10 суптилни знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа

10 суптилни знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа
Billy Crawford

Некои луѓе се многу тешки за читање.

Ова може да ги направи особено интригантни или привлечни.

Но, исто така може да биде многу тешко да се каже дали оваа личност е вистинска или не во тоа како се чувствуваат за вас.

Еве 10 суптилни знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа

1) Тие само ве користат за она што можат да го добијат

Еден од Суптилните знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа е кога само ве користи за она што може да го добие, но го маскира како двонасочна улица.

Мислам дека тие секогаш ветуваат дека ќе ви вратат, а потоа прават изговори зошто не можат.

Што може да изгледа оправдано некое време додека не ја забележите шемата.

„Благодарам многу, човеку, ти должам едно!“ е нивниот собирен крик.

Тоа е само она „едно“ кое ти го должат никогаш не доаѓа наоколу, без разлика дали тоа е пиво, 20 долари или една недела грижа за нивните две бурни кучиња додека се на одмор.

Како дополнителен бонус, овие бесплатни лажни пријатели честопати ќе имаат шармантна насмевка и ќе упатуваат комплименти овде-онде за да се чувствувате ценето.

„Куќата изгледа одлично, пупка“, „ Мило ми е што те гледам повторно, девојче!“ и така натаму…

Сето ова е лажно, а тие само се преправаат. Ако не, зошто тие ви се јавија само штом им требаше нешто, но излегоа со други пријатели за социјални настани во последните неколку месеци кога бевте ширум отворени за некое забавно време?

Знаете зошто, па не се лажете себеси.

Тоа есреднорочна меморија.

Во неговиот напис за совети за тоа како да му помогнете на некого да се сети што велите, животниот тренер Шон Венер вели дека е важно да се воспостави емоционална врска.

„За ваша информација да станете втиснати, треба да допрете емотивен акорд. Не било каква емоција. Трикот е да донесете нешто што ги тера да се грижат за информациите.

„Без разлика дали ќе им укажете на неправдата или ќе ги кревате со радост, најдете начин да ги допрете емоциите на луѓето и вашите информации нема да бидат заборавени .“

Проблемот со некој кој само се преправа дека му се допаѓате е тоа што не им е грижа дали ќе кажете нешто неверојатно, тажно, смешно или лудо.

Бидејќи тие се буквално не ве слушаат.

Дали навистина им се допаѓате или не?

Ако повеќе од неколку точки од горната листа се вистинити, тогаш веројатно не им се допаѓате.

Исто така, целосно е можно некого да му се допадне на некој вид приврзан начин, но всушност да не се грижиме на ниту едно длабоко ниво за неговата благосостојба или иднина.

Кога некој во кој уживаме да бидеме во близина или мислиме дека е наш пријател или значаен друг испадна дека нè користел, тоа е удирање во стомакот.

Се чувствуваме како срање и сакаме да го поправиме.

Но понекогаш најдоброто решение за некој што не нè сака е да кажеме: така ебате што...

Сара Треливен има одлични сознанија за ова во една статија што ја напиша за преселбата на ново место во источна Канада игаден сосед кој ги мразеше неа и нејзиниот партнер без очигледна причина.

Како што пишува Треливен:

„Кога некој едноставно не те сака, тешко е да се прифати. Разбирливо е вознемирувачки кога некој што го сакате не успева да ви возврати на тие чувства…

„Но...имате ограничена количина на ментална и емоционална енергија со која можете да се обидете да го промените мислењето, па затоа вреди да се размислува критички за кои умови вредат тој напор.”

Еве го мојот став:

Освен ако оваа личност не е ваше семејство или долгогодишен романтичен партнер, подобро би било да ги прекинете врските.

важно е да се биде свесен за бесплатните и да се избегнуваат ако е можно.

Консултантот Фиона Скот добро го кажува:

„Тие често ги започнуваат речениците со фразата – „дали можеш само…“. – скриеното значење е дека она што тие го бараат од вас е толку скромно и толку лесно, што само ќе го внесете во вашиот ден. Тие ќе го направат ова повеќе од еднаш.“

Скот зборува за ова во деловен контекст, но тоа оди подеднакво добро и за личниот живот и важи истиот принцип.

Овие лажни пријатели ќе се обидат да извлечат работи од вас и ќе направат да се чувствувате како да е неразумно или чудно од вас да кажете не.

На крајот на краиштата, тие „само“ бараат да ви го позајмат автомобилот за еден ден, или 250 долари за недела, или…

Ја разбирате поентата.

2) Тие главно ве контактираат за да се издишат или да лелекаат

Друг од суптилните знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа е тоа тие ретко прашуваат за вас и се чини дека контактираат со вас само за да се издишат и да лелекаат.

Нормално и добро е пријателите да се отвораат еден со друг за тоа со што се занимаваат, така што ова може да биде тешко да се забележи прво.

Најкажливиот знак за ова е дека секогаш кога ќе се отворите за тоа што ве мачи, тие одеднаш изгледаат како да го губат гласот. , добро, тоа е многу лошо“, очигледно стануваат единствените зборови што можат да ги кажат. Тоа и чистејќи им го грлото чекајќи да започнат со друга забава за жалење за нивниот живот.

Поентата јас сумправејќи е дека оваа личност не те сака, таа само сака да бидеш нивна емотивна вреќа за удирање и да ги апсорбира сиот нивни грд емоционален багаж и фрустрација со часови.

Тоа е понижувачко и незрело, а вие не треба. не го толерирате.

Како што забележува Кетрин Винтер:

„Често, тие можат да бидат етикетирани како „дупки“, со тоа што постојано го прашуваат вашето мислење за нивниот избор или ситуација, но никогаш не го земаат вашето совет.

„Всушност, тие често го прават сосема спротивното од она што вие ги советувате да го прават и имаат тенденција да продолжат да ги повторуваат истите ужасни, самоуништувачки модели на однесување одново и одново, без никогаш да учат од нив.“

3) Тие всушност не се грижат што ќе кажете

Кога на некој му се допаѓате и ве цени како пријател или партнер, тие имаат тенденција да се веселат кога разговарате.

Но, еден од суптилните знаци дека некој се преправа дека му се допаѓате е тоа што ги оспорува насмевките и кимнувањето на кои се чини дека всушност никогаш не им е грижа што ќе кажете.

Начинот на кој тоа може да се манифестира се долги и вознемирувачки:

Тие не го земаат предвид вашето мислење за одлуките;

Ги забораваат клучните информации што сте им ги кажале;

Постојано погрешно ги проценуваат ситуациите поради игнорирање на вашите совети;

Исто така види: Зошто старите пријатели се најдобри пријатели: 9 различни типови

Тие те обезвреднуваат тебе и оние за кои се грижиш поради игнорирање на она што го кажуваш.

Контрааргументот овде е дека дури и ако некому не му е грижа што ќе кажеш, би можел да сака да се дружи со тебе и да прави ствари,нели?

Искрено, ова може да биде вистина сега и тогаш.

Но, кога некој се преправа дека му се допаѓате, тие лесно може да дојдат да пукаат обрачи или да одат со вас на ноќно излегување на девојката или каков и да е настанот.

Тоа не значи дека се зафркаваат со тебе.

А доказот е во пудингот со нивната импресивна способност само да заобиколат се што ќе кажеш и да прават што и да тие сеедно сакаат.

4) Тие се само пријатели од фер времето

Пријателите на фервремето не се вистински пријатели.

Да објаснам …

Дури и ако имате убави моменти со оваа личност или романтични интереси, тие можат да исчезнат како сонце во зима штом времињата станат тешки…

Кога ќе стане тешко, тие прават трчај по еден или два сочувствителни зборови.

Не е дека треба да очекувате забава за сочувство:

Како што реков претходно, никој од нас не треба да се потпира еден на друг како животните за емоционална поддршка како и да е...

Но, кога сте блиски со некого и навистина ви се допаѓа, не го положувате само кога ќе ви станат тешки времиња.

Ти стоите покрај него дури и ако не сте сосема сигурно што да правите во моментот.

Вие давате се од себе за да бидете тука за нив во мрачните времиња.

Како што забележа Томас Пејн за време на Американската револуција, многу луѓе се упатуваат кон ридовите кога времињата стануваат тешки:

Пејн напиша:

„Ова се времиња што ги испробуваат машките души.

„Летниот војник и патриотот на сонцетово оваа криза ќе се оддалечат од службата на својата земја; но тој што сега стои на страна, ја заслужува љубовта и благодарноста на мажот и жената.“

5) Тие се дружат околу вас само за статус и поволности

Лажните луѓе се баратели на статус и курви за слава .

Еден од суптилните знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа е кога изгледа премногу приврзан за вашата социјална популарност, богатство, изглед, надворешни етикети или придобивки...

Ако само висат наоколу ако имате висок статус или за да добивате работи од вас поради вашата позиција, тогаш тие само го лажираат тоа.

За жал, ова однесување понекогаш не е лесно забележливо додека не ја изгубите работата или статусот.

Оваа лажна личност одеднаш престанува да сака да биде ваш пријател и станува многу пооддалечена.

Тогаш дознавате дека не сте вие ​​што им се допаѓале:

Тоа беше вашиот животен стил, пари, бесплатни билети, мрежни врски и така натаму...

Како што можете да замислите, ова е вистински удар за вашето его и за вашите емоции за да откриете дека некој само се преправал дека ви се допаѓа поради она што го имате.

Но, тоа е всушност вистински и растечки проблем.

И според мое мислење, треба да имаме повеќе сочувство за милионерите и богатите луѓе.

Во една фасцинантна статија за BBC, Алина Дизик пишува за тоа како да се биде богат може да оди рака под рака со да се биде исклучително осамен:

„Додека повеќето луѓе не би се откажале од копнежот за финансиско богатство, оние кои имаатИскусните кои го живеат сонот велат дека може да биде изолиран и дека нивните животи често изгледаат порозови однадвор. Дизик зборува таму.

6) Нивниот говор на телото и контактот со очите не се вистински

Некои од посуптилните знаци дека некој се преправа дека ви се допаѓа потекнуваат од нивниот необичен говор на телото .

Можете да го почувствувате тоа во стомакот, но можете да го забележите и кај малите знаци и симптоми што ги имаат, а кои покажуваат дека навистина не уживаат или не се грижат за своето време за вас.

Специфичните примери вклучуваат:

Избегнување или нестабилен контакт со очите;

Прекумерно кревање раменици или ориентирање на телото подалеку од вас;

Често играње со накитот или нивната коса додека зборувате ;

Исто така види: 10 непобитни знаци дека мажената жена е во вас (и што да направите во врска со тоа)

Се насмевнувам на она што го кажувате, но потоа го негирам;

Гледам покрај вас додека разговарате со нив;

Често проверување на нивниот телефон кога сте наоколу;

И слични работи на ова.

Каква и да е нивната мотивација да се преправа дека се грижи за вас, оваа личност не е склона да биде „добра“ личност.

Обично постои нешто прилично погрешно во нивниот живот и внатре во нив што ги натерало да станат тип што лажира врска со некого.

Мислам, ако размислите за тоа, прилично е извртено да се преправате дека сакате некој само заради себе задна агенда.

Заебано е и тоаникогаш не треба да се случи. Но, тоа го прави. Бидејќи има многу навистина оштетени луѓе на овој свет кои не се во допир со нивната хуманост…

Лажните пријатели обично се прилично несреќни луѓе.

Прочитајте Шери Гордон на ова:

„Лажните пријатели честопати не се доволно сигурни во тоа кои се тие за да бидат вистински и автентични. Тие се борат со себичност, љубомора и несигурности кои ги спречуваат да бидат вистински пријатели. начинот на кој лажниот пријател или лажниот пламен ќе ве искористи е всушност да се зближи со вас само за да имате пристап до некој друг во вашиот живот.

Ова е класичен тинејџерски филм од 1980-тите, но сепак се случува .

Човекот се спријателува со девојка само за да дојде до нејзината пожешка пријателка, или главниот навивач се преправа дека го цени училишниот глупак за да може да го запознае неговиот извајан постар брат во фудбалскиот тим.

Во Во реалниот живот, тој има тенденција да биде уште поглупав.

Тие покажуваат многу ценење и желба да поминуваат време со вас, а потоа даваат мали совети овде-онде за средба со нивниот вистински предмет на желба.

Или само се обидуваат да го договорат тајмингот за да завршите сите заедно.

„Леле, замислете го тоа! Не сфатив дека сте поврзани!“

„О, не знаев дека работиш овде? Слушнав дека твојот шеф е како овој супер успешен претприемач!“

И така натаму…

Се е толку плитко,и обично се игра со многу предвидлива книшка.

Ова обично може да биде во форма на некој што ве користи за да дојде до ваш роднина или пријател за кој смета дека е сексуално привлечен или ве користи за да дојде до личност која тие верувам дека може да им даде неверојатна можност за кариера.

И двајцата се подеднакво посрани.

И двајцата јасно покажуваат дека се супер лажен пријател кој само се преправа дека му се допаѓаш.

8) Те газат на милион суптилни начини

Кога некој се преправа дека му се допаѓаш, тие обично ги решаваат сите „официјални“ работи за кои треба да ги направат ти.

Но, почнуваш да го забележуваш овој чуден дрон како колонија пчели.

Тој беспилотно летало е нивната мала чудна техника на гаснење и начини да ве поткопаат што зуи околу вас во сите часови на ден.

И верувајте ми не е само во твојата глава.

Иако може да изгледа дека се пријател или партнер, кога ќе ги извадиш розовите очила ќе почнеш да види срање на хоризонтот.

Тие велат чудни работи за тебе зад твојот грб.

Тие те обвинуваат за сопствените грешки и лошото расположение.

Тие очекуваат да направете ги среќни, а ако не, тие ќе ви заврнат пекол.

Да речеме дека прилично брзо старее, а кога ќе сфатите дека навистина не се на ваша страна, често е исто така доцна затоа што дотогаш имаат изградено таква лажна врска со тебе штотие ќе се однесуваат како штотуку да сте го изневериле Цезар кога ќе се обидете да ги прекинете работите.

9) Тие ги користат истите реплики за вас како и сите други

Уште еден од посуптилните знаци дека некој се преправа да ти се допадне е кога тие ги користат истите реплики за тебе како и сите други.

Тие имаат свои шеги, анегдоти со свој потпис и се друго.

И тие ги распоредуваат на тебе само како што би направиле за секој стар Том, Дик и Хари.

Тоа не е баш ласкаво, во најмала рака. Затоа што тоа значи дека за нив вие сте заменлив запчаник.

Едноставно не и значите многу – ако ништо друго – на оваа личност.

И колку побрзо сфатите дека толку подобро.

Освен ако не сакате повторно да слушнете една од нивните здодевни приказни за чаша бурбон.

(Јас би можел да ја користам таа чаша бурбон, всушност…

Еј… шанкер?)

10) Тие забораваат што им кажуваш цело време

Како што кажав каде што изгледа не им е грижа што ќе кажеш, оваа точка е поврзана.

Некој што се преправа дека му се допаѓате нема да биде многу „вклучен“.

Дури и ако се трудат да се грижат за тоа што го кажувате или сакаат да слушаат за да видат дали нешто да речеме може да се користи за потпора или за да се добие нешто, тие всушност ќе имаат проблем да запомнат нешто од тоа.

Иако можеби физички го слушаат и обработуваат она што го кажувате, нивниот апсолутен недостиг да се грижи за вас се попречува да се движи од кратки до
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.