11 психолошки знаци дека на некој му се допаѓате како пријател

11 психолошки знаци дека на некој му се допаѓате како пријател
Billy Crawford

‍Пријателството може да биде незгодно.

Пријател е некој со кој се чувствувате удобно и може да бидете сами околу себе, нели?

Но, како можете да знаете дека на некој му се допаѓате како пријател и не повеќе? Еве 11 психолошки знаци:

1) Тие не се обидуваат да бидат физички блиски со вас

Пријателството е сè за да се чувствувате удобно еден со друг.

Затоа Личноста која не те сака нема да чувствува потреба да ја стави својата рака околу тебе или да те држи за рака како што би сакала некој пријател.

Тие нема да се обидуваат да бидат физички блиски на ист начин како што некој романтичар партнер би; тие не се обидуваат да бидат премногу приврзани или да предизвикаат некои романтични чувства кај вас.

Физичката блискост помеѓу романтичните партнери има за цел да создаде интимен простор само помеѓу вас двајца.

Физичката блискост меѓу пријателите, од друга страна, има за цел да создаде удобен простор за двајцата луѓе.

Физичката блискост меѓу пријателите е случајна, а не романтична и често се случува без ниту еден пријател да го сфати тоа.

Најдобар начин да знаете дали на некој му се допаѓате романтично е да го следите неговото однесување кога е околу вас.

Гледате, пријателите нема да се обидат да се зближат со вас романтично бидејќи го знаат тоа не би ви се допаднало.

Ако на некој пријател му се допаѓате романтично, тој ќе се обиде да се зближи со вас на начин што е поинтимен отколку пријател.

2) Тие ве третира како семејствочлен

Членовите на семејството се сакаат и длабоко се грижат еден за друг, но нивната љубов не е романтична.

Поради тоа, тие често се однесуваат кон други случајно на начин што не се среќава во романтичните врски.

Ова вклучува приврзани гестови како седење навистина блиску еден до друг, држење за рака или ставање на раката околу другата личност.

Може да видите и семејна блискост во начинот на кој тие разговараат со вас.

Тие би можеле да користат термини на љубезност како „душо“ или „душо“ или дури и само случајно „еј, дете“.

Гледате, кога луѓето ве третираат како да ви се сестра, брат или друг член на семејството, тие ви покажуваат дека само сакаат да бидат пријатели, ништо друго.

3) Прашајте тренер за врски за совет

Иако точките во оваа статија ќе ви помогнат да се справите со тоа дали некој е само пријател, може да биде корисно да разговарате со тренер за односи за вашата ситуација.

Со професионален тренер за односи, можете да добиете совет приспособен на специфичните прашања со кои се соочувате во вашиот љубовен живот.

Херојот на врската е страница на која високо обучени тренери за врски им помагаат на луѓето да се движат во сложени и тешки љубовни ситуации, како да дознаете дали сте повеќе од пријатели.

Тие се популарни затоа што искрено им помагаат на луѓето да ги решат проблемите.

Зошто ги препорачувам?

Па, после минува низтешкотии во мојот љубовен живот, допрев до нив пред неколку месеци.

Откако се чувствував беспомошно толку долго, тие ми дадоа уникатен увид во динамиката на мојата врска, вклучително и практични совети како да ги надминам проблемите со кои се соочував.

Бев воодушевен од тоа колку беа искрени, разбирливи и професионални.

За само неколку минути можете да се поврзете со сертифициран тренер за односи и да се прилагодите на направија совети специфични за вашата ситуација.

Кликнете овде за да започнете.

4) Тие ви даваат до знаење дека се грижат за она што се случува во вашиот живот

Луѓето кои не честопати се обидувате да останете настрана од животот на едни со други.

Ако вашиот партнер е загрижен за вашите финансиски проблеми, веројатно ќе избегне да го изнесе тоа и да ја задржи темата само за себе.

0>Луѓето кои не ве познаваат често не сакаат да навлегуваат во проблемите на партнерот.

Ако вашиот пријател е загрижен за вашите финансиски проблеми, од друга страна, ќе ви каже дека сте загрижени и сакате да помогнете.

Вашиот пријател може да се обиде да ви даде совет како да ги решите вашите финансиски проблеми или дури и да ви понуди да позајмите пари.

Ако некој познаник е загрижен за вашите финансиски прашања, тие би можеле да ги задржат за себе.

Исто така види: 17 интересни причини зошто луѓето ви љубоморат (и што можете да направите во врска со тоа)

5) Тие постојано се трудат да останат во контакт со вас

Веројатно разговарате со познаници одвреме-навреме, а можеби и еднашнедела.

Исто така види: 10 карактеристики на личноста на високо дисциплинирани луѓе

Ако таа личност секогаш се обидува да разговара со вас и да остане во контакт со вас, тогаш веројатно ќе и се допаднете како пријател.

Луѓе кои не се многу блиски не мора секогаш да бидете во контакт еден со друг.

Ако некој постојано се труди да остане во контакт со вас, му се допаѓате како пријател.

6) Тие даваат одлични совети кои помагаат во вашата самодоверба и самодоверба

Луѓето кои не ве познаваат многу добро, генерално, не се грижат за вашите најдобри интереси кога ви даваат совети.

Тие навистина го мислат тоа, но не се обидуваат да ви помогнат да се чувствувате подобро за себе.

Луѓето во пријателства, од друга страна, често даваат навистина корисни делови од совети кои ја подобруваат вашата самодоверба и самодоверба.

Ако вашиот пријател секогаш ви кажува дека сте убави кога не се чувствувате убаво, тогаш тој не го прави тоа за да биде убаво.

Тие го прават тоа затоа што искрено сакаат да се чувствувате подобро за себе.

Гледате, вистинските пријатели сакаат да ви дадат совет затоа што искрено сакаат да ве видат како напредувате во овој живот!

7) Тие се трудат да слушаат што имате да кажете

Луѓето кои не ве познаваат добро обично сакаат да зборуваат за себе.

Тие сакаат да ви кажат за сите возбудливи работи што ги направиле и за сите работи што со нетрпение очекуваат да ги направат.

Овие луѓе имаат тенденција да зборуваатмногу за себе и честопати брзо ве прекинуваат и ги завршуваат вашите реченици наместо вас.

Ако сте со некого и тој секогаш се обидува да слуша што имате да кажете, тогаш веројатно заинтересирани за тебе како пријател.

Ако постојано се трудат да слушаат што имаш да кажеш, тогаш веројатно се пријател.

8) Тие не ве осудуваат и ги поддржуваат вашите одлуки

Луѓето кои не ве познаваат добро често брзо ги осудуваат другите и често се обидуваат да ги променат одлуките на својот партнер.

Луѓето во пријателства, од друга рака, не ги осудувајте нивните пријатели и не обидувајте се да ги промените одлуките на нивните пријатели.

Тие ќе ја поддржат вашата одлука и се надеваат дека ќе успее.

>Се разбира, тие ќе бидат искрени со вас и ќе ви го дадат своето искрено мислење кога мислат дека нешто што правите не е добро, но ќе ги поддржат вашите одлуки без разлика на се.

На тој начин, тие се како член на семејството.

Тие те сакаат безусловно и што и да правиш тоа некогаш ќе го промени.

9) Кога си со оваа личност, се чувствуваш добро

Ако сте со некого, а тоа е добар пријател, ќе сфатите дека сакате само да поминувате време со таа личност.

Ако е пријателство, вие“ Ќе сакам да поминувам време со многу различни луѓе.

Гледате, пријателите ќе разговараат многу едни со други и нема да им пречи да бидатеден околу друг.

Не е важно дали не се согласувате со некој друг, бидејќи кога сте со оваа личност, се чувствувате добро.

Можете да разговарате со него за се и сешто и нема да те осудуваат.

Вашите пријатели ќе бидат тука за вас без разлика на се.

Да се ​​чувствувате удобно покрај некого е убава работа бидејќи можете да поминувате денови заедно а сепак да не се разболувате еден од друг.

Да имате таков пријател е посебно и не треба да го земате здраво за готово.

10) Никогаш не флертуваат со вас

Јасен знак дека некој сака да биде ваш пријател е кога никогаш не флертува со вас.

Пријателите не сакаат да бидат во близина на луѓе кои прават работи со кои не им одговара.

0>Ако сакате да бидете пријател, тогаш не треба да флертувате со него.

Ќе се чувствувате добро во близина на некого кога сите ваши пријатели мислат дека сте кул и смешни.

Секогаш треба да внимавате на кого му верувате затоа што е лесно да ја изгубите страста и да имате пријатели кои ќе го искористат тоа.

Гледате, кога некој ќе почне да флертува со вас, тогаш вие почнете да ги преиспитувате своите намери со вас.

Но, ако некој никогаш не флертува, тоа е кристално јасно: тие сакаат да бидат само пријатели.

11) Тие се секогаш тука за вас, без разлика на се

Личноста што не те сака е тука за тебе кога сака да биде - кога се чувствува како да имавреме и енергија да бидат тука за вас.

Пријателот, од друга страна, е секогаш тука за вас без разлика на се.

Тие нема да ви дозволат да се грижите за себе кога се бориш и имаш потреба од уво што слуша.

Ако минуваш низ тежок период во твојот живот и честопати се мачиш да најдеш некого со кој ќе разговараш за тоа, тогаш можеби ќе им се допаднеш како пријателе.

Можете исто така да забележите дека кога сте со нив, тие се трудат активно да се обидат да ви помогнат во се што поминувате.

Гледате, пријателите имаат секој туѓиот грб.

Читајте меѓу редови

Ако сакате да дознаете што е некој за вас, едноставно обидете се да читате меѓу редови.

Нивното однесување треба да ви каже многу за нивните намери.

Кога луѓето ги покажуваат овие знаци, тие најверојатно се само ваши пријатели.
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.