11 психолошки знаци дека некому му недостасувате

11 психолошки знаци дека некому му недостасувате
Billy Crawford

Тешко е да се знае како некој се чувствува за вас кога не сте со него.

Можеме да се обидеме да им ги прочитаме мислите, да размислиме што можеби мислат и да се запрашаме зошто не посегнуваат за нас.

Но, речиси е невозможно да се знае што навистина мислат - барем без некој посебен увид.

Еве 11 психолошки знаци дека некој му недостасувате, така што секогаш ќе знаете:

1) Сакаат да поминуваат повеќе време со вас

Ако некој сака да поминува повеќе време со вас, тоа веројатно е знак дека му недостасувате.

Поминување време со некој не е толку лесен како да сакаш - потребен е труд.

Ако некој пријател неодамна бил оддалечен и сте забележале дека сака да поминува повеќе време со вас, тоа е добар знак.

Тоа значи дека им се допаѓа да бидат околу вас и дека им недостигате.

На пример, да речеме дека вие и еден пријател неодамна не поминувате многу време заедно, и од никаде, тие посегнете и сакаат да се дружат со вас многу повеќе.

Тоа може да биде знак дека им недостасувате и дека сакаат да поминуваат повеќе време со вас.

Се разбира, оваа е релативно сам по себе.

2) Тие постојано зборуваат за вас

Ако некој пријател постојано ве воспитува во разговори, тоа може да биде знак дека им недостигаш.

Пријателите зборуваат за сè, вклучувајќи ги и луѓето во нивните животи.

Ако вообичаено зборуваат залуѓе кои ги сакаат и им недостигаат, а вие сте отсутни, тоа е добар знак.

Ако сте во животот на некој пријател, но тие ретко зборуваат за вас, тоа може да биде знак дека не размислуваат за вие онолку колку што мислите дека тие.

Исто така види: Ја зедов Duality на Mindvalley од Џефри Ален. Не беше она што го очекував

Тоа не е нужно лошо, но можеби ќе сакате да ги прашате зошто не сте тема на разговор.

Гледате, победивте Навистина не сфатете го ова освен ако немате заеднички пријатели кои се свесни за сите работи за кои разговарате вие ​​и вашиот пријател.

Но, ако тие ви кажат дека некој зборува многу за вас, тоа е добар знак дека им недостигаш!

3) Тие се обидуваат да најдат начини да те видат почесто

Ако некој пријател кој бил далечен одеднаш се обиде да најде начини да те види почесто, тоа е Добар знак дека им недостигате.

Ако имате пријател кој неодамна бил подалечен и тој постојано ве замолува да пиете кафе или ви предлага да се сретнете, тоа е добар знак дека му недостасувате.

Ако во последно време се оддалечени, но одеднаш се обидат да те видат повеќе, тоа е добар знак.

Тоа значи дека тие активно се обидуваат да те видат, што значи дека им недостасуваш и сакаат да видат вие повеќе.

Гледате, тие дури може да смислат изговори зошто треба повеќе да се гледаат со вас.

Можеби затоа што имаат нешто да ви кажат или дека им треба вашиот совет .

Но, ако се обидуваат да те видат повеќе, тоа е добра работа.

4) Атренерот за односи го потврдува тоа

Иако точките во оваа статија ќе ви помогнат да се справите со тоа дали некому му недостасувате, може да биде корисно да разговарате со тренер за односи за вашата ситуација.

Со тренер за професионални односи, може да добиете совет приспособен на специфичните прашања со кои се соочувате во вашиот љубовен живот.

Херојот на врската е страница каде што високо обучени тренери за врски им помагаат на луѓето да се движат во сложени и тешки љубовни ситуации, како што се раскинувања.

Тие се популарни затоа што искрено им помагаат на луѓето да ги решат проблемите.

Зошто ги препорачувам?

Па, откако поминав низ тешкотии во мојот љубовен живот, стигнав пред неколку месеци.

Откако се чувствував беспомошно толку долго, тие ми дадоа уникатен увид во динамиката на мојата врска, вклучувајќи практични совети за тоа како да ги надминам проблемите со кои се соочував.

Бев воодушевен од тоа колку тие беа искрени, разбирливи и професионални.

За само неколку минути можете да се поврзете со сертифициран тренер за односи и да добиете совети специфичен за вашата ситуација.

Кликнете овде за да започнете.

5) Тие сакаат да ви дадат простор, но брзо ќе одговорат на вашите текстови кога ќе се обратите

Ако некој бил оддалечен, но тој брзо одговара на вашите текстови кога ќе посегнете до него, тоа е добар знак дека му недостасувате.

Ако некој бил оддалечен, нопотоа брзо одговара на вашите текстови кога ќе им допрете, тоа е добар знак.

Дури и ако тие брзо реагираат затоа што сакаат да ви дадат простор, сепак тоа е добар знак.

>Тоа значи дека тие сакаат да ви дадат простор, но брзо ќе одговорат на вашите текстови кога ќе се обратите.

Можеби тие не сакаат да ве вознемируваат премногу, но нивните брзи одговори се одличен начин за ти кажуваат дека им недостигаш и дека сакаат во нивниот живот!

Тие ти го даваат просторот и не ти пречат премногу, но сепак сакаат повеќе да те гледаат.

6) Им недостигаат убавите работи што ги правите за нив и го спомнуваат тоа

Ако на пријателот му недостигаат убавите работи што ги правите за него, тие ќе го спомнат тоа.

Ако направите нешто убаво за пријател, но никогаш повеќе не го спомнуваат, тоа може да биде знак дека не им недостигаш.

Кога некому ќе му недостигаш, ќе ги спомне убавите работи што ги правиш за него.

Гледаш , луѓето имаат тенденција да добиваат многу носталгични кога некој ќе им недостига.

Тие се сеќаваат на сите убави моменти што сте ги поминале заедно и им недостасуваат убавите работи што ги правите за нив.

Ако пријател кој бил оддалечен одеднаш спомнува нешто што си направил за нив, тоа е добар знак дека им недостигаш.

Кога правиш нешто убаво за пријател, но тој никогаш повеќе не го спомнува, тоа може да биде знак дека не им недостигаш.

7) Се појавуваат на места каде што знаатќе бидеш

Ако некој пријател кој бил далечен одеднаш се појави на места каде што знае дека ќе бидеш, тоа е добар знак дека му недостигаш.

Со други зборови, тоа значи дека им недостигаш и сакаат да те видат.

На пример, да речеме дека секогаш се дружиш во кафуле и одеднаш некој постојано доаѓа во истото кафуле „од случајност“.

Верувај ми, не беше случајно, тие само сакаа да те видат.

Тие не се обидуваа да бидат подмолни; тие само сакаа да те видат и го направија тоа на начин што направи да се чувствуваш посебно.

Ако некој пријател кој бил оддалечен одеднаш се појави на места каде што знае дека ќе бидеш, тоа е добар знак дека тие им недостигаш.

8) Поверојатно е да прашаат за тебе и твојот живот

Ако некој пријател кој бил далечен одеднаш почне да прашува за тебе и вашиот живот, тоа е добар знак дека им недостигате.

На пример, да речеме дека во последно време поминувате многу време со пријател, но потоа почнувате да се оддалечувате. Тие почнуваат да се повлекуваат и ги откажуваат плановите кога ќе побарате да се дружите.

Но одеднаш, повторно почнуваат да прашуваат за вашиот живот, што значи тоа?

Тоа може да биде знак дека им недостигаш и сакаат да знаат повеќе за тебе и твојот живот.

9) Нивниот говор на телото се менува кога си наоколу

Ако говорот на телото на пријателот или партнерот се менува кога си наоколу , тоа може да биде знак дека им недостасувавие.

Исто така види: 15 знаци на затворена личност (и како да се справите со нив)

Ако имате пријател кој во последно време е оддалечен, но неговиот говор на телото се менува кога сте наоколу, тоа е добар знак.

Тоа значи дека му недостасувате и дека сакаат да се гледаме повторно.

Некои знаци на позитивен говор на телото се:

  • вртење кон вас кога влегувате во соба
  • се смешка на вас кога ќе ве видат
  • отсликување на вашиот говор на телото
  • имајќи релаксиран, отворен говор на телото
  • итн.

10) Тие лесно се вознемируваат

Ако пријателот се вознемирува кога нема да слушне од вас, тоа може да биде знак дека му недостасувате.

Тоа значи дека сака повторно да се дружите со него и дека сакаат да ве видат.

Да не се дружат со вас може да ги натера да се чувствуваат вознемирени дека не сакате ништо повеќе со нив.

Може да почнат да се чувствуваат вознемирени што сте продолжиле без нив, што прави да им недостигате.

Се разбира, веројатно не е така, но ќе забележите дека изгледаат вознемирени и различно реагираат кога сте наоколу.

11) Постојано се чекираат на социјалните мрежи​ за новости за вас

Ако некој што бил оддалечен одеднаш почне да се чекира на вашите сметки на социјалните мрежи, тоа е добар знак дека му недостасувате.

Најдобар начин да откриете дали некому му недостигате е да ги погледнете неговите социјални медиуми.

Можете да откриете дали некому му недостигате и сака да ве види повторно со тоа што ќе проверите дали епроверка на која било од вашите сметки на социјалните мрежи.

Ако престанале да ве следат на социјалните мрежи, но одеднаш почнат повторно, тоа е добар знак.

Тоа значи дека им недостигате и дека одлучи да ве следи повторно.

Гледате, социјалните мрежи се одличен начин луѓето повторно да се поврзат.

Ако некој пријател кој бил оддалечен одеднаш почне да се пријавува на вашите социјални мрежи, тоа е добар знак дека им недостигате.

Што сега?

Ако некому му недостигате, изборот на крајот зависи од вас.

Дали сакате да поминете време со него ?

Дали сакате да ги видите повторно?

Дали сакате да го решите проблемот и да ги исправите работите?

Ако го правите тоа, и тие ги покажат овие знаци, тогаш ништо не ви застанува на патот да бидете повторно заедно!
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.