14 моќни карактеристики на духовно надарените луѓе (дали сте ова?)

14 моќни карактеристики на духовно надарените луѓе (дали сте ова?)
Billy Crawford

Дали некогаш сте се чувствувале како да сте различни од сите други?

Како да забележувате работи што другите луѓе не ги забележуваат?

И добивате чувство дека има повеќе за другите и себе си од она што може редовно да се согледа?

Не е дека сте „чудни“. Само што сте повеќе во склад со духовниот свет.

Ако мислите дека ова можеби сте вие, тогаш веројатно ќе се поврзете со долунаведените 14 особини на духовно надарените луѓе.

1. Имате утешна аура

Луѓето честопати одат кај вас кога им е потребна помош при обработката на нивните чувства или ослободување од нивните фрустрации.

Таму сте да ги слушате и, кога им треба, обезбедете корисна мудрост.

На крајот, можете да видите како ги ослободуваат своите тензии кога се со вас; тие стануваат полежерни во нивниот тон и држење околу вас.

Тоа е затоа што имате толку утешна аура.

Луѓето можеби дури и го истакнале тоа. Тие често велат дека се чувствуваат удобно покрај вас - дури и ако штотуку сте се запознале.

2. Животните се скроти околу вас

Изгледа дека имате начин со животните што другите го немаат. Иако може да лаат и да ржат по другите, кога станува збор за вас, тие стануваат нежни, па дури и послушни.

Често се верува дека животните се почувствителни на духови. Вообичаено е да се видат кучињата вовлечени кон празните агли од куќата.

Тоа е затоа што тие се способни да ја почувствуваат духовната енергија околу нив.

Па когатие се со тебе, тие можат да го почувствуваат и твоето. Можете да се поврзете со нив што дури ни тренерите не можат.

3. Се чувствувате енергично доцна во ноќта

Често се будите помеѓу 3 и 4 часот наутро.

Иако можеби сте се навикнале, тој час од денот е всушност духовно наполнет.

Се верува дека помеѓу 3 и 4 часот наутро се нарекува „час на вештерки“. Ова е време кога бариерата помеѓу духовниот свет и реалниот свет е најтенка.

Мислите дека тоа е затоа што нешто се судрило во вашата куќа или дека вашиот мочен меур е мал, но тоа всушност не е случај.

Можеби е затоа што има пораки од духовниот свет што ги примате во тоа време.

4. Го откривате вашето вистинско духовно патување

Друга карактеристика на духовно надарената личност е фактот дека тие се во процес на откривање на своето вистинско духовно патување (ако веќе не го направиле).

Сепак, дури и духовно најнадарените луѓе добиваат токсични навики. Затоа, за да бидете сигурни дека сте на моќен и вреден правилен духовен пат, поставете си ги следниве прашања:

Кога станува збор за вашето лично духовно патување, кои токсични навики несвесно сте ги стекнале?

Дали е идејата дека сите ваши соништа ќе се остварат ако ги подигнете вашите „вибрации?“

Можеби е верување дека го следите вознесениот мајстор гуру кој ќе водити до нов план на постоење каде животните љубомори и страдања ќе бидат оставени зад себе...

Па, има некои навистина лоши вести за тебе:

Тој гуру кој ветува работи кои се премногу добри за да бидат вистина е да те лажеш тебе (и веројатно него или самата)...

Исто така види: 15 работи кои се случуваат кога нарцис ќе ве види дека изгледате добро

Таа вибрација што сакате да ја „подигнете“ создава циклус на вина и недостојност...

Можете дури и да ги повредите оние околу вас .

Во ова видео кое ги отвора очите, шаманот Руда Ианде објаснува како толку многу од нас паѓаат во токсичната стапица на духовноста и како да се извлечат од неа. Тој самиот помина низ слично искуство на почетокот на своето патување.

Како што споменува во видеото, духовноста треба да се однесува на зајакнување на себе си. Не потиснувајќи ги емоциите, не осудувајќи ги другите, туку создавајќи чиста врска со тоа кој сте во вашата срж...

И кој можете да станете ако ја ослободите вашата лична моќ и креативност.

Ако ова е што би сакале да постигнете, кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

Дури и ако сте на добар пат во вашето духовно патување, никогаш не е доцна да ги разоткриете митовите што сте ги купиле за вистината!

5. Оставате атрактивен прв впечаток

Можете лесно да се поврзете со странци. Вашите разговори течат и ја нема таа редовна непријатност што се чувствува на првиот состанок.

Можеби дури и да забележите дека странците гравитираат кон вас поради некоја причина.

Се верува дека ова биде затоа што овиестранците имаат души на кои им треба исцелување.

Да се ​​духовно надарени, да се биде во ваша енергија е утешително и подмладувачко за нив.

6. Чувствителни сте на емоциите на другите

Кога некој ќе ви се отвори за некоја болка во неговото минато, вие сте длабоко погодени - дури и ако можеби не ја познавате личноста толку многу.

Можеби дури и гледате драматичен филм и често плачете за тоа што се случило со ликовите.

Тоа е затоа што да се биде духовно надарен значи дека можете да се поврзете со другите на подлабоко ниво.

Вие сте поемпатични од другите. Оваа емпатија е исто така она што помага да се формираат вашите најсилни врски.

Исто така види: 11 знаци дека вашиот поранешен ве држи како опција (и што да правите следно)

7. Вашите соништа се шокантно живописни

Вообичаено е луѓето да се разбудат и едвај да се сеќаваат на своите соништа. Тие можат да издвојат само одредени делови од него.

Меѓутоа, ова не е она што го доживувате.

Кога ќе се разбудите од сон, можете да ги рецитирате сцените како да тоа беше сеќавање - визија. Има чудно ниво на детали во вашите соништа - но не можете да објасните зошто.

Вашите соништа исто така често изгледаат како претчувства за тоа што ќе се случи во иднина.

Ова е затоа што духовно надарените луѓе се способни да погледнат во духовниот свет преку сонување.

8. Спиењето не е лесно

Другите може да заспијат длабоко и мирно по исцрпувачки ден, но не и вие. Секогаш не сте сигурни далиќе можеш да спиеш.

Често се чувствуваш поенергично додека лежиш во креветот во ноќната тишина.

Тоа е интензивната духовна врска што ја имаат духовно надарените луѓе ги држи будни ноќе.

Во еден момент можеби ќе видат застрашувачки визии од духовниот свет, во следниот момент ќе почувствуваат удар на енергија за време на магичните часови од 3 до 4 часот наутро.

Нивните расположенија и чувства може да бидат нестабилни и да се менуваат поради месечината, особено за време на младата месечина и полна месечина.

9. Имате силна интуиција

Кога сте соочени со тешка одлука, каде што другите би можеле да паничат и да се чувствуваат вознемирени, вие не се чувствувате премногу загрижени.

Тоа е како некако веќе знаеш кој избор да го избереш и не наоѓаш причина повеќе да се напрегаш поради тоа.

Диховно надарените се способни некако да ги предвидат или видат визиите за исходите од нивниот избор.

Погоре рационално размислување, тие добиваат добро чувство за тоа кој избор ќе им донесе најмногу мир.

Тие имаат моќна интуиција, на која често се потпираат во секојдневниот живот.

Тоа е зошто духовно надарените луѓе честопати се и самоуверени кога треба да изберат нешто - тие веќе го знаат вистинскиот одговор пред воопшто да бидат прашани.

10. Облачното небо и сончевите денови влијаат врз вас

Кога времето надвор изгледа мрачно, може да се чувствувате немотивирани да работите.Наместо тоа, повеќе би сакале да лежите цел ден под ќебето со вашиот омилен топол пијалок.

Меѓутоа, кога времето е сончево, се чувствувате лудо активни и продуктивни.

Никогаш не сте навистина забележав порано, но кога размислувате за вашите недели, тоа ви станува јасно.

Сезоните и временските услови имаат тенденција да влијаат на вашето однесување повеќе отколку што би сакале.

Се верува дека духовно надарените имаат посебна врска не само со духовниот свет, туку и со физичкиот свет во кој живеат: нивната околина и околината.

11. Критиките прават да се чувствувате непријатно

Диховно надарените имаат тенденција да бидат чувствителни не само на сопствената лична духовност, туку и на сопствените чувства и емоции.

Поради тоа, коментарите и критиките имаат тенденција да напаѓаат тие се поинтензивно отколку со другите луѓе - дури и ако тоа беше невино и конструктивно.

Дури и коментарите спомнати во минување веќе можат да влијаат на самодовербата на духовно надарената личност.

Растот и само- подобрувањето станува особено тешко поради тоа.

Тие ја разбираат потребата да станат подобри како поединци, но постојано мора да се борат сами за тоа.

Она на што се фокусира духовно надарениот е тоа што секој коментар не е“ Не требаше да се сфати лично.

Тие не дозволуваат негативноста на критиката да го извлече најдоброто од нив.

12. Замислувате работи ЛуѓеНе може

Духовно надарените луѓе имаат тенденција да се гледаат како покреативни од другите. Тоа е затоа што нивната способност за замислување е една од нивните дефинирачки карактеристики.

Додека другите изгледаат ограничени на размислување во рамките на овој свет, духовно надарените луѓе можат да пристапат до сосема различни светови и универзуми на идеи.

Да се ​​биде многу имагинативен, исто така, им помага на духовно надарените луѓе со нивните планови во животот.

Бидејќи тие често доживуваат претчувства и визии за иднината, тие можат да планираат околу тоа што чувствуваат дека може да се случи.

Додека другите можеби дури и не ги земаат предвид сите најлоши сценарија за тоа што може да се случи кога ќе излезат на пат или планираат некој настан, духовно надарените знаат што треба да направат за да избегнат потенцијални катастрофи.

13 . Вие сте длабоко емотивни

Ова може да биде една од лошите страни со кои ќе треба да научите да живеете ако верувате дека сте духовно надарени.

Често ќе чувствувате емоции кои делува спротивно на она што го доживуваш во моментот во реалниот свет.

Знаеш дека треба да бидеш среќен кога си со пријателите, но има нешто што се задржува и мачи во задниот дел од твојот ум што те спречува од правење.

Да се ​​биде духовно надарен значи да се биде почувствителен на сопствените емоции и чувства.

Кога нешто не ви одговара кога сте излезени со вашите пријатели, тоа оди да те фрламисклучете цело време.

Друг пример може да биде ако некој ви каже нешто навредливо што не го мислел. Може да им експлодирате без двоумење.

14. Има притисок помеѓу веѓите

Третото око - окото за кое се верува дека може да открие духови - се наоѓа помеѓу веѓите.

Кога влегувате во напуштена зграда или кога држите антиквитет, има нешто во него што можете да го насетите.

Можете да ги „видите“ духовите кои некогаш живееле во напуштената куќа како се шетаат наоколу како сè уште да се во физичкиот свет.

Можете да ја почувствувате енергијата што доаѓа од антички предмети, знак дека таа била значајна и значајна за претходниот сопственик.

Кога ќе почувствувате сомнителен притисок меѓу веѓите кога ќе наидете на духовно наполнети предмети и области, тоа може да значи дека вашето трето око е отворено и активно.

Да се ​​биде духовно надарен ви овозможува да бидете во контакт со вашата духовност. Но само со вежбање.

Штом ќе успеете да ги усовршите вашите духовни способности со тоа што ќе бидете духовно внимателни за нив, ќе можете да пристапите до свет надвор од нашиот - духовниот свет.

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.