15 дефинитивни знаци дека има чувства за вас преку текст (целосна листа)

15 дефинитивни знаци дека има чувства за вас преку текст (целосна листа)
Billy Crawford

Не знам за вас, но лично мислам дека е полесно да откриете дали момчето има чувства за вас преку текст отколку лично.

Можете повторно да ги прочитате текстовите што ги испраќа вас и анализирајте ги за индикаторите дека неговите чувства кон вас можеби растат.

Но, што точно го дава? текст.

1) Тој ви испраќа пораки или одговара дури и ако е зафатен

Еден од првите знаци на кои би внимавал е фактот дека тој одвојува време да ви испрати пораки, иако можеби е зафатен.

Тоа е еден од најпознатите знаци дека тој има чувства кон вас.

Еве зошто:

Има огромна разлика помеѓу момче кое има многу слободно време и момче кое работи многу, волонтира и се грижи за своите родители во исто време

Ако нема ништо подобро да направи, веројатно ќе достигне до вас и да ви испраќа долги пораки со часови по ред.

Од друга страна, ако има многу во чинијата и сè уште ви праќа пораки, тоа е знак дека има чувства кон вас.

Тој во основа ве прави приоритет во неговиот живот, дури и ако неговиот живот е исполнет.

2) Тој секогаш поставува прашања за вас

Сакате да знаете некоја тајна?

Можете да кажете колку личноста е заинтересирана за вас во зависност од тоа колку прашања поставува.

Ова важи и за вашите пријатели, не само за романтичните интереси. И, во вашиотвашата интуиција затоа што тоа е голем дел од тоа кој сте и што чувствувате.

Дали тој е заљубен во вас или не? Преземете ги работите во свои раце

Иако постојат бројни знаци дека тој има чувства за вас преку текст, сепак има многу други кои не можете да ги видите и кои можеби не сте свесно да ги знаете.

Тука треба да ги преземете работите во свои раце и да преземете акција за да го натерате да се заљуби во вас.

Ако она што навистина го сакате е тој да развие чувства кон вас, тогаш преземете ги потребните чекори за да заведете го и покажете му каква одлична жена сте.

Можете да се обидете да го активирате неговиот херојски инстинкт или да направите чесен маж од него со помош на Карлос Кавало.

Или, можете да продолжите да се фокусирате на вашиот само-развој и тој ќе ве следи како магнет. Гледате, самоуверена, моќна и силна жена е најпривлечната работа на светот за маж.

Значи, бидете таа жена и ќе го одведете веднаш до вашата врата.

2>Заклучок

Да откриете дали тој има чувства за вас преку текст е лесно ако ги знаете вистинските знаци што треба да ги барате.

Кога се сомневате, измерете ги добрите и лошите страни и верувајте во вашата интуиција.

Тоа не може да ве погреши... најчесто!

во случај, тоа е навистина добар показател дека тој има чувства за вас, особено преку текст.

Меѓутоа, има нешто друго што обично го разгледувам, а тоа е дали поставува површни прашања или подлабоки прашања.

И вака ја разликувам:

Ако тој прашува работи како „Што носиш?“ или „Каде си сега?“ или „Кој е твојот омилен алкохолен пијалок“, тие се површни.

Но, ако тој праша „Кои се твоите надежи и соништа? или „Кои се твоите најголеми стравови?“, тогаш тоа е знак дека сака да те запознае подобро затоа што развива чувства кон тебе.

3) Тој изразува благодарност преку текст

Во исто време кога се обидував да сфатам дали на еден дечко му се допаѓам повеќе од пријател, направив истражување и открив дека кога мажот ја изразува својата благодарност, поверојатно е дека ќе има чувства кон тебе.

Со други зборови, ако тој каже работи како „Многу ми е мило што можеме да разговараме толку без напор“ или „Навистина ценам што си тука за мене“ или „Толку многу ми значи што си тука“ и слично, тоа е едно од знаци дека тој има чувства за вас преку текст.

Во мојот случај, текстовите што му ги дадоа беа: „Твоите утрински текстови ми го разубавуваат денот“, „Благодарам што ми правиш друштво“, „Навистина го ценам твоето добро -мисловни одговори“ и многу други на кои не можам да се сетам во моментов.

4) Тој секогаш ја нуди својата помош

За време на моето истражување, налетав и на друг многуинтересен психолошки концепт за однесувањето на мажот во однос на тоа како тој одговара на потребите и грижите на жената во зависност од неговите чувства кон неа.

Тоа се нарекува херојски инстинкт, а го измислил Џејмс Бауер.

0>Според него, сите мажи имаат вроден инстинкт да им помагаат на жените што ги сакаат и за кои се заинтересирани. неа, чувај ја безбедно, грижете се за неа и помогни ѝ што треба да прави.

Едноставно кажано, ако тој секогаш ја нуди својата помош преку текст, тоа е голем знак дека има чувства за вас. Меѓутоа, ако не, има уште нешто што треба да знаете.

Мора да се активира херојскиот инстинкт. Можеби сè уште не сте го достигнале тој дел од него ако тој не ја нуди својата помош.

Но, ако сакате, Џејмс Бауер направи одлично видео кое ве научи како да го активирате херојскиот инстинкт кај вашиот маж .

Можете да го погледнете овде.

Да бидам искрен, на почетокот не мислев дека ми треба неговата помош, но мило ми е што го гледав неговото видео бидејќи тој дава практични совети за тоа како да му пријдете на кој било маж и да го натерате да ви се посвети.

5) Тој ви дава значајни комплименти

Буквално, секој комплимент што доаѓа од срцето ќе се однесува на нешто значајно за вас и нешто вистинито за тоа што сте.

И кога момчето ви праќа пораки повеќе од едно од овие, тоа е знак дека тојима чувства за вас.

Со други зборови, ако тој ви дава комплименти за вашата насмевка или за начинот на кој нема да се откажете од вашите соништа или колку е забавно да разговара со вас или што и да е вистина и значајно за вас , тоа е добар знак.

За мене, текстовите што ги разнесоа неговите чувства беа „Сакам да разговарам со некој што може да размислува надвор од кутијата“ и „Твојот оптимизам ми го разубавува денот“.

Меѓутоа, пред да ги спомне овие, главно ми даваше комплименти за мојот изглед. Некогаш кажуваше типични машки работи.

Затоа, ако вашето момче е во таа фаза, не грижете се. Како што ќе развие повеќе чувства за вас, тој ќе го префрли својот фокус на давање комплименти на вашиот ум и личност исто така.

6) Тој ги изразува своите чувства со емотикони

Сега, дозволете ми да бидам јасен :

Ако ви испрати намигнување или насмеано лице, тоа не е навистина голема работа. Тоа не значи ништо повеќе од фактот дека се чувствува добро и сака да го сподели со вас.

Но, што е со емотиконите во облик на срце? Или другиот, со малите срца наместо очи?

Иако тоа би можело да ја изрази неговата љубов кон нешто, тој исто така може да ви испрати порака користејќи го.

Тој всушност може ги изрази своите чувства кон тебе. Да, мажите можат да бидат толку директни и детски.

Меѓутоа, ако уште од самиот почеток ви испраќа емотикони со срце, тогаш можеби тој навистина не се чувствува толку страсно за вас или премногу го користи.

Од друга страна, ако тојви испраќа емотикони со срце како што минува времето и по некои длабоки разговори, тогаш тоа може да биде знакот што го барате.

Исто така види: 10 моќни карактеристики на алфа женките во врска

7) Тој користи термини за љубезност (во текстовите)

Еве уште еден од дефинитивните знаци дека тој има чувства за вас преку текст: Тој користи термини за љубов.

За време на мојата романса со пораки, забележав дека тој користи се повеќе зборови што ја покажуваат неговата наклонетост кон мене.

Всушност, кога ми рече „душо“, ме затрепери. Се чувствував толку интимно, толку љубовно и секси.

И веднаш знаев дека тој има чувства за мене бидејќи тоа не беше збор што го кажуваше цело време. Го читав за прв пат во неговите текстови.

Но, бидејќи бев скептичен и се сомневав во сопственото расудување, барав психолошки доказ кој е вистинит и го најдов:

„Мојата хипотезата е исклучително едноставна. Паровите, зборувајќи на овој начин, се навраќаат на сопственото искуство кога биле доенчиња и на нивната прва љубов, нивната мајка“, рече Дин Фалк, професор и автор, за Broadly.

Што се обидува да каже е тоа што кога некој ќе почне да има чувства кон вас, тој исто така почнува да користи термини за љубов за да ви се обрати, исто како што тоа го правеа во случајот со нивната прва љубов, која најчесто е мајката.

Значи, можете да сфатете го ова како сигурен знак дека тој има чувства за вас.

8) Никогаш не ви испраќа пораки наменети за некој друг

Досега, овој човек може да изгледа сонливо и може да изгледакако да има чувства кон тебе, барем преку текст.

Но, дозволете ми да ве прашам ова: Дали некогаш ви пратил пораки наменети за некој друг? И тогаш тој направи куц изговор да го објасни тоа?

Ако не, тоа е одлично. Веројатно тоа значи дека сте единствената жена на која и праќа пораки во моментов.

Сепак, ако сте добиле такви пораки, треба да размислите дека тој можеби е играч.

Ова всушност ми се случи. Еднаш, телефонот му снема батерија и ми испрати порака наменета за некој друг.

Како што можете да замислите, бев навистина разочаран и барав совет. Карлос Кавало, водечки експерт за психологија на односите, ми објасни како да се справам со тоа.

Тој рече дека мажите се непотребно комплицирани кога станува збор за посветеност на врската и им треба долго време за да го направат тоа .

Но, за среќа, тој исто така даде одлични упатства за тоа како да го натерате мажот да се посвети побрзо и како да го спречите да биде играч.

Ако сакате повеќе детали, погледнете ја неговата бесплатна видеото овде.

9) Редовно ви испраќа пораки

Постојаноста на мажот е од витално значење за градење доверба, особено во нова врска.

И тоа е, уште повеќе, случајот кога се обидувате да одредите дали има чувства за вас или не.

Ако ви праќа пораки секој ден, тогаш има големи шанси да го направи тоа. Меѓутоа, ако неговиот интерес за вас е само површен, тогаш тој нема да праќа пораки толку редовно.

Сега,има исклучоци од сè што кажав, а неговото испраќање пораки секој ден може да биде еден од нив. Некои момци може да ти пишуваат само секој втор ден. Или дури и на секои 3 или 4 дена.

Но, ако тој генерално праќа пораки неколку пати на ден, тогаш тоа е добар знак дека има чувства кон вас.

Исто така види: 10 недостатоци од заљубувањето во мажена жена

Сепак, тоа не е загарантирано, а вие ќе мора да внимава на работите што ги кажува и како ги кажува.

Сепак, ако редовно ви праќа пораки, тоа е добар знак дека има чувства за вас бидејќи, кога сме заинтересирани за некого, ние сакаш често да разговараш со нив.

10) Тој се обидува да те насмее

Друг знак дека има чувства кон тебе е ако се обидува да направи се смееш.

Ако ти праќа смешни пораки, тоа е добар знак. На крајот на краиштата, хуморот е бр.1 состојка на интимноста во односите.

Според бројни експерти, хуморот додава зачин, а исто така прави луѓето да се чувствуваат сакани и згрижени за време на несогласувања или расправии.

исто така им помага на луѓето да се чувствуваат помалку осамени и изолирани. И кога имате некој што прави да се чувствувате помалку осамени, слободно може да се каже дека тој навистина мора да се грижи за вас.

И тоа функционира добро и за момците:

Колку порано го насмеете , толку е поголема веројатноста дека тој ќе развие чувства за вас.

Затоа што тогаш, тој ќе ужива да поминува време со вас и ќе биде благодарен што има некој околу себе кој го прави среќен.

11) Тој зборува за гледањемногу вие лично

Еден од одличните знаци дека тој има чувства за вас преку текст е ако многу зборува дека ве гледа лично.

Дали сакате да знаете зошто?

Тоа е затоа што се обидува да прави планови и затоа што сака да биде блиску до вас физички.

Двајцата се добри знаци дека тој има чувства за вас бидејќи тие значат дека ве сака во неговиот живот и би сака нешто повеќе да се случи помеѓу вас двајца отколку да си пишувате пораки.

Тој се обидува да ви се приближи, а тоа е одличен знак дека има чувства за вас.

12) Тој признава дека му недостигате

Па, ова е врвниот знак затоа што значи дека тој навистина е приврзан за вас. Еве како ќе признае дека му недостасуваш преку текст:

Или едноставно ќе каже „ми недостигаш“ или ќе најде индиректен начин да го изрази истото, како на пример: „Посакувам да бев со тебе токму сега.“

Кога добивав такви текстови, тоа ме натера да се чувствувам посебно и ме натера да верувам дека тој има чувства кон мене.

Но не мора затоа што му недостасувам. На крајот на краиштата, ако тој е заинтересиран за мене, тогаш веројатно ќе му недостига да поминува време со мене ако не сме се виделе некое време.

13) Тој ги споделува своите тајни со вас

Што значи кога тој ги споделува своите тајни со вас преку текст?

Ова е апсолутно добар знак бидејќи често е првиот чекор во развивањето емоционална интимност со друга личност.

Едноставнокажано, кога се чувствуваме блиски со некого, сакаме да ги споделиме нашите тајни со него.

А кога тој ги споделува своите тајни со вас преку текст, тоа е знак дека има чувства за вас.

14) Тој ве прашува за совет

Кога ќе ве праша за совет преку текст, тогаш тоа е добар знак дека има чувства за вас.

Зошто?

Едноставно кажано, тој сака да знае што мислите и како се чувствувате за нешто, како и да знае дали имате некакви предлози за него.

Генерално, тоа значи дека постепено се зближува со вас и е заинтересирани за вашето мислење.

Токму ова е причината зошто верувам дека добивањето совети од некој близок е толку моќен затоа што сакаме да ги потврдиме или поништиме нашите сопствени мисли и чувства со тоа што ќе видиме дали таа личност го мисли истото како нас за одредено прашање.

Без разлика дали тоа е преку текст или за време на вистински разговор, барањето совет од друга личност е секогаш многу кажува.

15) Вие едноставно чувствувате дека тој има чувства за вас

Оставајќи ги сите психолошки причини зад себе, ако имате чувство дека тој има нешто за вас, а тоа не исчезнува без разлика колку време ќе помине, тогаш слободно може да се каже дека можеби има чувства кон тебе.

Ти си единствениот кој знае како тој прави да се чувствуваш кога му пишуваш и разговараш со него, па ако ти е добро, тогаш имаш добра причина да веруваш дека тој има чувства за ти.

Доверба
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.