17 интересни причини зошто луѓето ви љубоморат (и што можете да направите во врска со тоа)

17 интересни причини зошто луѓето ви љубоморат (и што можете да направите во врска со тоа)
Billy Crawford

Дали забележавте дека сите деновиве ви љубоморат, иако не ви е јасно зошто?

Без разлика дали тоа е поради вашиот успех или начин на живот, љубомората е емоција која доаѓа од чувството за споредба и завист. Тоа е природна реакција на работите што ги сакаме во животот.

Еве 17 интересни причини зошто луѓето се љубоморни на вас и што можете да направите во врска со тоа.

1) Успешни сте дури и без да се трудиме

Дозволете ми да погодам.

Можеби ви беше тешко да стигнете таму, но го достигнавте врвот. Не треба да правите ништо друго.

Дали ова ви звучи познато?

Ако е така, тогаш треба да разберете дека е природно луѓето да ви љубоморат.

Всушност, луѓето се толку љубоморни на тебе што не можат да издржат. Ако не беа, тогаш зошто би ви кажале такви работи?

И што е најважно, вие сте успешни без да се трудите. И тоа е она што ги лути луѓето.

Вистината е дека можеби сте морале да работите напорно за да стигнете таму каде што сте, но не треба повеќе да работите напорно.

Ова е причина зошто луѓето ви љубоморат. И ова е причината зошто тие се обидуваат да ве срушат.

2) Не се плашите од неуспех

Можеби не е изненадувачки, повеќето луѓе не сакаат да пропаднат. Тие не би сакале воопшто да се обидат. Но, вие го немате овој проблем.

Имате голема доверба во себе, и затоа сте толкутие не знаат како да постапат додека не добијат идеја што може да биде правилното нешто да се направи.

Тие едноставно не знаат како да постапат додека некој не им каже што е правилното нешто да се направи.

Но, дури и кога сте духовно самосвесни, понекогаш сè уште имате некои лоши навики кои може да го забават вашиот успех.

Кога станува збор за вашето лично духовно патување, кои токсични навики дали несвесно сте сфатиле?

Дали е потребата да се биде позитивен цело време? Дали е тоа чувство на супериорност во однос на оние на кои им недостасува духовна свест?

Дури и добронамерните гуруа и експерти може да сфатат погрешно.

Резултатот?

На крајот ќе постигнете спротивно од она што го барате. Вие правите повеќе за да си наштетите отколку да се лекувате.

Можете дури и да ги повредите оние околу вас.

Во ова видео кое ги отвора очите, шаманот Руда Ианде објаснува како толку многу од нас паѓаат во токсична замка за духовност. Тој самиот помина низ слично искуство на почетокот на своето патување.

Исто така види: Зошто сонував како бившиот ми се враќа? 9 можни толкувања

Но, со над 30 години искуство во духовното поле, Руда сега се соочува и се справува со популарните токсични особини и навики.

Како што е тој спомнува во видеото, духовноста треба да биде за да се зајакнете себеси. Не потиснувајќи ги емоциите, не осудувајќи ги другите, туку создавајќи чиста врска со тоа што сте во вашата срж.

Ако тоа е она што сакате да го постигнете, кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

0>Дури и ако сте добро во вашиотдуховно патување, никогаш не е доцна да ги разоткриете митовите што сте ги купиле за вистината!

12) Можете сами да донесувате одлуки

Во минатото, можеби ви било кажано да го следите одреден пат.

Можеби ви било кажано дека треба да го правите ова или она.

Но, ако сте стигнале до точка каде што се чувствувате доволно сигурни за да донесувате одлуки сами, тогаш честитки! Вие сте пред повеќето луѓе во вашиот живот.

И погодете што?

Можете да го однесете ова уште подалеку. Имав луѓе кои ми кажаа дека не веруваат во донесувањето на сопствените одлуки.

Тие веруваат дека секогаш треба да ги следат советите на другите.

Но, не е прашање ниту на едното ниту другото/ или. Можете да ги направите и двете, и треба!

Ако сакате сами да донесувате одлуки, тогаш направете го тоа. Ако сакате да ве водат другите, тогаш следете ги нивните совети.

Сè е за тоа како се чувствувате во тоа време и што работи за вас на долг рок.

Немате слепо да прифатите сè што другите луѓе ви кажуваат само затоа што се постари или поискусни од вас.

А ако тоа е причината зошто луѓето ви љубоморат, не се ни обидувајте да направите ништо во врска со тоа .

Наместо тоа, само уживајте во тоа и продолжете да го живеете животот најдобро што можете.

13) Не се плашите да бидете различни од сите други

Дали се чувствувате како сите други луѓе во вашиот живот да се токму како сите други? Дали се чувствувате какосите се исти како сите други?

Не сте сами.

Повеќето луѓе се плашат да бидат различни од сите други. Тие се плашат да се истакнат, да бидат чудни. Сакаат да се вклопат, но сакаат и да бидат прифатени.

Затоа, на крајот остануваат на истото место, го прават она што го прават сите други и никогаш не го живеат вистинскиот живот.

Тоа е тажно. Затоа што има многу повеќе таму од она што го доживувате секој ден во вашиот живот. Не мора да живеете во мала кутија што другите ја направиле за вас!

Но знаете што?

Можете да бидете личноста која се издвојува од толпата и ги прави работите поинаку од сите други.

И ако го направите ова доволно добро, некои луѓе можеби ќе ви љубоморат, но повеќето од нив ќе почнат да ве почитуваат поради тоа, па дури и да ви се восхитуваат за тоа!

14) Не сфаќате сè толку сериозно

Дали секоја работа во животот ја сфаќате толку сериозно? Дали сте секогаш толку сериозни и фокусирани што не можете ни да уживате?

Признајте го тоа.

Всушност, тоа што не сфаќате сè премногу сериозно е една од најдобрите работи за вас.

Тоа е една од оние работи што те прават забавна личност да бидеш покрај себе затоа што не сфаќаш сè толку сериозно.

Можеш само да уживаш во животот и да се забавуваш без да си го сфаќаш животот премногу сериозно. Не сте заглавени во кутија или врзани од она што луѓето го кажуваат или мислат.

Можете да правите што сакате,кога сакаш, и како и да е, сакаш да го направиш тоа. И не е важно што другите луѓе мислат за тоа!

Па, ако е така, тогаш честитки! Почнувате да станувате подобра личност.

Но, најважното нешто овде е да избегнете да бидете загрижени за фактот дека луѓето ви љубоморат. Зошто?

Затоа што е сосема нормално да се биде љубоморен на некој кој многу лесно го одзема животот.

15) Не се плашите да започнете нешто ново

  • Направете се плашите да започнете нешто ново?
  • Дали се плашите дека ако започнете нешто ново, можеби нема да успее?
  • Дали се плашите дека ако не започнете нешто ново, тогаш вашиот живот дали ќе остане исто како порано?
  • Дали другите луѓе ви велат да останете таму каде што сте и да престанете да се обидувате да се промените?

Ако вашиот одговор е позитивен на повеќето од овие прашања, тогаш ова можеби е причината зошто луѓето се љубоморни на вас.

Едноставната вистина е дека уживате да пробувате нови работи во животот.

Но знаете што друго?

Уживате да пробувате нови работи, дури и ако тие не функционираат. И токму затоа луѓето се љубоморни на вашето самоуверено однесување и вашиот став „никогаш не се откажувате“.

16) Не дозволувате другите да ве контролираат

На скала од 1 до 10, колку мислиш дека си независен?

Ако не дозволиш луѓето да те контролираат, тогаш верувам дека си еден од најнезависните луѓе во светот.

Исто така види: 9 јасни знаци дека вашиот поранешен се преправа дека е среќен (но е тајно мизерен без вас)

Кој севие?

Вие сте некој што не дозволува другите луѓе да ве контролираат. Вие сте некој кој не дозволува другите луѓе да ви кажат што да правите или како да постапите, и во основа, не дозволувате другите луѓе да ви кажат дали се во право или не.

Ако мислите на тој начин, тогаш честитки! Имате многу силна личност.

Но, тажно е што не многу луѓе можат да го кажат ова за себе.

Повеќето од нас се контролирани од туѓите мислења и идеи за тоа како ние треба да дејствуваме и што треба да правиме во животот. Но, не се сите вакви!

Тие имаат силни личности кои не дозволуваат никој да ги контролира! И мислам дека затоа се толку љубоморни на другите кои имаат такви силни личности!

Тие сакаат и самите да имаат силна личност, но немаат.

17) Вие сте среќни

А последната причина зошто луѓето се толку љубоморни на вас е тоа што се чини дека сте задоволни со вашиот живот и сте многу оптимисти за сè.

Се чини дека сте среќни и сигурни во сè што правите. Изгледате многу оптимисти за се во животот.

Не станувате љубоморни на другите луѓе затоа што изгледаат поуспешни од вас, или затоа што имаат подобра работа од вас или затоа што имаат повеќе пари од вас .

Не сте им љубоморни затоа што се подобри од вас, туку напротив, љубоморни сте затоа што не се толку среќни како вас! Изатоа луѓето се толку љубоморни на вас!

Тие едноставно не можат да го поднесат вашиот одличен став кон животот. Но, она што е најважно е да се чувствувате среќни. Дури и ако не сте толку успешни како многу други луѓе, сепак се чувствувате среќни.

И затоа мислам дека луѓето се љубоморни на вас затоа што не можат да ја поднесат вашата среќа!

Што можете да направите за луѓето да ви љубоморат

Симирам, причината зошто луѓето ви љубоморат не е тоа што мислат дека сте подобри од нив или дека се љубоморни на вашите успех.

Тоа е затоа што тие завидуваат на фактот дека изгледате дека сте толку среќни со животот и посакуваат да бидат среќни како вас!

Но, тоа не значи дека не можете да направите ништо во врска со тоа.

Ако сакате да ги спречите да бидат љубоморни на вас, тогаш првото нешто што треба да направите е да се фокусирате на односите за поддршка. Само обидете се да поминете време со луѓе кои ве охрабруваат наместо да ве осудуваат.

И ако ова не функционира поради некоја причина, тогаш едноставно игнорирајте ги луѓето кои се љубоморни на вас.

Колку и да е тешко тоа може да изгледа на почетокот, верувајте ми, на крајот ќе стане полесно и полесно да ги игнорирате како што поминува времето.

И тука е работата: мора да си верувате себеси. Мора да знаете дека можете да го направите тоа. И на тој начин, всушност ќе престанете да се грижите за луѓето кои се љубоморни на вашата среќа.

успешен во сè што правите.

Не сте само успешни, туку и одлични. Знаете што сакате и одите по тоа. Вашата самодоверба е витален дел од вашиот успех, и затоа луѓето секогаш ве почитуваат и ви се восхитуваат.

Звучи како тебе?

Тогаш сигурен сум дека тоа е уште една причина зошто луѓето се љубоморни на тебе – затоа што тие не можат да бидат како тебе.

И знаеш што?

Да се ​​биде сигурен во себе е одлична работа. Не е важно што мислат луѓето за вас.

И нема да престанете да бидете успешни само затоа што се љубоморни на вас. Всушност, ќе бидете уште поуспешни кога ќе сфатат дека не можат да се натпреваруваат со вас.

3) Вие сте издржливи

Што и да ви фрли животот, вие го надминувате како шампион. Учиш од секоја тешкотија што ја доживуваш и го применуваш тоа знаење на следната пречка што ќе се појави. Вие сте издржливи, а луѓето не можат да го издржат тоа.

Зошто?

Бидејќи повеќето луѓе се борат да бидат издржливи. Но, тоа е една од најважните вештини што треба да ги имате во животот.

Без издржливост, исклучително е тешко да се надминат сите неуспеси што доаѓаат со постигнување успех.

Го знам ова затоа што до неодамна ми беше тешко да надминам неколку неуспеси во мојот живот по пандемијата.

Тоа беше се додека не го погледнав бесплатното видео на животната тренерка Жанет Браун.

Низ долгогодишното искуство, Jeanette имапронајдовте уникатна тајна за градење отпорен начин на размислување, користејќи метод толку лесен што ќе се истепате што не го пробате порано.

А најдобриот дел?

Жанет, за разлика од другите тренери, се фокусира на тоа да ве стави во контрола на вашиот живот. Да се ​​живее живот со страст и цел е возможно, но тоа може да се постигне само со одреден нагон и начин на размислување.

За да дознаете која е тајната на издржливоста, погледнете го нејзиното бесплатно видео овде.

4) Понизни сте и љубезни

Сакате да слушнете уште една сигурна причина зошто луѓето ви љубоморат?

Па, тоа е прилично лесно да се разбере.

Вистината е дека не само што луѓето не ве сакаат. Тоа е и затоа што не можат да ја поднесат вашата понизност и добрина.

Не сте арогантни, не сте дрски и не сакате ни да се фалите колку сте успешни или талентирани. Всушност, најчесто не ни спомнуваш што работиш за живот.

Па зошто луѓето ти љубоморат?

Бидејќи не можат да издржат вашата понизност и добрина.

Не е важно што мислат луѓето за вас – тие се љубоморни на вашата понизност и добрина затоа што самите не можат да го поднесат тоа. И бидејќи можат да ги судат другите само според нивното однесување, ќе мора да си признаат себеси дека не можат да бидат љубезни како тебе.

5) Добар си

Дали воопшто сфаќаш колку си убав?

Размислете за ова малкумомент.

Физичкиот изглед значи многу кога станува збор за перцепциите на луѓето за вас.

Всушност, тоа е една од првите работи што луѓето ги забележуваат кај вас.

Дури и ако вие не го знаете ова, луѓето постојано го оценуваат вашиот изглед и изглед.

Тие секогаш размислуваат за тоа како изгледате и како тие можат да изгледаат како вас. Тие поминуваат половина живот размислувајќи за тоа како можат да изгледаат како некој друг, а многу од тоа се должи на тоа колку се убави другите луѓе.

Всушност, кога би ги рангирал луѓето на скала од Од 1 до 10 во однос на изгледот, би се рангирал на 8 или 9. Но, повеќето луѓе ќе речат дека сум 7 или 8 во однос на изгледот. А сепак, честопати ме оценуваат дека имам подобар изглед од повеќето луѓе!

Сега веројатно се прашувате зошто се случува ова. Дозволете ми да објаснам.

Бидејќи сме многу фокусирани на физичкиот изглед, лесно е да станеме љубоморни кога ќе видиме некој за кој сметаме дека е многу попривлечен од нас. Тоа прави да се чувствуваме инфериорни.

Како резултат на тоа, луѓето се љубоморни на вас поради вашиот неверојатен изглед, вашиот стил и вашиот шарм.

И да бидеме искрени. Нема ништо попривлечно од физички подготвен, згоден маж кој се грижи за својот изглед и е сигурен во својот изглед. Не е дека луѓето го мразат вашиот изглед.

Тие едноставно не можат да го поднесат фактот дека вие сте згодни, а тие не се.

6) Вашето семејство е блиску до вас

Ова е амалку тажно, но не секој има можност да биде толку близок со своето семејство како што сте вие.

Среќен сте што можете да поминувате време со вашето семејство цело време сега. Не треба да се грижите дали вашите родители работат, или дали ќе бидат тука за вас кога ви требаат најмногу.

Тие ве сакаат и поддржуваат без разлика што ќе се случи, или колку пари или успех имате направи во животот затоа што знаат колку ти значат.

Тие се секогаш тука за тебе, и затоа ги сакаш толку многу.

Но, сигурен сум дека ова е честа појава и кај другите луѓе.

Луѓето кои немаат свои семејства им љубоморат на оние што имаат затоа што не можат да поминуваат време со членовите на своето семејство како што прават другите.

И бидејќи имаме тенденција да бидеме љубоморни на другите кои се поуспешни од нас, не е изненадување што луѓето кои немаат членови на семејството често им завидуваат на оние кои имаат.

7) Вие сте најдобар во она што го правиш

Колку пати луѓето ти кажале дека си најдобар во тоа што го правиш?

Ако луѓето се толку љубоморни на тебе, тогаш претпоставувам дека сето тоа се случува времето. Веројатно дури и го слушате ова од луѓе кои не ве познаваат. Можеби не те познаваат лично или можеби се само странци на улица.

Но, сепак ти велат дека си најдобар во тоа што го правиш. И тоа е вистина. Вие сте најдобри во она што го правите, и затоа другите луѓе се восхитуваат ите почитуваат толку многу.

Тие сакаат да бидат како тебе затоа што гледаат колку добро ти се одвиваат работите во животот, и покрај твојот недостаток на искуство и образование во споредба со нив.

Значи, дозволете ми да погодам.

Имате одлична работа и ја правите подобро од сите други.

Можеби сте почнале од дното и сте напредувале до врвот. И до сега,  го правите тоа подобро од повеќето луѓе кои биле на иста позиција со години.

Но, дури и ако ова е вистина, понекогаш можеби нема да разберете зошто луѓето треба да ви љубоморат.

Ако ова ви звучи познато, тогаш треба да го надминете ова ограничувачко верување и да изградите силна врска со себе.

Па што можете да направите за да ја промените оваа ситуација?

Започнете со себе. Престанете да барате надворешни поправки за да го средите вашиот живот, длабоко во себе, знаете дека ова не функционира.

И тоа е затоа што додека не погледнете во себе и не ја ослободите вашата лична моќ, никогаш нема да најдете задоволство и исполнетост го бараш.

Ова го научив од шаманот Руда Ианд. Неговата животна мисија е да им помогне на луѓето да ја вратат рамнотежата во нивните животи и да ја отклучат нивната креативност и потенцијал. Тој има неверојатен пристап кој ги комбинира античките шамански техники со модерниот пресврт.

Во своето одлично бесплатно видео, Руда објаснува ефективни методи за да го постигнете она што го сакате во животот и да се ослободите одограничување на верувањата за вашите способности.

Затоа, ако сакате да изградите подобар однос со себе, да го отклучите вашиот бескраен потенцијал и да ја ставите страста во срцето на сè што правите, почнете сега со проверување на неговите вистински совети.

Еве пак линк до бесплатното видео.

8) Вашите пријатели се грижат за вашата благосостојба

Веќе е јасно од точките 1-7 погоре дека другите луѓе се љубоморни за вашиот убав изглед, вашиот успех и вашата способност да одржувате толку високи стандарди во секој аспект од животот. Но, сега дозволете ми да воведам уште една сигурна причина зошто луѓето ви љубоморат, а тоа е дека се грижат за вас.

Па, ова е добра работа. Всушност, тоа е фантастична вест!

Гледате, многу луѓе би сакале да бидат во вашата кожа. Тие сакаат да бидат популарни, да имаат убави пријатели и членови на семејството и да имаат способност да одржуваат висок стандард на живеење.

Значи, кога ќе видат дека не ви оди добро во ниту еден од овие аспекти на животот, тие се чувствуваат лошо за вас и сакаат да ги подобрат работите за вас.

Ова е одличен мотиватор за нив бидејќи тоа значи дека се грижат за вас. И ако другите се грижат за мене, тогаш сигурно правам нешто како што треба!

Значи, дури и ако другите се љубоморни на тебе поради твоите пријатели, треба да сфатиш дека нема ништо лошо во тоа да имаш луѓе кои се грижат за тебе .

И ова е одлична работа бидејќи значи дека имате пријатели кои сељубоморни на тебе, кои сакаат да те видат како правиш добро. Затоа, добро е да имате луѓе кои се грижат за вашиот успех и благосостојба.

9) Вие сте инспирација за другите

Дозволете ми да го кажам ова директно.

Вие сте инспирација за многу луѓе затоа што го виделе вашиот живот и како го живеете.

И се восхитуваат на вашата храброст, упорност и сила на карактерот наспроти неволјите. Тие се восхитуваат на фактот дека сте успеале да ги надминете сите пречки на вашиот пат и сепак да бидете успешни.

И им се допаѓа фактот што и покрај сите проблеми во вашиот живот, сепак се гледате себеси во огледајте се секое утро и одлучете да бидете среќни со себе поради сето она што ви се случило во животот.

Ова е причината зошто другите луѓе гледаат на вас, се восхитуваат на она што го правите и посакуваат тие да можат да го прават тоа што го правите и вие. И ова е уште една причина зошто луѓето ви љубоморат.

10) Не ви треба ничие одобрување

Сега сакам да почекате малку и да размислите за тоа.

Дали ти треба одобрение од другите за да направиш чекори напред во твојот живот и да бидеш среќен?

Па, мислам дека е така.

Не ти треба ничие одобрение и затоа ти' си успешен.

Но, ова е уште една причина зошто луѓето се љубоморни на тебе. Тие ја немаат истата слобода да го живеат својот живот како вие.

Значи, кога ќе видат дека не зависите од другите луѓе за да бидете среќни и успешни, тие се чувствуваат лошо за вас иПосакувам тие да бидат како тебе.

Но, вистината е дека да се биде независен и да не ти треба ничие одобрение не е воопшто лоша работа.

Тоа е всушност одлична работа затоа што значи дека ти „Слободно можете да ги правите работите на свој начин, без да се грижите за тоа како другите луѓе ќе реагираат на тоа или дури и дали воопшто ќе го одобрат тоа!

Ова е нешто што го сфатив за себе, и вистината е дека јас сум толку благодарен за тоа.

Не ми е гајле што мислат другите за мене. Сакам само да дадам се од себе во животот и да бидам среќен со себе. И затоа сум толку успешен во сè што правам - затоа што не ми е гајле што мислат другите за мене.

Не ми е гајле дали ме мразат или ме сакаат, бидејќи, на На крајот на денот, не ми е ни малку важно!

И ова е уште една причина зошто луѓето се љубоморни на тебе – затоа што никогаш не можат да бидат како тебе. И ова е добра работа затоа што значи дека сте донеле одлука во вашиот живот за која многу луѓе можат само да сонуваат!

11) Вие сте духовно самосвесни

Без разлика дали верувале или не, вистината е дека имате дух во себе кој знае што е правилно и погрешно - дури и ако не сте свесни за тоа.

Имате дух во вас кој знае што е правилно и погрешно , и ова е уште една причина зошто другите луѓе се љубоморни на вас.

Тие едноставно ја немаат вашата свест за тоа што е правилно и што не е во животот, па затоа
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.