10 знаци дека сте тешки за читање (и зошто тоа е одлична работа)

10 знаци дека сте тешки за читање (и зошто тоа е одлична работа)
Billy Crawford

Некои луѓе се како отворени книги. Веднаш знаете што мислат само гледајќи ги.

Дали сте вие ​​еден од нив? Или вие сте оној кој луѓето секогаш се обидуваат да го откријат?

Еве 10 знаци дека сте тешки за читање и зошто тоа е добра работа!

1) Често сте погрешно разбрани

Првиот знак за тешко читање е тоа што често сте погрешно разбрани.

Кога сте тешки за читање, тоа значи дека не сте секогаш јасни.

Ова може да биде проблем и за вас и за луѓето околу вас.

Може да ви биде тешко да комуницирате со луѓето понекогаш затоа што, поради некоја причина, изгледа дека тие не ве сфаќаат.

Причината ова се случува е тоа што другите луѓе не можат да проценат каде стојат со вас или што мислите со работите што ги кажувате.

Други луѓе исто така може погрешно да ги протолкуваат вашите постапки и зборови.

Вие можеби се шегуваа, но мислеа дека си сериозен. Или можеби само се обидувавте да бидете добри, но тие го сфатија тоа на погрешен начин.

Не можете секогаш да контролирате што мислат другите за вас, но ако сте тешки за читање, има добри шанси дека тие погрешно ве толкуваат.

2) Може да бидете директни без да бидете злобни

Друг знак дека сте тешки за читање е кога можете да бидете директни со луѓето без да бидете злобни.

Некои луѓе се многу директни со луѓето, но тие не се секогаш добри во врска со тоа.

Можеби мислат дека да се биде директен еисто како да се биде искрен, но не е.

Да се ​​биде директен може да биде корисен бидејќи заштедува време и избегнува недоразбирања.

Но понекогаш може да бидете премногу директни и да повредите нечии чувства во тој процес.

Меѓутоа, тоа не е случај со вас. Можете да бидете директни без да бидете злобни.

Понекогаш тоа ги отфрла луѓето. Тие можат да ви кажат дека сте искрени, но во денешниот свет, оваа искреност може да биде тешко да се прочита.

Можете да кажете дека луѓето не секогаш знаат што да направат од вас. Тие не се сигурни дали сте искрени или само се преправате.

Но, тоа е во ред, ја знаете вашата вистина.

3) Не сте во потреба

Друг знак за тоа што е тешко да се прочита е дека не сте во потреба.

Не ви треба потврда од другите луѓе за да се чувствувате добро со себе.

Всушност, вие сте доволно сигурни во себе дека не не мора да се потпрете на други луѓе за да се чувствувате добро.

И тоа е добра работа.

Ако не сте во потреба, тогаш може да биде тешко да ве читам затоа што не сте Не барате секогаш уверување од другите луѓе како што тоа го прават повеќето други.

Ова може да ги отфрли луѓето затоа што тие обично се чувствуваат посигурни кога ќе забележат дека некој друг е во потреба и несигурен.

Вие, сепак, не им е потребна нивна валидација за да не знаат што да направат од вас!

Па што можете да направите за да станете помалку сиромашни, ако сте?

Започнете со себе. Престанете да барате надворешни поправки засредете го вашиот живот, длабоко во себе, знаете дека ова не функционира.

И тоа е затоа што додека не погледнете во себе и не ја ослободите вашата лична моќ, никогаш нема да ги најдете задоволството и исполнувањето што ги барате.

Ова го научив од шаманот Руда Ианд. Неговата животна мисија е да им помогне на луѓето да ја вратат рамнотежата во нивните животи и да ја отклучат нивната креативност и потенцијал. Тој има неверојатен пристап кој ги комбинира античките шамански техники со модерниот пресврт.

Во своето одлично бесплатно видео, Руда објаснува ефективни методи за да го постигнете она што го сакате во животот и да ја стекнете потребната самодоверба одвнатре.

Затоа, ако сакате да изградите подобар однос со себе, да го отклучите вашиот бескраен потенцијал и да ја ставите страста во срцето на сè што правите, почнете сега со проверка на неговиот вистински совет.

Еве еден повторно линк до бесплатното видео.

4) Секогаш сте спремни да дадете совет

Следниот знак дека сте тешки за читање е дека не се срамите да давате совети или да го дадете вашето мислење за нештата.

Ова често може да биде добра работа бидејќи покажува дека сте отворени да им помагате на другите луѓе.

Но, понекогаш, давајќи им искрен мислењето за сè може да направи луѓето да се чувствуваат несигурно.

Вашите мислења и совети може да им изгледаат заканувачки и може да биде тешко да се прочита што мислите.

Не се плашите да зборувате кренете и известете ги другите што мислите.Тоа е добра работа!

Но, тоа исто така значи дека луѓето можеби нема секогаш да разберат што се обидувате да кажете или направите.

На другите може да им биде тешко да ги прочитаат вашите мисли затоа што не навистина не знам колкава моќ имате над нив.

5) Знаете што сакате и не ви треба некој друг да ви каже

Луѓето често мислат дека им треба некој друг да им кажете што да прават.

Но ова не е случај за вас ако сте тешки за читање.

Знаете што сакате и не ви треба некој друг да ви помогне во водич вас.

Ова е одлична работа бидејќи ви овозможува да ја преземете контролата врз вашиот живот и вашиот бизнис.

Со тоа што сте тешко да се читаат, можете да се фокусирате на она што го сакате и да продолжите напред без чувство на оптоварување од туѓото мислење или водство.

Можете да бидете сами свој шеф и да донесувате свои одлуки и таа одговорност ни малку не ве мачи.

Но, разбирам, може да биде тешко да не дозволите оваа одговорност да дојде до вас, особено кога сите други ве ставаат под притисок.

Ако е така, топло ви препорачувам да го погледнете ова бесплатно видео за дишење, создадено од шаманот, Руда Ианд.

Руда не е уште еден самопрофесионален тренер за живот. Преку шаманизмот и неговото сопствено животно патување, тој создаде модерен пресврт на древните техники на лекување.

Вежбите во неговото заживувачко видео комбинираат години искуство со работа со здив и древни шамански верувања,дизајниран да ви помогне да се опуштите и да се проверите со вашето тело и душа.

По многу години потиснување на моите емоции, динамичниот проток на здивот на Руда буквално ја оживеа таа врска.

И тоа е она што ви треба:

Искра за повторно поврзување со вашите чувства за да можете да започнете да се фокусирате на најважната врска од сите - онаа што ја имате со себе.

Значи, ако сте подготвени да ја вратите контролирајте го вашиот ум, тело и душа, ако сте подготвени да се збогувате со анксиозноста и стресот, погледнете ги неговите вистински совети подолу.

Еве повторно линк до бесплатното видео.

6) Уверени сте во сопствените способности

Следниот знак дека сте тешки за читање е дека сте сигурни во сопствените способности.

Луѓето често ја потценуваат моќта на самоуверената личност.

Довербата прави поголема веројатност да постигнете нешто и може да ви помогне да бидете понаметливи во вашите интеракции со другите луѓе.

Помалку е веројатно дека ќе се плашите или ќе се срамите во ситуации кога се чувствувате како да не знаете што да правите.

Оваа самодоверба исто така ќе доведе до подобри комуникациски вештини и подобри односи.

А најдобриот дел?

Вие сте самоуверени со тоа што сте и што правите, така што не ви е потребна потврда или пофалба од другите за да се чувствувате добро со себе.

Всушност, тоа што нема потреба од валидација и пофалба од други луѓе може да им отежнеда ви ги читаат мислите затоа што можеби не знаат што да кажат или да направат за да добијат одобрение.

Ако не можат да го добијат вашето одобрување, тогаш може да ја изгубат довербата во себе.

Еве зошто може да биде тешко да се прочита некој кој има самодоверба!

7) Не ви треба некој друг да ви кажува како да се однесувате

Друг знак дека сте тешки за читање е дека не ви треба некој друг да ви каже како да се однесувате.

Имате свое чувство за себе и знаете што е правилно и погрешно.

Ова може да биде тешко за другите да го прочитаат !

Ако сте уверени во сопствените способности, тогаш може да биде лесно за другите да ве потценат и да пропуштат можности.

8) Одвојувате време да ги разберете другите луѓе

Кога сте тешки за читање, тоа значи дека одвојувате време да ги разберете другите луѓе.

Одвојувате време да се обидете да ја разберете нивната ситуација, нивната чувствата и нивните мисли.

Ова е одличен знак бидејќи покажува дека сте навистина заинтересирани да разберете низ што минуваат.

Исто така, ви ја олеснува комуникацијата со нив .

Другите луѓе можат да бидат отфрлени од ова, бидејќи, за жал, во денешниот свет, не многу луѓе одвојуваат време за вистински да ги разберат другите.

Тие само сакаат да ги пренесат своите сопствени поенти , и можеби нема да разберат зошто одвојувате толку многу време за да ги разберете.

Може да бидетешко им е да ве читаат затоа што не знаат како да одговорат.

9) Не ги земате работите здраво за готово

Следниот знак дека сте тешки за читање е дека вие не ги земајте работите здраво за готово.

Знаете дека треба да работите напорно за она што го сакате во животот, за да не ги земате работите здраво за готово и не очекувате другите луѓе да прават работи за вие.

Најдобриот дел е што кога другите луѓе ќе го видат ова, тие можат да бидат инспирирани од вашата напорна работа, може да се мотивираат од вашиот успех, а исто така можат да научат како самите да успеат.

Сепак, понекогаш луѓето може да се збунат од вашата извонредна работна етика и пристап кон животот.

10) Вие се грижите за себе

На крај, но не и најмалку важно, ако сте тешки за читање, тоа значи дека се грижите за себе.

Исто така види: Што да правите кога немате насока во животот на 50 години

Знаете што е најдобро за вашето тело и за вашиот ум, па го правите она што е неопходно за да бидете здрави и среќни.

Свесни сте и за негативните аспекти на одредени „добри духовни практики“.

Кога станува збор за вашето лично духовно патување, кои токсични навики сте ги стекнале несвесно?

Дали е потребата да бидете позитивни сите време? Дали е тоа чувство на супериорност во однос на оние на кои им недостасува духовна свест?

Дури и добронамерните гуруа и експерти може да сфатат погрешно.

Резултатот?

На крајот ќе постигнете спротивно од она што го барате. Повеќе правите да си наштетите отколку да си наштетитеисцели.

Можеби дури и да ги повредите оние околу вас.

Исто така види: 10 позитивни знаци дека сте сигурни со себе

Во ова видео кое ги отвора очите, шаманот Руда Ианде објаснува како толку многу од нас паѓаат во токсичната замка на духовноста. Тој самиот помина низ слично искуство на почетокот на своето патување.

Но, со над 30 години искуство во духовното поле, Руда сега се соочува и се справува со популарните токсични особини и навики.

Како што е тој спомнува во видеото, духовноста треба да биде за да се зајакнете себеси. Не потиснувајќи ги емоциите, не осудувајќи ги другите, туку создавајќи чиста врска со тоа што сте во вашата срж.

Ако тоа е она што сакате да го постигнете, кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

0>Дури и ако сте добро во вашето духовно патување, никогаш не е доцна да ги разоткриете митовите што сте ги купиле за вистина!

Откако ќе го совладате сето ова, го почитувате и го сакате вашето тело пред се инаку, така што се однесувате со него онака како што заслужува да биде третиран.

Единствениот проблем е што другите луѓе можеби не знаат како да одговорат на вашата самодоверба, што може да ги натера да се иритираат или лутат.

Зошто е добро да се биде тешко да се чита?

Можеби се прашувате зошто е добро да се биде човек кој е тежок за читање.

Па, вистината е дека добро е затоа што значи дека другите луѓе не можат навистина да проценат што ќе правите следно, давајќи ви елемент на изненадување со сè што правите.

Тоа исто така значи дека имате одлична работаетика, и имаш многу самопочит.

Се грижиш за себе и го почитуваш своето тело пред се друго.

Денес, со интернетот, многу луѓе прекумерно споделуваат и се многу лесно се чита веднаш.

Кога одите во спротивност со житото, се издвојувате од останатите, правејќи се повредни и пожелни!

Затоа, пофалете се со вашата личност и бидете горд на тоа што си!
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.