31 особина што ја откриваат личноста со ладно срце

31 особина што ја откриваат личноста со ладно срце
Billy Crawford

Содржина

Не е лесно да се препознае за што се луѓето што секојдневно ги среќаваме.

Ако се борите да држите дистанца од личност која е премногу студена, може да ви помогне да знаете за што навистина како пред да се зближат премногу.

Еве 31 особина што откриваат ладно срце!

1) Им недостасува емпатија

Емпатијата е способност да се разбере чувствата на другите, но личноста со ладно срце може да има потешкотии да ги разбере туѓите чувства, па дури и нивните.

Може да изгледаат себични и бесчувствителни. Еве го договорот – иако тоа може да биде тешко да се прифати, тие едноставно функционираат поинаку од повеќето луѓе.

Кога ќе видат нешто вознемирувачко, тие имаат тенденција да го отфрлат или да го отфрлат.

Тие немојте да бидете емотивни за нештата, па дури и може да бидете долго време изолирани.

Лудите со ладно срце често не можат да ги почувствуваат истите топли чувства што ги имаме јас и вие, како што се наклонетоста кон пријател или уживањето во раѓање на дете, бидејќи им недостига топлина.

2) Имаат плитки пријателства или врски и немаат вистински пријатели со кои создаваат блиски врски

Лудо срце често нема блиски пријатели, иако надворешно изгледаат како што имаат.

Точно е дека ако доволно добро ги запознаете, ќе откриете дека имаат многу познаници со кои имаат површни врски.

Може да изгледа дека имаат неколкуниту еден од нив.

Ова може да го отежне ако случајно сте во врска со еден, но може да се управува ако знаете на кои знаци треба да внимавате.

21) Тие обрнуваат внимание на секој збор што го кажуваат

Тие се чувствуваат како да мораат да внимаваат што зборуваат, па затоа секогаш внимаваат да не ја кажат погрешната работа околу луѓето кои би можеле да им го отежнат животот или да го уништат на некој начин!

Ваквото однесување покажува екстремна недоверба и неспособност вистински да се поврзе со другите луѓе.

22) Тие се движат во животот на луѓето, често станувајќи манипулативни и контролирани затоа што сакаат рефлекторите на нив

Ладената личност не се обидува да биде дел од сè што се случува околу нив, туку ќе се обиде да го најде својот пат во животи на луѓе кои ги интересираат.

Тие би можеле да се обидат да се вклучат во една или друга работа, но тие не се искрено загрижени за тие луѓе.

Тие претпочитаат да го прават своето и не чувствуваат никаква обврска кон никој друг!

23) Тие се многу упатени и секогаш имаат начин да се направат да изгледаат попаметни отколку што навистина се

Ова е често тактика да се покажат за да се прават себеси да изгледаат поважни и подобри од другите, кои ги сметаат за инфериорни.

Веројатно можете да препознаете нарцисоидни особини на личноста бидејќи овие особини имаат тенденција да се преклопуваат сонарцизам.

24) Тие не се многу храбри

Тие често избегнуваат ризици, па дури и ситуации кои може да резултираат со неуспех, така што тие не мораат на кој било начин да го изложуваат своето вистинско јас и не влегувај во никакви неволји.

Лудено срце никогаш нема да проба нешто освен ако не знае дека ќе успее.

Наместо да се разоткрие или да не успее, повеќе би сакал никако не ризикувајте!

25) Тие можат да бидат крајно сурови и немаат проблем да повредат некој друг затоа што тоа не влијае на ниту еден начин на нив!

Лудена личност никогаш нема да чувствуваат вина или каење за болката што ја предизвикале.

Всушност, тие често ќе кажат дека тоа не се случило од почеток!

26) Тие ќе секогаш обвинувајте ги другите кога работите ќе тргнат наопаку

Кога работите ќе почнат да одат надолу, можете да се обложите дека личноста со ладно срце ќе биде првата што ќе го впери прстот кон сите други.

Тие знаат дека тие се виновни, па ќе дадат се од себе за да изгледа дека не е нивна вина и ќе направат да се чувствувате лошо за нив!

27) Тие очекуваат другите да се грижат за нив повеќе отколку тие, што често резултира со чувство на огорченост кон оние што ги сметаат за „невнимателни“ кон нив

Ладената личност очекува сите други да им посветат повеќе внимание и да вложат повеќе грижа или труд за да ги постигне работите.

Често се чини дека им замеруваат на оние околу нив коисе помалку од внимателни затоа што чувствуваат дека направиле најмногу за нив.

28) Тие се многу себични и мислат дека нивните потреби се пред туѓите, дури и ако тоа значи игнорирање или повреда на другите луѓе за да го добијат она што тие сакаат

Ладното срце никогаш нема да размислува за некој друг пред да размисли за себе.

Тие не се грижат за другите луѓе и се фокусираат само на себе, дури и ако тоа значи повреда некој друг во тој процес!

29) Тие никогаш не преземаат одговорност за своите постапки, наместо тоа, почнуваат да ја обвинуваат околината што ги опкружувала во тоа време

Ладената личност често наоѓа начин да се чини дека сè е надвор од нивна контрола во време кога направиле грешка или повредиле некој друг.

Тие често ја играат улогата на жртва.

30) Тие имаат ниска самодоверба и имаат тенденција да се чувствуваат депресивно, вознемирено или несреќно поголемиот дел од времето

Лудите со ладно срце никогаш нема да бидат задоволни со себе.

Можеби мислат дека се одлични, но тие не се однесуваат така на кој било начин или се чувствуваат дека можат да постигнат нешто.

Тие имаат многу ниска самодоверба, што ги прави често депресивни, па дури и анксиозни.

Настинка- Човекот со срце не прави ништо за забава, дури и ако тоа е забавно за другите!

Ладното срце не се грижи за чувствата на другите и е повеќе загрижена за своите потреби од кој билотуѓи.

31) Тие попрво би правеле проблеми за себе или за другите отколку да дадат или прифатат каков било вид помош од некого!

Секоја личност која е добро поврзана со семејството и пријателите би побарала помош ако се појави потреба за тоа.

Меѓутоа, личноста со ладно срце не сака да се гледа како слаба, но исто така не сака да се чувствува должна да возврати подоцна.

Завршни мисли

Не е секогаш лесно да се препознае ладнокрвната личност бидејќи може многу добро да се сокрие зад разни маски.

Иако не можете да ги промените, секогаш можете да се промените себеси и работете на зајакнување на вашите граници за да можете подобро да се заштитите од нивните негативни намери.

Па, што можете да направите за да ги држите таквите луѓе подалеку од вас?

Ако сте поминале толку долго обидувајќи се да останете под контрола на вашите чувства и не можете повеќе да издржите да се чувствувате лошо поради ладнокрвните луѓе, време е да направите нешто.

Ако е така, топло ви препорачувам да го погледнете ова бесплатно видео за дишење, создадена од шаманот, Руда Ианд.

Руда не е уште еден самопрогласен животен тренер. Преку шаманизмот и неговото сопствено животно патување, тој создаде модерен пресврт на древните техники на лекување.

Вежбите во неговото зајакнувачко видео комбинираат долгогодишно искуство со работа со здив и древни шамански верувања, дизајнирани да ви помогнат да се опуштите и да се пријавите со вашето тело и душа.

После многу годиниза потиснување на моите емоции, динамичниот проток на здивот на Руда буквално ја оживеа таа врска.

И тоа е она што ви треба:

Искра за повторно поврзување со вашите чувства за да можете да почнете да се фокусирате на најмногу важен однос од сите - оној што го имате со себе.

Значи, ако сте подготвени да ја вратите контролата врз вашиот ум, тело и душа, ако сте подготвени да се збогувате со анксиозноста и стресот , погледнете го неговиот вистински совет подолу.

Еве повторно линк до бесплатното видео.

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.

блиски пријатели, но нивните вистински пријателства се „лажни“, и прашање на време е кога сите ќе дознаат за нивниот недостаток на вистински емоции и површната природа на нивните најблиски пријателства.

3) Тие се позаинтересирани во парите што доаѓаат со нивната позиција на моќ отколку всушност да се обидуваат да им помогнат на луѓето

Ладното срце може да биде заинтересирано да им помага на другите, но само доколку тоа му користи.

Исто така види: Интровертна интуиција: 10 непогрешливи знаци

За на пример, тој е свештеник на црква за да заработи пари и да и „изгледа добро“ на заедницата.

Тој е адвокат за да заработи пари од случаите и да се прослави.

Тој е Извршен директор на организација затоа што сака моќ и контрола над луѓето.

Видете на што мислам?

Иако овие примери се однесуваат на мажите, жените можат да бидат подеднакво ладни, тоа не е поврзано според полот.

Може да се фатите себеси дека сте добри со оваа личност и покрај тоа што гледате јасно дека таа личност ве користи, едноставно затоа што се обидувате да достигнете нови духовни височини.

Меѓутоа, потребно е да застанете за момент.

Кога станува збор за вашето лично духовно патување, кои токсични навики несвесно сте ги стекнале?

Дали е потребата да се биде позитивен цело време? Дали е тоа чувство на супериорност во однос на оние на кои им недостасува духовна свест?

Дури и добронамерните гуруа и експерти може да сфатат погрешно.

Резултатот?

На крајот ќе постигнете спротивно од тоа што сибарајќи. Вие правите повеќе за да си наштетите отколку да се лекувате.

Можете дури и да ги повредите оние околу вас.

Во ова видео кое ги отвора очите, шаманот Руда Ианде објаснува како толку многу од нас паѓаат во токсична замка за духовност. Тој самиот помина низ слично искуство на почетокот на своето патување.

Но, со над 30 години искуство во духовното поле, Руда сега се соочува и се справува со популарните токсични особини и навики.

Како што е тој спомнува во видеото, духовноста треба да биде за да се зајакнете себеси. Не потиснувајќи ги емоциите, не осудувајќи ги другите, туку создавајќи чиста врска со тоа што сте во вашата срж.

Ако тоа е она што сакате да го постигнете, кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

0>Дури и ако сте на добар пат во вашето духовно патување, никогаш не е доцна да ги разоткриете митовите што сте ги купиле за вистина!

4) Тие се повеќе загрижени за сопствената безбедност отколку за другите

Ладената личност очигледно не е постојано загрижена за безбедноста на другите, но тие знаат дека генерално имаат поголема количина на моќ од повеќето други луѓе.

Ова може да биде опасно во начин затоа што ако сте во иста ситуација како нив, веројатно е дека нема да се потрудат да ви помогнат.

5) Тие никогаш, никогаш не поддржуваат нешто што не е мејнстрим или непопуларно меѓу мнозинството од нивните врсници

Ладосрдната личност СЕКОГАШ ќе се согласи со мнозинството, што значитие можат да бидат прифатени од нивните врсници.

Тие не се оригинални мислители; наместо тоа, тие избираат да го следат она што го прават сите други.

Не е важно дали тоа е нешто толку вообичаено како изборот на ресторан за вечера или нешто толку сериозно како следење на деструктивен притисок од врсниците наместо да бидат верни на себе.

6) Тие ги ценат парите и имотот над луѓето, честопати ставајќи ги парите и гордоста над работите како љубовта, пријателството, семејството и интегритетот

Лесно е да се види дека во него има личност со ладно срце за себе, но некои можеби го негираат тоа - едноставно затоа што имаат проблем да ги признаат сопствените себични и алчни склоности.

Тие имаат свои принципи и стандарди за тоа што е правилно или неточно, и можете да се расправате со нив додека ти си сино во лицето поради тоа.

Иако е вистина дека тие се држат за одредени верувања со цврста тупаница, тие веднаш ќе се променат ако им се даде шанса да заработат повеќе пари.

7) Тие се грижат само за себе и за тоа како можат да имаат корист од ситуациите

Ладното срце никогаш нема да направи нешто што на некој начин не е од корист за нив или за нивната положба.

Дури и ако тие се обидуваат да бидат „добри“ со тоа што ви даваат нешто, тие го прават тоа само затоа што мислат дека тоа ќе им користи.

Добар пример за ова би бил колега од работа кој ви дал подарок за вашиот роденден; тој не ти го даде подарокот затоа што се грижеше за тебе– тој само сакаше да изгледа убаво пред своите пријатели и други колеги.

8) Тие намерно ги повредуваат луѓето за да го добијат она што го сакаат

Лудениот човек ќе користи луѓе како пион.

На пример, тие би можеле да бидат во позиција каде што можат да заработат многу пари ако создадат некој вид скандал или предизвикаат гнев, меѓу другото, и го прават тоа без да размислат.

Тие не се грижат за личноста која е вознемирена - за нив тоа е само средство за постигнување на целта.

9) Тие лесно лажат и изневеруваат за да го добијат она што го сакаат, често нанесувајќи им штета други на патот

Сите ја познаваме личноста која лаже за да избегне преземање одговорност за своите постапки, но може да биде многу полошо кога личноста нема совест.

Ладното срце може да има голема група на луѓе кои можат да ги користат како пиони за да можат да го добијат она што го сакаат без да се соочат со какви било последици.

10) Тие се толку егоцентрични што не се способни да ги земат предвид потребите на другите луѓе

Ладната личност може да помине низ животот без да сфати дека има и други луѓе кои имаат потреби кои остануваат неисполнети.

Тие се толку загрижени за себе што дури и не забележуваат, а понекогаш и не им е гајле, дека нивното однесување влијае на луѓето околу нив.

Ладената личност никогаш не размислува навистина како се чувствува некој но ќе се обиде да понуди аначин да ги „утешите“ – но тоа е само затоа што сакаат да им дадете нешто за возврат.

11) Тие се многу добри манипулатори и често се подмолни во своето однесување

Настинка -Срцето лице не се грижи за последиците од своите постапки бидејќи, за нив, нивните постапки се од мала последица.

Меѓутоа, тие очекуваат нешто за возврат ако сакаат да поминат низ напорите на правиш нешто за некој друг.

Мипулативна личност може да биде таа што направила тепачка само за да го добие она што го сака од тебе.

Овој вид на личност секогаш предизвикува драма меѓу семејството и пријателите дури и без да го сфатите тоа.

Па, што можете да направите за да се заштитите од овој вид на личност?

Започнете со себе. Престанете да барате надворешни поправки за да го средите вашиот живот, длабоко во себе, знаете дека ова не функционира.

И тоа е затоа што додека не погледнете во себе и не ја ослободите вашата лична моќ, никогаш нема да најдете задоволство и исполнетост го бараш.

Ова го научив од шаманот Руда Ианд. Неговата животна мисија е да им помогне на луѓето да ја вратат рамнотежата во нивните животи и да ја отклучат нивната креативност и потенцијал. Тој има неверојатен пристап кој ги комбинира античките шамански техники со модерниот пресврт.

Во своето одлично бесплатно видео, Руда објаснува ефективни методи за да го постигнете она што го сакате во животот.

Значи, ако сакаат да градат подобри односи сосами, отклучете го вашиот бескраен потенцијал и ставете ја страста во срцето на сè што правите, започнете сега со проверка на неговите вистински совети.

Еве повторно линк до бесплатното видео.

12) Тие стануваат лути или вознемирени кога не можат да го добијат она што го сакаат и може да се нафрлуваат на другите вербално или физички кога ќе се чувствуваат како да им биле нанесени неправди

Ладената личност сака да има посебна третман додека не го вложуваат истиот напор за луѓето околу нив.

Иако е можно тие да бидат добри, често се случува само кога другата личност им угодува или прави нешто за нив.

Тие може да вреска и да ви вика, да ве навредува или да ве вознемирува за да го добиете она што го сакаат ако не го постигнат својот пат.

13) Тие се нечувствителни и без емоции, со тенденција да ги исклучат своите чувства за да се справат со ситуации кои можеби се премногу непријатни за да можат емотивно да се справат со нив

Ладното срце не дозволува нивните емоции да се попречат во она што се обидува да го постигне.

Ова значи дека дека тие би можеле да бидат сурови кон некого едноставно затоа што не се грижат да направат да се чувствуваат лошо или да бидат гадни или затоа што сакаат некаква реакција од таа личност.

14) Може да лажат кога им одговара, и тие често кажуваат срамота лаги кои се целосно непропорционални со ситуацијата

Слушањето на нивните лаги може да ве остави збунети за секунда, но негрешка во врска со тоа: тие знаат дека лажат - тоа е свесна одлука од нивна страна.

Ладената личност честопати лаже од чиста погодност (т.е., лаже за да избегне да биде казнет за нешто погрешно или да можат да се извлечат со изневерување или крадење).

15) Тие имаат многу малку симпатии за другите луѓе и немаат проблем да ја осветлат несреќата или неволјата

Ладната личност не Не ги чувствуваат другите луѓе затоа што луѓето околу нив не влијаат на нив на вистински начин.

Ова е причината зошто тие никогаш нема да признаат кога грешат, дури и кога направиле нешто погрешно или повредиле некој друг!

16) Тие не можат да издржат да грешат на кој било начин, и честопати ќе го поништат или игнорираат она што другите имаат да го кажат ако тоа значи дека можат да излезат на врвот или да докажат дека некој друг не е во право

Ладено срце има многу тешко време да признае кога не е во право за било што.

Ако некој им каже дека не е во право на некој начин, веројатниот исход е дека нивната реакција ќе биде да се обиде наместо тоа да се бранат.

Тие често го поништуваат она што другите го кажуваат или прават.

17) Обожаваат да ги понижуваат другите пред другите луѓе во обид да направат да изгледаат подобри од нив навистина се

Лудениот човек ќе најде начин да стане најважната личност во собата.

Дури и кога се во толпа, тие успеваат да ги натераат сите други чувствувааткако да се инфериорни и да немаат шанса да бидат важни на кој било начин.

18) Тие се движат кон која било позиција на моќ и авторитет, што ќе ја злоупотребат за да ги контролираат другите

Настинка -Срцето лице нема грижи да ги искористи луѓето околу себе.

Тие секогаш се подготвени да лажат, изневеруваат или крадат за да го добијат тоа што го сакаат.

Тие исто така ќе ја користат својата моќ и да влијаат да манипулираат со другите да прават работи за нив.

Исто така види: Зошто животот е смрден? Еве ги 10-те клучни работи што треба да ги направите во врска со тоа

Тие можеби нема да го направат тоа на злонамерен начин (но нивните постапки ќе бидат негативни), но често ќе најдат начин да направат нешто што ги повредува другите луѓе во На некој начин наместо да ги поддржувате.

19) Тие не можат да ја прифатат одговорноста за своите постапки

Ладената личност секогаш ќе ја обвинува некој друг за своите грешки.

Всушност, тие често ќе најдат начин да направат да изгледа дека вие сте виновникот и често ќе ги обвинуваат другите ако згрешиле – иако тие самите барем делумно се одговорни за грешките!

20) Тие се опседнати со самопромоција и често ги користат другите за да го направат тоа наместо нив

Ладената личност ќе ги користи луѓето околу себе за да стекне репутација за себе.

Тие секогаш бараат прилика да го кажат своето име таму на кој било можен начин!

Ладното срце не се грижи за ничии чувства затоа што имаат
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.