5 работи што значи да се има духовна склоност

5 работи што значи да се има духовна склоност
Billy Crawford

Сте слушнале како луѓето зборуваат за „духовна склоност“ - можеби дури и се чувствувате дека сте еден од овие луѓе.

Но, што навистина значи тоа?

Дали е тоа комуницирате со духови, имате силна интуиција или отклучувате таленти што другите ги немаат?

Исто така види: 63 мотивациони и инспиративни цитати за да го живеете својот најдобар живот

Одговорот ќе ве изненади.

Прочитајте за да дознаете 5 работи што значи да се има духовна склоност.

1) Љубопитни сте и заинтересирани за духовни и религиозни теми

Првото нешто што значи да се има духовна склоност значи да се интересираш за разни духовни и религиозни теми.

Ова не значи дека треба да припаѓаш на некоја одредена религија - иако, се разбира, можеш. Но, можете и делумно да се идентификувате со една, или неколку, или би можеле да истражувате различни идеи.

И покрај религијата, постојат и духовни практики и верувања.

Ова се работи што може да ги најдете во религиите, но тие не мора нужно да бидат дел од една.

На пример, може да верувате во карма и реинкарнација без нужно да припаѓате на било која религија.

Искрено, има ТОЛКУ многу опции таму. А духовно наклонетите луѓе можат да припаѓаат на кој било од нив.

Она што им е заедничко за сите е тоа што сакаат да учат повеќе. Само затоа што припаѓате на одредена религија не значи дека не можете да бидете љубопитни за спротивставените верувања!

Ова може да значи многу работи:

  • Виепроучувате религиозни доктрини
  • Читате за историјата на религијата
  • Вие практикувате медитација или молитва
  • Слушате како луѓето зборуваат за нивните искуства
  • Посетувате курсеви или работилници за истражување на различни концепти

Духовната склоност ви дава отворен ум што ви помага да се поврзете и да разберете други идеи, дури и ако тие се многу различни од вашите.

2) Се чувствувате поврзани со духовниот свет

Сите ние живееме во 3D свет, во интеракција со други луѓе, физички предмети и законите на физиката.

Но, луѓето со духовна склоност знаат дека има многу, многу повеќе во универзумот од оваа димензија во која живееме.

Постои и духовна димензија, со нефизички суштества. И има десетици начини на кои луѓето ја опишуваат оваа димензија.

Некои луѓе сметаат дека ова е рајот, други за „универзумот“. Суштествата што живеат во оваа духовна димензија може да се наречат „ангели“ или „ваша виша сила“ или „духови“.

Какво име и да одлучите да го наречете, вашата духовна склоност ви кажува дека ова е реално, а вие сте поврзани со него.

Всушност, сите ние сме поврзани со него. Луѓето кои не се духовно склони го сметаат за „чувство на стомакот“ или можеби „шесто сетило“.

Сето тоа е интуиција - но од каде што доаѓа е духовното царство. Тоа се информации што ги добивате надвор од вашите 5 физичкисетила.

Тие доаѓаат од вашата душа, или од другите души околу вас, или од енергијата на универзумот.

Духовно склоните луѓе се оние кои најмногу ги прифаќаат овие вредни информации и бараат врска со повисоката сила.

3) Поставувате прашања со голема слика

Во мојот живот, сфатив дека има 2 типа на врски што ги среќавам. Првите се луѓе со кои можам да разговарам буквално за сè.

Ниту една идеја не е премногу луда или „уууу“. Можеме да разговараме за нашата животна цел, за смислата на животот или за она што доаѓа по смртта.

Лесно е да се разговара со некои луѓе за ова бидејќи тие сакаат самите да размислуваат за овие прашања.

Но со другите, тоа е како да се спротивставите на ѕид од тули. Тие едноставно не гледаат смисла да зборуваат или размислуваат за овие работи, кои им се глупости.

Забележав дека секогаш се чувствувам поудобно околу првиот тип, бидејќи ми дозволуваат да бидам се изразувам целосно и отворено.

Истите мисли што ми се вртат низ умот, можам да ги ставам во разговор и натерам друга личност да размисли и да ги анализира заедно со мене.

Вака често се поврзуваат духовно настроените луѓе еден со друг.

И двајцата бараат подобро разбирање на смислата и целта на животот и се справуваат со тоа со бестрашност и чистота на намерата.

4) Вие сте во страв од светот

Луѓето се суштества од навика и сакаме да наоѓаме рутини каде се чувствуваме удобно што ни помагаат да ги правиме работите поефикасно и поудобно.

Не помина долго пред да почнеме да се зонираме и да станеме несвесни до нашето опкружување.

Стануваме, го истураме кафето, влегуваме во нашите автомобили, заглавуваме во сообраќајот и пристигнуваме на работа.

Но, духовно наклонетите луѓе никогаш не го губат чувството за чудење за светот и сите убави нешта во него.

Не мислам само на прекрасните зајдисонца и небото осветлени со ѕвезди, иако и тоа е дефинитивно достојно за восхит.

Мислам на малите нешта што огромното мнозинство луѓе го занемаруваат.

Тие стануваат со длабока благодарност за уште еден ден на оваа планета.

Тие го истураат своето кафе со внимание и ценење за мирисот и вкусот - па дури може да се запрашаат за формите што ги прави кремот во него и за физичките закони на универзумот што го тераат кафето да се истура на одреден начин. 1>

Во сообраќаен метеж, тие чувствуваат сочувство за другите возачи и длабока благодарност за личноста во автомобилот до вашиот, што ви прави простор да се споите во следната лента.

„Обичниот“ човек може да се заблагодари од чиста формалност. Но, духовно наклонетата личност свесно ќе ја препознае својата среќа, моменталната врска што ја имале со другиот возач и ќе почувствува благодарност од длабоко во своето срце.

Духовноста не е задоживувајќи огромни чуда (иако и тоа сигурно може да се случи). Станува збор за гледање мали чуда во мали секојдневни работи.

5) Барате подобра самосвест

Конечно, ако имате духовна склоност постојано барате подобра свесност за себе.

Ова е веројатно најважното од сите 5 од овие ставки, и дефинитивно клучот за продлабочување на вашата духовност.

Зошто? Затоа што можете да ја развиете вашата духовност само толку длабоко колку што се познавате себеси.

Се работи за тоа да бидете свесни за вашите силни страни, слабости, предизвикувачи, таленти и патот што го избирате за себе во животот.

Себе-откривањето ви помага да станете поблиску до вашиот дух и душа, а преку нив почнувате да чувствувате длабока врска со светот во кој се вкоренети.

Кога ќе стекнете подобра самосвест, сè друго вклучувајќи ги и 4-те други точки погоре природно следува.

За да го стекнете тоа, треба да бидете подготвени да вложите време и напор за да стапите во контакт со вашите чувства и од каде доаѓаат. Размислувате за тоа што се тие и што ви кажуваат за себе.

Ако не ви служат, учите да ги оставите да си одат.

Исто така види: Овие 55 цитати од зен будизмот ќе ви го отворат умот

Станувате свесни за грешките што ги правите. направивте, и научете да прифаќате и учите од нив без да барате изговори. На овој начин помагате да ги претворите вашите слабости во силни страни.

И преку овој процес, вие ги откривате и вашите вредности и стоите покрај нив бршто е важно. Кога знаете што е навистина важно за вас, вашиот морал и принципи се кристализираат и одлуките стануваат многу полесни за донесување.

Сакате да ја продлабочите вашата духовна склоност?

Духовната склоност е длабоко личен дел од вашиот идентитет и може да се разбуди во вас за да ги отклучите посебните подароци.

Се повеќе и повеќе луѓе се будат овие денови. Нема сомнение дека вие сте еден од нив, особено кога сте тука и го читате ова во моментов>

Изгледа дека на односите што сте ги изградиле досега им недостасува онаа длабочина што вашата душа ја посакува.

Можеби се мачите да го живеете својот живот во потполност, бидејќи не сте ги искористиле духовните таленти кои ви даваат пристап до изобилство во сите облици - не само материјални добра.

Можеби веќе сте го започнале вашето духовно патување. Но, ако не сте, тогаш имате една голема предност: сè уште не сте стекнале никакви токсични навики.

Многу добронамерни гуруа погрешно сфаќаат и ја шират пораката дека треба да бидете позитивни цело време или поттикнувајте чувство на супериорност над оние на кои им недостига духовна свест.

За жал, резултатот е сосема спротивен од она што го барате.

Од друга страна, вистинската духовна сила потекнуваохрабрувајќи се да го разберете сопственото постоење и улога во големата шема на нештата.

Станува збор за формирање чиста врска со тоа што сте во вашата срж.

Ова е најважната лекција што ја научив во текот на целото мое духовно патување. Го научив преку шаманот Руда Ианде, кој помина низ слично искуство на почетокот на своето патување. ... купена за вистината!

Ако сте посветени да ја откриете вашата вистинска духовност, кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.