9 потсвесни знаци дека мојот колега ме привлекува

9 потсвесни знаци дека мојот колега ме привлекува
Billy Crawford

Содржина

Сите сакаат да работат со колегите со кои се согласуваат, но што се случува кога ќе откриете дека развивате чувства за колега или обратно?

Ако тие се некој со кој соработувате тесно, тоа може да доведе до до незгодност и напнатост. Да се ​​биде привлечен од колега може да биде незгодно ако не сакате работите да станат комплицирани и да го земат данокот врз квалитетот на вашата работа.

Но, како можете да препознаете дали тие имаат неискажана привлечност кон вас? Еве 9 потсвесни знаци дека вашиот колега е привлечен кон вас:

Исто така види: 11 без бурни знаци дека мажот се заљубува

1) Можете јасно да видите како нивните зеници се шират

Дали знаете што се случува кога некоја личност сака некој и тие остваруваат визуелен контакт со него?

Нивните зеници почнуваат да се шират. Ова е потсвесен чин кој не е под контрола на личноста.

Кога вашите очи ќе се сретнат со очите на вашиот колега, секогаш можете да откриете дали тие имаат привлечност за вас со проверка дали нивните зеници се прошириле или не .

Исто така види: 12 клучни факти за „Белата смрт“, најсмртоносниот снајперист на светот

Фер предупредување: ако имаат темни очи, ќе треба да се приближите до нив за да ги видите нивните зеници или да одите да ги погледнете на природна светлина.

Сега, вистина е дека нашите зениците се шират и поради други причини, како на пример кога гледаме силна светлина, користиме разни супстанции итн.

Меѓутоа, ако забележите дека ова се случува додека разговарате со нив, може да бидете знак дека имаат мисли за привлечност кон вас.

Ако сакате да бидетеПа, тие исто така може да чувствуваат потреба повеќе да се занимаваат со вас.

Можеби ја чувствуваат таа посебна врска што ги тера да сакаат да бидат околу вас подолго од вообичаено.

4) Го забележувате звукот на нивниот глас или одреден мирис

Дали некогаш сте забележале дека ви се допаѓа како звучи нечиј глас или како мириса? Кога нè привлекува некого, имаме тенденција да ги забележуваме овие работи.

На пример, ако ве привлекува вашиот колега, начинот на кој се смее, зборува, па дури и мириса може да се чувствува попривлечен од вообичаеното.

5) Љубоморни сте на другите

Љубомората е знак на привлечност. Може да станете љубоморни на другите, чувствувајќи дека тие добиваат повеќе внимание од вашиот колега отколку вас.

Љубомората е добар знак дека сакате да бидете во близина на оваа личност.

Кога се чувствувате љубоморни, тоа може да биде реакција на фактот дека вашиот колега поминува време со други луѓе наместо вас.

Резиме

Дали вашиот колега потсвесно ве привлекува? Знаците во оваа статија требаше да дадат добар показател.

Дали и вие свесно или потсвесно ве привлекуваат?

Во зависност од вашиот одговор, постојат различни чекори што можете да ги преземете. Во секој случај, привлечноста е прекрасна работа, затоа уживајте во неа!

секако, потоа проверете ги нивните зеници повеќе од еднаш.

2) Нивните стапала покажуваат кон вас кога стоите еден до друг

Еве уште еден потсвесен знак дека вашиот колега ве привлекува: тие насочуваат со нозете кон вас кога стојат до вас.

Објаснувањето?

Всушност има психолошко објаснување зошто го правиме ова.

Иако вашиот колега е не се свесни за тоа, тие го прават тоа потсвесно затоа што им се допаѓаш. Тие потсвесно се обидуваат да се чувствуваат поблиски со вас и да се погрижат да не избегате.

Тие сакаат да ви го понудат своето неподелено внимание за да можат да научат повеќе за вас и да ве задржат во нивните животи.

Ве молиме имајте предвид дека ова функционира на ист начин и кај мажите и кај жените.

Затоа, погледнете ги и вашите и нивните стапала следниот пат кога ќе разговарате. Кој знае, можеби и вам ви се допаѓаат – но ни вие тоа сè уште не го знаете.

3) Колегата ве допира повеќе од вообичаено

Ако колегата е привлечен кон вас, тие несвесно ќе почне повеќе да ве допира.

На пример, понекогаш може да ве допираат по раката или рамото кога ќе ви кажат дека се согласуваат со нешто што сте го кажале.

Друг показател е кога некој ја допира вашата коса или лице, бидејќи тоа може да биде знак на привлечност за некои луѓе.

Ако тоа се случи повеќе од еднаш, обрнете внимание бидејќи ова може да биде голем знак дека вашата колешка е привлечена кон вас.

Адопирот е форма на наклонетост, и ако некој ве допира многу, тоа може да биде показател дека е во вас.

Ова е особено точно ако оваа личност е ваш колега и не треба да ве допира вие воопшто – освен ако вашата работа не го подразбира тоа.

4) Тие секогаш се насмеани кога ќе ве погледнат

Друг потсвесен знак дека вашиот колега ве привлекува е тоа што тие многу се смешкаат кога тие ве гледаат.

Кога луѓето сакаат или сакаат некого, тие имаат тенденција да се насмевнуваат кога ќе го видат поради нивните позитивни чувства кон оваа личност.

Насмевката исто така прави да изгледаат попривлечни, бидејќи нашиот мозок го поврзува со пријатно искуство.

Згора на тоа, тоа е суптилен начин луѓето да ни кажат дека нè привлекуваат, бидејќи насмевката пренесува емоции и чувства.

Кога некоја личност ви се насмевнува, тоа може да предизвика чувство на привлечност и кај вас. Зошто?

Бидејќи тие потсвесно се обидуваат да направат да се чувствувате добро, бидејќи насмевката е начин на пријателство.

5) Вашиот колега имитира сè што правите

Ако вашиот колегата е привлечен кон вас, тие потсвесно ќе имитираат сè што правите.

Ние тежнееме да го правиме ова кога некој ни се допаѓа затоа што тоа не прави да се чувствуваме поблиски со него и ја збогатува нашата врска.

Ова може да бидете многу силен знак дека личноста има привлечност кон вас. Тоа ќе го забележите со набљудување на начинот на кој тие се движат, и начинот на кој зборуваат илидејствувајте околу вас.

Да бидам попрецизен, може да забележите дека тие го имитираат начинот на кој одите, вашите гестови или начинот на кој зборувате кога разговараат со вас.

Други примери се кога го копираат вашето држење, јазик, манири или тикови.

Исто така, внимавајте да не паднете во нивната стапица бидејќи тоа може да биде знак на привлечност!

6) Тие зборуваат многу за вие

Еве уште еден суптилен начин на кој вашиот колега може да ве привлекува: тие зборуваат високо за вас.

Ако вашиот колега одеднаш почне да ве фали на другите и звучи навистина искрено кога тие го прават тоа , ова може да биде знак дека им се допаѓате.

Ако тие обично се порезервирани за вашата работа, но сега зборуваат за тоа колку сте одлични како личност, тоа би можело да биде потсвесен начин за тие да покажат интерес.

Можеби сте ги слушнале како зборуваат за вас со други колеги, или можеби се случило толку суптилно што не сте сигурни што се случува.

Во секој случај, освен ако вашиот колега има некој скриен мотив, можеби е само искрен.

7) Тие се сеќаваат на работите за вас

Ако вашиот колега потсвесно има привлечност кон вас, тие ќе се сеќаваат на сите работи што ги правите или кажете подобро од другите луѓе.

Тие ќе се сеќаваат на вашиот роденден или на вашите значајни настани, или што сте им кажале за време на одреден разговор, состанок и слично.

Некој кој навистина го прави тоа Се грижи за тебе нема да се сеќаваш на овиеработите бидејќи не им се важни.

Личноста која ве привлекува може да почне да ви обрнува повеќе внимание и да ви поставува прашања за работи што сте ги спомнале во минатото. Овие се нарекуваат и дополнителни прашања и тие обично се знак на интерес.

Исто така, тие ќе имаат тенденција полесно да ве паметат во други аспекти, како што е начинот на кој изгледате или што носите.

Овие детали укажуваат дека вашиот колега е привлечен кон вас.

8) Вашиот колега остварува подолг контакт со очите со вас

Друг знак дека вашиот колега може да ве привлекува е тоа што тие прават подолг контакт со очите со вас.

Зошто е тоа?

Па, луѓето кои се привлечени од некого имаат тенденција да го гледаат на поинтензивен начин. Нивниот поглед е поотворен и подиректен.

Ова не значи дека вашиот колега ќе зјапа во вас, но треба да забележите дека тие остваруваат контакт со очите подолг временски период од вообичаеното - или повеќе во споредба со другиот соработници.

Обично, луѓето кои не нè привлекуваат брзо гледаат настрана откако ќе ги сретнеме нивните очи.

Ако некој нè привлекува, сепак, тие ќе продолжат да не гледаат без да гледаат подалеку додека прво не го тргнеме погледот.

Ова едноставно правило важи за повеќето луѓе.

9) Нивниот тон на глас ги оддалечува

Сакате да знаете уште еден потсвесен знак дека вашиот колега може да ве привлече? Нивниот тон на гласот им давадалеку.

Ако звучат возбудено или заинтересирано кога разговараат со вас, ова може да биде знак дека чувствуваат нешто кон вас.

Мекиот и мирен тон на глас понекогаш може да биде знак од интерес или привлечност, во зависност од личноста и ситуацијата.

Што повеќе, кога некој е заинтересиран за вас, тие имаат тенденција да зборуваат со порелаксиран и лежерен тон на гласот.

Како така?

Бидејќи се чувствуваат удобно и самоуверено покрај вас, тие се чувствуваат слободни да ја намалат својата стража и да зборуваат поопуштено.

Дали привлечноста е свесна или потсвесна?

Привлечноста може да бидете и свесни и потсвесни.

Иако имаме тенденција да размислуваме за привлечноста како свесна одлука заснована на нашите преференции, тоа не е целосно точно.

На пример, некоја личност може многу да ве привлекува без да го сфатите тоа свесно.

Како е така?

Па, привлечноста е нешто што се случува во вас и не можеме да ја контролираме причината зошто го правиме тоа.

Со други зборови , привлечноста може да се должи на физички или емоционални чувства, а не само на свесни одлуки. Ако некој не сфати дека ве привлекува, нема да ви каже за тоа.

Што повеќе, привлечноста може да биде потсвесна реакција на одредени особини или однесувања.

За на пример, некого може да нè привлече затоа што има одредена особина или карактеристика на личноста што ни се допаѓа.

Несвесниот ум е речисисекогаш на работа кога станува збор за привлечност.

Меѓутоа, постојат и ситуации кога гледате некого и свесно сфаќате дека ве привлекува од очигледни причини.

Ако сте привлечен кон некого и одлучивте да излезете со него, тоа е свесна одлука.

Покрај тоа, постојат и различни видови на привлечност. Постојат тенденции кои доаѓаат од подлабоко потсвесно ниво и други кои доаѓаат од свесно ниво.

Видови на привлечност:

Сексуална привлечност – тоа е чувството што нè наведува да бидеме привлечени кон некого сексуално .

Во случај вашиот колега да ве привлекува сексуално, тој потсвесно може да се обиде да го намали растојанието помеѓу вас и нив.

Тие, на пример, би можеле да се обидат да ве допираат експресивно почесто отколку вообичаено или да се зближиме со вас.

Емоционална привлечност - тоа е чувството што нè наведува да сакаме да запознаеме некого подобро или да почувствуваме одредена врска со него.

На пример, можеби се чувствуваат емоционално привлечени кон некого затоа што тие имаат сличен тип на личност како нас.

Со други зборови, несвесниот ум може да проценува дали особините на личноста на една личност се слични на нашите. Ако е така, тоа може да нè натера да се чувствуваме емотивно привлечени кон нив.

Интелектуална привлечност - тоа е чувството што нè наведува да сакаме да дознаеме повеќе за некого или да учиме од него.

На пример, може да бидемезаинтересирани да разговараат со колега за нивните ставови за политиката или филозофијата.

Можеби нè привлекува и некој кој е интелигентен или има високо ниво на образование и знаење.

Романтична привлечност - тоа е чувството што нè наведува да чувствуваме романтични чувства за некого.

Во случај вашиот колега да има романтична привлечност кон вас, неговото однесување може да се промени на очигледен начин.

Тие, на пример, обидете се со повеќе романтични дела, како да ве допираат или гушкаат почесто од вообичаено. Нивниот тон на глас може да се промени, а исто така и нивниот јазик.

Дали флертувањето може да биде потсвесно?

Едноставно кажано, да. Може да биде!

Флертот може да биде потсвесен, што значи дека може да флертувате со некого правејќи работи што се целосно ненамерни.

Ова се случува кога некому му се допаѓате, но не го сфаќа тоа свесно. Тоа е начин тие да дејствуваат на нивната привлечност без да бидат свесни за тоа.

На пример, флертувањето може да биде начин да го привлече вашето внимание и да ве натера да ги забележите или да ве натера да се чувствувате посебно со комплименти или слатки гестови.

5 потсвесни знаци дека сте привлечени кон вашиот колега

Дали застанавте на секунда да се запрашате зошто сте толку заинтересирани за привлечноста на вашиот колега кон вас?

Размислете за ова: и вие потсвесно ве привлекуваат!

Еве неколку знаци:

1) Забележувате дека гледаат во вас затоа што гледате и вонив

Ова е големо!

Ако забележите дека вашиот колега гледа во вас или обрнува внимание на вас, тоа значи дека и вие ги гледате и обрнувате внимание на нив.

Тоа е знак дека чувствувате привлечност кон нив!

Веројатноста е голема дека и вашиот колега ќе забележи дека гледате во него.

Оваа врска помеѓу вас и другата личност е знак на привлечност.

2) Се фаќате себеси како размислувате за нив

Ако се фатите себеси како размислувате за вашиот колега повеќе од вообичаено, тоа може да биде знак на привлечност.

Причината поради која размислувате за нив повеќе од вообичаено може да биде затоа што потсвесно сте привлечени од нив.

Како што споменав претходно, некого ве привлекува кога вашиот несвесен ум ќе ги согледа овие квалитети:

. Штом ќе се појават овие мисли, можеби ќе станете пољубопитни за личноста. Можеби ќе почнете да размислувате за нив и за тоа како тие се како вас или што имаат заедничко со вас.

3) Забележувате физички промени во вашето однесување

Можеби имате потреба да бидете во близина вашиот колега повеќе, или можеби чувствувате потреба да продолжите да разговарате со него. Ова може да се случи за време на вашите паузи за ручек или секогаш кога двајцата разговарате.

Во случај вашиот колега да ве привлече како
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.