Ако ги имате овие 18 особини, вие сте ретка личност со вистински интегритет

Ако ги имате овие 18 особини, вие сте ретка личност со вистински интегритет
Billy Crawford

Интегритетот е еден од најпознатите карактерни атрибути кои може да ги има една личност.

Таа дефинира кои сте и за што се залагате, и дали можете или не да бидете храбри преку конфликти и тешкотии додека се држите до вашите пиштоли.

Луѓето со интегритет споделуваат одреден сет на особини. Овие 13 заеднички особини вклучуваат:

1) Понизност

Поединците со интегритет никогаш не ја разбираат вистинската вредност во себе.

Исто така види: Дали твојата сродна душа те манифестира? 14 знаци тие се

Тие се скромни, никогаш не размислуваат живеат според стандардите што им ги поставува општеството.

Не се фалат и не го покажуваат она што го имаат, бидејќи секогаш се стремат да станат подобри.

2) Добрината

Добрината е вообичаена особина меѓу оние со интегритет. Тие наоѓаат радост во збогатувањето на животите на оние околу нив, дури и ако тоа значи жртвување на среќата во сопствениот живот на некое време.

3) Автентичност

Постои нема подобар идентификатор за интегритетот од автентичноста. Автентичните луѓе ви го покажуваат своето вистинско јас; тие не живеат под збир на лаги или какви било маски. Тие се држат до она во што веруваат, без разлика на се.

4 ) Искреност

Не можете да имате интегритет без искреност . Луѓето со интегритет не веруваат дека треба да лажат, бидејќи се гордеат со вистините што ги опкружуваат.

Тие го знаат животот што сакаат да го водат и дека животот вклучува живот исполнет со искреност и вистинитост, а неизмама.

5) Доверлив

Вообичаен знак за интегритет е доверливоста. Секогаш можете да се потпрете на овие луѓе да имаат збор силен како камен.

Интегритетот ги спречува луѓето да ги разочараат другите, да изневеруваат и лажат, бидејќи ги почитуваат оние околу нив и самите себе.

Исто така види: 8 причини поради кои луѓето не се заљубуваат после неверство (и што да прават)

6) Тие даваат кредити

Кога ќе сретнете некој со вистински интегритет, можете да бидете сигурни дека тој никогаш нема да се обиде да ви го украде кредитот или да го земе она што го направивте и го нарекувате нивно.

Тие ја разбираат вредноста на напорната работа и посветеноста и ја знаат важноста да се оддаде признание онаму каде што им следува.

7) Тие го ценат вашето време

Толку многу луѓе не гледаат проблем со доцнењето, без разлика дали станува збор за состаноци или проекти. Но, доцнењето е форма на непочитување, и само оние со вистински интегритет можат да го видат тоа.

Наместо тоа, тие се држат до роковите, распоредот и договорените местенки, бидејќи никогаш не би се осмелиле да губат нечие време.

8) Тие не се расправаат грубо

Грубоста станува несреќен дел од општеството, особено во онлајн светот. Си викаме и си викаме и дозволуваме ирационалните емоционални реакции да го дефинираат начинот на кој комуницираме со светот.

Но, луѓето со вистински интегритет ги избегнуваат овие ситуации. Тие знаат да не се согласуваат на граѓански начин; тие дури знаат кога е подобросамо оди си.

9) Тие даваат втори шанси

Честопати, гледаме дека некој греши и нашиот прв импулс е да ги обвини, да им се налути и да ги повика.

Но, поединците со високо ниво на интегритет се спротивставуваат на овој импулс. Наместо тоа, тие знаат колку е вредно да им се даде на другите корист од сомнежот.

Не го претпоставувајте најлошото од секого; ако се сомневате дека некој лаже или емотивно изневерува, но тој го тврди спротивното, тогаш најдете во вашето срце да му ја дадете таа втора шанса.

10) Тие се емотивно интуитивни

Повеќето луѓе живеат како да се единствената важна личност на светот, не грижејќи се за благосостојбата на другите, физичка или емоционална.

Но, кога имате вистински интегритет, вие сте повеќе усогласени со светот и оние околу вас. Вие не живеете во свој мал балон, туку дозволувајте да бидете дел од сите други.

Кога ќе забележите дека некој доживува нешто вознемирувачко, правите се од себе активно да му помогнете во неговата ситуација. Ова е вистински интегритет.

11) Извинувачки

Можеби не го признавате тоа, но веројатно страдате од неможноста да се извините .

За некои од нас, тоа е прашање на глупава гордост што има предност пред рационалноста: иако знаеме дека би било подобро да се извиниме, никогаш не дозволуваме да ги кажеме тие два едноставни збора - „извини“ - едноставно затоа што ниене сакаш да „губиш“.

Но, вистинскиот интегритет може да ја види суетата од губење и победа, и наместо тоа претпочита да создава мир наместо тензија. Ако ова бара да се биде поголем човек и прво да се извини, тогаш нека биде така.

12) Одговорност

На лице со вистински интегритет, ништо не е поважно од нивниот збор и нивната врска.

Оние со вистински интегритет ја користат одговорноста како дефинирачки елемент за тоа дали можат да веруваат на друго лице или дури и да си веруваат себеси.

13) Искрено

Ништо за поединец со интегритет не е нечесно, невистинито или бела лага. Тие веруваат дека да се биде искрен е најдобриот начин за интеракција со другите и со светот околу нив. Тие ќе крварат поради нивните вредности и вистините што ги дефинираат.

14) Тие се извинуваат кога отишле предалеку

Ова најчесто ќе го видите кај родителите кои се обидуваат да најдат рамнотежа помеѓу охрабрувањето на своите деца и притискањето да направат повеќе.

Често родителите ја преминуваат границата што ги остава децата да се чувствуваат како да не се добри доволно. Кога родителите ќе се фатат себеси како поминуваат преку работ или викаат за нешто што навистина не бара таков одговор, личноста со интегритет ќе се извини и ќе прифати одговорност за своите постапки.

Не само што ова ги учи децата за емоционална ранливост, но им покажува дека ево ред е да кажете дека се извинувате, дури и ако тоа ве прави да изгледате помалку моќни.

Сите овие се важни лекции што секој треба да ги научи и кога ќе наидете на некој кој има голема доза на интегритет, можете да очекувате да покажуваат овие несебични однесувања.

15) Тие осигуруваат дека тимот ќе го добие кредитот

Ова ќе го гледате најчесто на работа: ако вашиот шеф е личност или интегритет, тој или таа ќе се погрижи вие и остатокот од вашиот тим да ја добиете заслугата што ја заслужувате.

Ако вашиот соработник или колега има голем интегритет , ќе ги најдете како даваат реквизити таму каде што треба и ќе се погрижат другите да знаат каква улога имавте вие ​​или другите работници во успехот на некој проект или сметка.

Кога некој има интегритет, нема потреба да украде гром или други. Толку е лесно само да дозволите признанијата да се појават кога сте на чело на тимот, но да се потрудите да се осигурате дека тие што заслужуваат признание ќе го добијат тоа, е вистински знак на интегритет.

16) Тие не се нарекуваат

Ќе наидете на ова однесување во лоша врска. Можеби и самите сте го доживеале. Само знајте дека секој што прибегнува кон именување повикување како форма на комуникација не е личност со интегритет.

Ако сте го направиле тоа сами, ќе сакате да поминете некое време размислувајќи како можете да го подобрите тоа аспект на вашата личност. Тоа не е одличен начин да се справите со работите, иверојатно сте почувствувале убод од срам потоа.

Општо земено, безбедно е да се претпостави дека луѓето сакаат да се однесуваат едни со други со почит, но кога доаѓа притисокот да се турка, премногу е лесно да се започне покажување со прсти и нарекување луѓе со лоши или груби имиња затоа што ти го скршиле срцето.

Тешко е да се најдеш кога некој така се однесува со тебе, но знај дека овие луѓе – кои и да се за тебе – не се луѓе со интегритет.

17) Тие имаат трпение

Ќе го видите овој недостаток на контрола на патот со агресивни возачи кои немаат доволно средства да се релаксираат и да уживаат во возењето.

Луѓето на кои им недостига интегритет е поверојатно да го отстранат својот гнев и проблеми на оние околу нив и каде е подобро да го прават тоа отколку на автопатите околу светот?

Толку е лесно да си навиваш агресивно и да не преземеш никаква одговорност за тоа како се чувствуваш во моментот.

Луѓето со интегритет знаат подобро и трпеливо ќе ја чекаат светлината да се зелени, автомобилот да сврти или градежниот работник да се тргне од патот.

Внимавајте на тоа како луѓето се однесуваат со другите и тоа обично е добар показател за тоа колку некој има интегритет.

18) Тие се извинуваат

Без разлика дали чекате да пристигне главниот говорник или келнерот да ја земе вашата нарачка за пијалок, ако лицето има интегритет, тие сигурно ќе се извинат што седоцна.

Тоа е затоа што луѓето кои имаат добар дел од интегритетот знаат колку е драгоцено времето и колку е важно луѓето да се појават навреме - за себе и за другите. Нема потреба да бидете груби во врска со тоа или да се фрустрирате што доцните.

Ако некој едноставно каже дека му е жал, верувајте му и тргнете од тоа. Тоа покажува интегритет и од ваша страна.

Добрата вест е дека интегритетот може да се развие со текот на времето. Тоа не е нешто со кое едноставно сте родени и има ограничено количество што треба да го заобиколите.

Ако сакате да почнете да се покажувате како подобра личност на светот, сè што треба да направите е да се обидете. Истото важи и за другите луѓе.

Затоа, ако не сте сигурни дали некој има интегритет, обрнете внимание на тоа како се појавуваат во светот.

Ако фрлаат топки, се пикаат целото внимание, земајќи ги заслугите и игнорирајќи го фактот дека се појавија доцна, веројатно немаат интегритет.

Овој напис првично беше објавен на Hack Spirit .

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.