15 работи што треба да ги знаете за запознавање со премногу размислувач (комплетна листа)

15 работи што треба да ги знаете за запознавање со премногу размислувач (комплетна листа)
Billy Crawford

Содржина

Премногу размислување е чудна работа. Тоа може да биде исто толку осакатувачко како изнемоштена болест или, ако се третира правилно, всушност може да ве мотивира да правите големи работи и да размислувате надвор од рамката.

Од друга страна, ако имате тенденција премногу да размислувате и никогаш не завршувајте ништо, тогаш што би се случило?

Тука ни е добро оваа листа – имаме совети како да пронајдете мир во вашиот живот и да овозможите да се сретнете со некој кој размислува премногу.

Значи, без понатамошно одложување, еве 15 работи што треба да ги знаете ако излегувате со премногу размислувач!

1) Претерано размислувачите не само што премногу размислуваат. Тие анализираат и претерано анализираат сè.

Верувале или не, оние кои размислуваат не само што имаат брзи умови, туку и навлегуваат во длабочината на сè и се способни да ги видат сите емисии што секој се обидува да ги фрлаат.

Исто така види: Како да излезете од зоната на пријатели со колега

Тие се скептични и секогаш имаат причини да веруваат дека она што го мислат е вистина.

Премислувачите се многу критични кон себе и кон другите. Ова може да биде фрустрирачко за нив, како и за другите околу нив.

Штом некој премислувач ќе одлучи за нешто или некого, тешко е да се промени тоа бидејќи секогаш ќе се обидува да ги најде негативните работи во врската или која било ситуација со која се соочуваат.

Тие секогаш ќе ги гледаат најлошите сценарија и ќе ги пренагласат лошите аспекти на нештата наместо да се фокусираат на добрите.

2) Тие знаат како да решаваат проблеми,себе си и со твоите врски.

Значи, што го прави советот на Руда толку да го промени животот?

Па, тој користи техники кои произлегуваат од древните шамански учења, но тој го става својот модерен пресврт на нив. Тој можеби е шаман, но ги има искусено истите проблеми во љубовта како јас и ти.

И користејќи ја оваа комбинација, тој ги идентификуваше областите каде што повеќето од нас грешат во нашите односи.

Значи, ако сте уморни од вашите односи никогаш да не функционираат, да се чувствувате потценети, неценети или несакани, ова бесплатно видео ќе ви даде неколку неверојатни техники за да го промените вашиот љубовен живот.

Направете ја промената денес и негувајте ја љубовта и почитта што знаете дека ги заслужувате.

Кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

но знаат и како да ги направат.

Не греши во врска со тоа, оние што размислуваат не се ангели. Нивното претерано размислување може да доведе до проблеми затоа што огромното мнозинство луѓе ќе бидат изненадени од работите што ги забележуваат оние кои премногу размислуваат.

Ако излегувате со еден, веројатно на почетокот ќе бидете воодушевени кога ќе слушнете повеќе за процесот на размислување на вашиот партнер.

Меѓутоа, по некое време, можеби ќе завршите да барате мир и тишина.

Премногу размислување може да биде и благослов и проклетство.

Од една страна, тоа им дава способност на оние што размислуваат премногу да се соочат со своите проблеми и да ги надминат, но исто така ги прави оние што размислуваат почувствителни на критики и ги тера внимателно да го издвојат секој дел од нивната личност што тие го сметаат за „неправилен“.

3) Дон Не паѓајте на нивното непречено зборување - тие можат да натераат секого да верува во било што, дури и ако тоа воопшто нема смисла.

Нема сомнеж дека оние кои размислуваат многу се паметни.

Тие се напред и уверени во сопственото мислење – тоа е една од одличните работи кај нив.

Сепак, секогаш постои момент кога тие го кажуваат она што сакаат да го кажат, но понекогаш може да имаат проблем да стигнат до точката што се обидуваат да направат.

Премислечите знаат како да си ги олеснат работите и да ги натераат луѓето да мислат дека прават добра работа помагајќи им да ги решат проблемите.

Тие знаат како да изгледаат како добра личност , но во реалноста, зад тоасите, многумина кои размислуваат само користат луѓе како алатки.

4) Тие можат да бидат најатрактивните луѓе што некогаш сте ги запознале, но не се секогаш најпаметните.

Премислиците можат да бидат и нај логично настроени луѓе.

Меѓутоа, тоа не значи дека тие секогаш ја користат логиката на најдобар можен начин или во најдобро време.

Тие сè уште се луѓе, и тоа е нормално за нив да правите грешки.

Само треба да бидете спремни и подготвени да му помогнете на партнерот да разбере дека направил грешка и да му помогнете да ја поправи.

5) Тие имаат внатрешен глас тоа им кажува што да прават и како да го прават тоа, дури и ако тоа нема смисла и е целосно ирационално.

Ова е една од суштинските работи што треба да ги задржите во размислуваат за некој кој премногу мисли - нивниот ум ги тера да ги прават сите овие работи и да преиспитуваат сè.

Не е секогаш лесно за некој што мисли премногу, но имајте предвид дека преиспитувањето на секоја ситница може да ви го направи животот покомплициран отколку што е всушност затоа што штом ќе почнете да поставувате прашања, треба да добиете одговори.

Ако не можете да се објасните, работите можат да станат целосен кошмар кога се вклучени премногу размислувачи.

6) Се чини дека тие секогаш добиваат некаде со нивните идеи, па не дозволувајте да ве обесхрабруваат да размислувате надвор од рамката!

Кога станува збор за справување со премногу размислувачи, секогаш е важно да знаете дека тие се водени.

Тиеимаат свој сет на ритуали, обрасци и начини на кои можат да постигнат нешто.

Никогаш не треба да ги обесхрабрувате да размислуваат надвор од рамката. Наместо тоа, обидете се да разберете како функционира нивниот ум и бидете трпеливи со нив кога им е тешко да ја откријат темата.

7) Вашиот премислувач можеби сака и двајцата да се посветите, но тој или таа може имајте проблеми со тоа.

Кога секој се спојува според нивните потреби, преференции и желби, тоа е оној кој премногу размислува.

Можеби ќе имаат желба да имаат партнер, но тие исто така може да сакаат слобода и независност во исто време.

Со други зборови, тие не можат да се посветат на една личност - бидејќи посветеноста не е нешто во што се добри оние што размислуваат премногу. Зошто е тоа така?

Бидејќи се сомнителни за сè што изгледа како обврска, тие едноставно завршуваат си заминуваат.

Нивните желби и потреби секогаш се менуваат и се менуваат напред на линијата.

8) Имаат одлична интуиција, што ги прави многу свесни за чувствата на другите.

Среќно успевајќи да го измами премислителот. Нивната интуиција често работи прекувремено, така што тие секогаш знаат кога се манипулирани.

Премислечите не се толку лесно да се убедат во споредба со другите типови луѓе во светот.

Ова може да биде фрустрирачко за сите вклучени, но нивната интуиција им помага да почувствуваат коганекој не е искрен со нив.

Како резултат на ова, оној што премногу размислува често ќе се сомнева во намерите на оние околу него и ќе му биде тешко да им верува на луѓето.

9) Тие се сон за живеење, но можат да бидат ноќна мора за живеење.

Човечките суштества постојано растат и се менуваат. Не се исклучок и оние што размислуваат премногу.

Тие би можеле да започнат да бидат одличен партнер, но постепено почнуваат да го губат трпението како што растат.

Тие секогаш се менуваат, никогаш не се држат предолго. и тие често не знаат кога да заминат.

Тоа значи дека брзата врска не е секогаш вистинскиот потег за оние што размислуваат - тоа може само да доведе до болка во срцето.

10) Ако Сакате да знаете од што се плаши некој кој мисли премногу, само прашајте ги и слушајте - бидејќи тие ќе ви кажат што точно ги плаши повеќе од било што друго!

Премислувачите постојано ќе ве испрашуваат, особено за нивниот живот ... во чувството на несигурност.

Водењето на некој кој размислува премногу до успех не е секогаш лесна задача, но не е ниту невозможно.

Само треба да бидете подготвени да работите заедно за надминување на предизвиците што може да се појави.

Преразмислувањето е аособина на личноста и природен капацитет на човечкиот ум.

Вистинскиот предизвик не е претерано размислување – туку како ние избираме да се справиме со тоа.

11) Оние кои размислуваат се многу креативни луѓе, и кога ситуацијата бара креативност, внимавајте! Тие дивеат!

Кога се вклучени во проект кој бара креативност, тогаш сè се случува со претерување.

Тие толку ќе влезат во процесот што нема да можат да престанат да размислуваат за тоа како да ги дознаат решенијата за сè.

Можеби не секогаш им оди добро со управувањето со времето или структурата, но нивната креативност е она што ги прави толку непроценливи.

12) Не сфаќајте љубоморен кога вашиот премислувач започнува нов проект и ќе заборави на сè за вас.

Премислувачите се многу интензивни и добри во превртувањето на умот на нешто друго кога не се зафатени со проект.

Како резултат на тоа, тие често се вклучуваат во нешто ново што им е важно.

Затоа, ако се зафатени со некој проект, не грижете се за нив затоа што тоа е обично затоа што тие сакаат да направат разлика во светот.

Можеби ќе треба да одлучите дали треба да се обидете и да ги убедите да се дружат повеќе или да го прифатат нивното однесување како што вообичаено стојат работите меѓу двајцата ти.

13) Сакаат да претпоставуваат нешта, но сакаат и да ги тестираат водите.

Премислечите обично се многу добри во претпоставките и правењетоодлуки без нивно тестирање.

Ова може да биде и добра и лоша работа.

Тие се многу поттикнати да ги надминат границите проверувајќи што би можело да се случи ако претпостават ова или она, но тие, исто така, имаат тенденција да прават големи претпоставки засновани на емоционални фактори кога станува збор за донесување одлука.

Со други зборови, тие можат да се најдат во неволја со своите претпоставки. Сепак, тоа не значи дека треба да се обидете да ги отфрлите од нивните чувства.

Ова може да биде многу фрустрирачко искуство за оние што премногу размислуваат, но тие на крајот ќе станат подобри со текот на времето.

0>Обично, тие ќе се справат со предизвикот и ќе излезат од него како многу подобра личност.

Премислувачите ќе направат се за да го разберат светот околу нив, вклучително и претерување со своите теории.

0>Тие сакаат да прават план за сè и да прават претпоставки за тоа како ќе се одвиваат работите само врз основа на нивните теории.

Ова може да изгледа како лесна работа за некој да го направи, но може да стане прилично лудо по додека.

14) Погрижете се да не ги прашате дали премногу размислуваат - но можете да ги прашате за што размислуваат.

Премислувачите секогаш размислуваат за нешто.

Тие сакаат да размислуваат за минатото, сегашноста или иднината. Тие исто така уживаат да прават некои апстрактни размислувања, но секогаш прават нешто во нивните глави.

Значи, ако сакате да знаете што е на умот напретерано размислување, тогаш не прашувај ги дали премногу размислуваат, само прашај ги за што размислуваат!

Размисли вака – спомнувањето на нивното претерано размислување само ќе им експлодира умот со прашања, и тоа ќе допрете ја нивната самодоверба, што ќе доведе до многу други дискусии.

Причината зошто тоа се случува е што тие може да го сфатат вашето прашање како обвинување дека прават нешто погрешно, а ова е секако нешто што треба да го избегнувате освен ако не сакате нивните мисли да се прелеваат над вас!

15) Што е најважно, знајте дека премислувач е некој кој се грижи за вас повеќе од било што друго на светот!

Иако премногу размислувачите може да имаат проблеми со обврзувањето, тоа не значи дека не можат да сакаат.

Премислувачите не секогаш ги имаат нивните приоритети, но тие не се ладни луѓе.

Тоа е мит!

Тие се грижат за другите и се грижат за тоа што ќе се случи.

Ова понекогаш може да биде проблем, но не грижете се - некој што премногу размислува на крајот ќе стане подобар во покажувањето наклонетост.

Главното прашање со посветеноста и грижата е фактот дека тие секогаш ќе се сомневаат во работите и ќе се прашуваат дали вашата врска е вистинска и искрена.

Ако успеете да ги поминете ѕидовите што ова човек се изгради, ќе можете да ја доживеете прекрасната личност што се наоѓа во себе.

И добрата вест е што можете да сметатена мислител секогаш да ве извести што им е на ум, така што нема да има изненадувања!

Запомнете: мислители се мислители кои претеруваат и потоа ги прилагодуваат работите во совршенство.

Клучот е да не ги осудувате и да научите како да се однесувате со нив.

Откако ќе сфатите како функционира мозокот на вашиот партнер, ќе можете да имате подобро искуство во вашата врска.

Можеби ова статијата може да ви помогне, но ако работите се влошуваат, тогаш ќе мора да најдете некој кој може да разговара со вашиот премислувач и да го натера да разбере дека треба да работи на своите прашања.

Премислениот можеби побарајте совет од нивните пријатели или семејството, но во најголем дел, тие ќе сакаат некој што не е директно вклучен во ситуацијата. се прашувате што би можеле да направите за да се подобрите себеси и вашиот начин на функционирање.

Исто така види: Дали треба да се омажите пред да имате бебе? Еве што направив

Кога станува збор за врските, можеби ќе бидете изненадени кога ќе слушнете дека постои една многу важна врска што веројатно сте ја занемарувале: врската што ја имате со себе.

За ова дознав од шаманот Руда Ианде. Во неговото неверојатно, бесплатно видео за негување здрави врски, тој ви дава алатки за да се засадите себеси во центарот на вашиот свет.

И штом ќе почнете да го правите тоа, не може да се каже колку среќа и исполнетост можете да најдете во рамките
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.