Стоење на силеџија во сон: 8 можни значења и што да правите следно

Стоење на силеџија во сон: 8 можни значења и што да правите следно
Billy Crawford

Очите ви летаат отворени додека преостанатите емоции се тркаат низ вашето тело. Сè уште можете да видите шпиц од сонот што штотуку го сонувавте - како се спротивставувате на насилникот.

Имаше нешто посебно во овој сон. Беше толку живописно, а вие само знаете дека мора да значи нешто.

Во право сте кога ги слушате вашите чувства. Постојат неколку можни значења за сонувањето да се спротивставите на насилникот. Прочитајте за да дознаете што би можело да значи вашиот сон.

Сонот да му се спротивстави на насилникот

Сонот да му се спротивстави на насилникот обично е многу емотивен. Кога ќе се разбудите, може да почувствувате многу работи - еуфорија, лутина, вина, тага…

Препознавањето на овие чувства може да биде голема помош за да се најде значење во нив. Еве 8 можни толкувања за да се спротивставите на насилникот во сон, и како можете да препознаете дали тоа може да биде случај и за вас.

8 можни значења за застанување против насилникот во сон

1) Проблеми во вашите социјални односи

Сон со конфликт во кој се вклучени други луѓе може да биде одраз на вашиот реален живот.

Со други зборови, вашиот сон може да ве упатува на токсична врска. Можеби чувствувате тензија околу некој во вашиот живот. Вашиот сон би можел да ве подготви за претстојна конфронтација.

Веројатно ќе знаете, длабоко во себе, ако е тоа така. Ќе имате некакво чувство на тонење во стомакот кога ќе се разбудите.

2)потиснувањето на вашите емоции

Состанувањето против насилникот исто така може да значи дека ги потиснувате негативните емоции кон некого.

Можеби го намалувате гневот или незадоволството. Сакате да можете да го ослободите ова, но се воздржувате. Во вашите соништа, овие емоции излегуваат исто како што сакате длабоко во себе.

Сонот за момент ќе ги извади на површина, па одвојте една минута за да забележите какви емоции се појавиле. Важно е да ги признаете вашите емоции за да можете да научите од нив и да ги оставите.

3) Професионален психичар сигурно знае зошто

Работата во соништата е дека понекогаш тие имаат логично објаснување, а во други, она кое е духовно, мистично и сосема искрено, малку мистерија.

Но, кога е така, како можеш да го откриеш значењето зад твојот сон? Мислам, какво би можело да биде духовното значење на сонувањето да се спротивстави на силеџија?

Вистината да се каже, не знам, но познавам некој што знае - професионален психичар!

Гледате, луѓето во Psychic Source се специјализирани за сè, од читање тарот до толкување на соништата поради што сум прилично уверен дека би можеле да ви ги дадат одговорите што ги барате.

Уште повеќе, тие ќе ви дадат совет што ви треба за да ги поправите сите области од вашиот живот што треба да се поправат за да престанете да сонувате за насилници и да продолжите со вашиот живот.

Ако тоа звучи добро,тогаш протолкувај го твојот сон денес.

4) Имаш чувство на вина

Можеш да му се спротивставиш на насилникот во твоите соништа затоа што имаш чувства на вина.

Овој сон може да биде одраз на вас, а не на лош третман на некој друг кон вас. Вашите соништа може да ве прикажуваат како агресивни, арогантни или конфронтирачки.

Овој вид на сон ќе биде придружен со чувство на вина кога ќе се разбудите. Одвојте миг да размислите за вашето однесување неодамна и да видите дали има нешто од што се срамите.

5) Не сте сигурни за вашите граници

Сон во кој ќе се спротивставите на насилникот може да биде вашиот потсвесен ум ги одредува вашите граници.

Можеби не сте сигурни каде се вашите граници со луѓето. Како резултат на тоа, вашиот ум се обидува да повлече линија во песокот. Ова може да укаже на несигурност во врска со вашите вредности и вашата подготвеност да се борите за нив.

Одвојте момент да видите дали се чувствувате несигурно или несигурно на некој начин. Ова може да биде важен знак дека треба да преиспитате некои од вашите одлуки или вашиот став кон другите.

6) Се чувствувате уморно и исцрпено

Сонувате да се спротивставите на насилникот може да биде одраз на вашата енергија.

Ако се чувствувате уморни и исцрпени, ова може да кулминира со „конфронтација“ со се што ве исцрпува. Вашиот мозок ја персонифицира оваа причина во облик на насилник.

Исто така види: Како да го забрзате времето: 15 совети за користење на работа или во секое време

Будење од овавид на сон нема да биде многу пријатен. Можеби сте и добро одморени, но последното нешто што сакате да го направите е да станете од кревет. Ова може да биде знак дека треба да си дадете заслужена пауза.

7) Копнеете за промена

Сон во кој ќе станете за некого може да претставува промена што сакате да ја направите.

Насилникот ги малтретира луѓето некое време пред тие конечно да направат нешто во врска со тоа. Дури и ако нема насилник во вашиот живот, ова може да биде знак дека сакате да промените нешто што го сметате за негативно и ве повредува.

Вашите чувства откако ќе се разбудите од овој сон ќе бидат попозитивни. Има нешто што навистина го сакате и за момент го имавте во вашите раце. Можеби ќе почувствувате разочарување кога среќата исчезнува и ќе сфатите дека не е вистинска.

Сега можеби се прашувате како можете да ја прифатите оваа промена.

Па, почнете од себе.

Престанете да барате надворешни поправки за да го средите вашиот живот, длабоко во себе, знаете дека ова не функционира.

Ако навистина копнеете за промена, треба да изградите подобар однос со себе. Така можете да го постигнете животот што сакате да го имате и да го отклучите вашиот целосен потенцијал.

Исто така види: Како да заведете постар маж ако сте многу помлада жена

Ова е нешто што го научив во ова одлично бесплатно видео од шаманот Руда Ианд. Неговите учења им помогнаа на илјадници луѓе да ги усогласат работата, семејството, духовноста и љубовта за да можат да ја отклучат вратата на нивнителична моќ.

И ако барате начини да се промените себеси, сигурен сум дека неговата перспектива ќе ви помогне да сфатите дека вистинското зајакнување треба да доаѓа од внатре.

Кликнете овде за да го гледате бесплатното видео.

8) Се каете за нешто во минатото

Да му се спротивставите на насилникот во сон може да се чувствувате одлично. Но, ако се разбудите со чувство на носталгија, тоа всушност може да го одрази вашето жалење.

Ако сте се чувствувале малтретирани во минатото, но не сте направиле ништо за тоа, вашиот ум можеби се обидува да го промени минатото со повторување на слични ситуации со различни исходи.

Ваков сон би бил проследен со чувство на тага. Ова може да биде драгоцена лекција за да ја забележите, за да не се повтори во иднина.

Застанувањето против насилникот што значи сон заснован на научни теории

Може да има различни причините за истиот сон, како што видовте од толкувањата погоре.

Можеме да погледнеме и што рекле психолозите и невролозите за сонот и да извлечеме заклучоци врз основа на ова.

Еве две научни теории за соништата:

  • Теорија за фрлање податоци за застанување против насилникот во сон

Врз основа Според оваа теорија, соништата се резултат на сортирањето на вашиот мозок преку информациите од денот. Ги брише бескорисните информации што ги собирал во текот на денот. И ги складира важните податоци во меморијата.

Оваа теорија имаи докази и шпекулации. Сè уште не е донесен дефинитивен заклучок за тоа како точно функционира овој процес. Во секој случај, спиењето дефинитивно игра улога во меморијата.

Но, чекајте - како можам да сонувам за виолетови слонови и 10 метри високи цветови ако не видов такво нешто претходниот ден? Па, идејата е дека „податоците“ во вашиот мозок се зашиени во луд јорган од соништата. Овие можеби само нејасно личат на оригиналната содржина на информациите.

Значи, да се спротивставите на насилникот во сон може да има голем број објаснувања.

Можеби сонот потекнува од сеќавањето на малтретирањето во минатото.

Или, тоа може да произлегува од чувството на лутина или навреденост што сте го почувствувале кон некого. Соништата само го зголемија ова во поголема пропорција.

Сонот може да го одрази и вашиот страв од конфликт што ќе се случи во една од вашите односи. Вашиот ум можеби го прикажува овој страв како филм.

Или дури, тоа би можело да нема никаква врска со вас. Сонот може да биде резултат на гледање некого на улица, сцена од таа серија на Нетфликс што сте ја гледале или други фрагменти од вашиот ден споени заедно.

  • Теорија за симулација на закана при стоење силеџија во сон

Друга теорија смета дека соништата се биолошки одбранбен механизам. Неговата цел би била да симулира заканувачки настани и да ве подготви да се справите со потенцијалните опасности.

Врз основа на оваа теорија,вашиот мозок можеби вежба за да му се спротивстави на насилникот бидејќи тоа го доживува како реална закана и сака да бидете подготвени.

Постои силна поддршка за оваа теорија заснована на научни студии. Значи, ако моментално доживувате малтретирање, тогаш оваа теорија би можела да објасни зошто сонувате да му се спротивставите на насилникот.

Што да направите ако сонувате да му се спротивставите на насилникот

Како што може да се види, постојат бројни можни значења за застанување против насилникот во сон. Можеби нема веднаш да ви биде очигледно кое толкување одговара на вашиот конкретен случај.

Но, дефинитивно вреди да го анализирате вашиот сон и да видите што можете да земете од него.

Универзитет Харвард Психологот и автор на Комитетот за спиење, Деирдре Барет, рече:

„Тоа не е огромен, драматичен ефект, но секако се чини дека обрнувањето внимание на вашите соништа може да има позитивни ефекти“.

Можете да размислите да водите дневник за соништата и да напишете сè што се сеќавате на вашите соништа кога ќе се разбудите.

Ова ќе ви помогне да анализирате што се случило, вашите чувства и што може да ве научи сонот.

2>Завршни зборови

Како што можете да видите, постојат голем број на објаснувања за застанувањето против насилникот во сон.

Можеби се надевавте на јасен одговор, но Сигурен сум дека на одредено ниво веќе знаете дека кога се во прашање соништата, нема такви.

Соништата се секогашмногу лични - на крајот на краиштата, тие се случуваат целосно во нашите умови! Но, ако одвоите малку време за да размислите за вашите чувства и што се случува во вашиот живот, сигурно ќе најдете корисен заклучок.

И ако сметате дека ви треба уште некое водство, не заборавајте да влезете контактирајте со некого во Psychic Source за да може да го протолкува вашиот сон.
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.