10 знаци дека вашиот духовен пробив е близу

10 знаци дека вашиот духовен пробив е близу
Billy Crawford

Дали се чувствувате како да сте на работ на вашиот духовен пробив?

Ако го читате ова, постои можност вашата интуиција да ви каже дека вашиот пробив е близу.

Но, како можете навистина да знаете?

Овие 10 знаци сугерираат дека вашиот духовен пробив е поблиску отколку што мислите!

1) Имате желба да бидете сами

Сега, живееме во свет од осум милијарди луѓе.

Нема недостаток на луѓе со кои треба да се запознаете или да поминувате време... Ако барате друштво!

Во други зборови, многу е лесно да го поминуваме времето со други луѓе ако тоа е она што сакаме да го правиме.

Ова е случај за многу луѓе.

Гледате, многу луѓе не можат да ја поднесат идејата да бидат сами.

Тоа ги ужаснува!

Луѓето не сакаат да бидат сами бидејќи тоа ги тера да седат и да се соочат со нивните стравови и мисли.

Можат да се чувствуваат како да немаат каде да бегаат.

Но... Од друга страна, ако имате желба да бидете сами, тоа може да сугерира дека сте на прагот да се скршите преку.

Верувам дека не е случајно што се чувствувате како да сакате да бидете сами.

Според моето искуство, понекогаш може да се најдам себеси како мислам дека сум малку чуден што сакам да бидам сам и дека треба да сакам да бидам покрај други луѓе.

Но, не треба да се чувствувате лошо (или чудно) затоа што сакате да бидете сами.

Храбро е, не е чудно!

Едноставно кажано, храбро е да седите со вашителинија што ја купив во ограничување што ме спречуваше да зачекори во мојот потенцијал.

Ова чувство се појави интензивно... И се најдов себеси како седам со фактот дека прифатив сценарио за тоа како треба да биде животот .

Имав работа која ми плаќаше ливче секој месец, имав круг на пријатели, имав стан со дечко.

Во суштина, сфатив дека сум ги направил сите работи што требаше да ги направам... Но, ми падна на памет дека не сум поврзан со мојот целосен потенцијал и дека има други работи!

Се чувствував како само да го удрам часовникот, да ги платам сметките и да останам заглавен во јамката дека има малку пари не може да биде одговорот. Знаев дека мора да има друг начин.

Па, што направив и што можете да направите ако се чувствувате вака?

Почнав да пишувам дневник.

Кога ова се појави чувство, не губев време да ги запишам моите мисли за тоа како се чувствував како да сум купил сценарио цел живот и ги гледав мислите на хартија.

Притоа, им дадов глас и ги ослободив. Ги пуштив буквално.

Тоа значеше и дека навистина се пријавив со овие чувства и склучив пакт да не дозволувам ова сценарио повеќе да управува со мојот живот.

Според мое мислење, она што е толку прекрасно во духовниот пробив е тоа што велите „не“ на работите што повеќе не ви служат додека влегувате во новото!

8) Имате поголема желба да бидете во природа

Многу од нас имаат пристапдо прекрасните природни места... Дури и ако тоа е во градот!

Но, тоа не значи дека луѓето всушност поминуваат многу време во природа.

Порано целото мое време го поминував или на воз, во канцеларија или во бар… Бев толку исклучен од себе во еден момент од мојот живот.

Можеби и за тебе беше исто!

Вистината е, колку многу на луѓето го доживуваат целиот свој живот.

Но, како што се приближив до мојот духовен пробив, начинот на кој го поминував времето се промени.

Времето внатре во зградите го заменив со време во природа.

Ова беше делумно затоа што Се преселив во нова област, каде што имав пристап до плажата и шумата... Но, дури и кога се вратив во областа во која живеев, се најдов себеси како гравитирам да поминувам време на прошетки во паркот.

Гледате, се чувствував како единственото место каде што сакав да бидам е природата.

Тоа значеше дека можам да имам мир и тишина и да се поврзам со себе без да ми го одвлекуваат вниманието на другите луѓе.

Сега, кога сум на другата страна на мојот духовен пробив, сфаќам колку е важно да го поминам сето тоа време во природа.

Тоа ми дозволи да создадам нов однос со себе и да научам да се чувствувам удобно да бидам со себе во тишина.

9) Ти паѓаш етикети

Како што поминуваме низ животот, земаме етикети…

…Овие етикети не ставаат во категории и кутии, за другите луѓе да можат да нè разберат.

Можеби е тоа ти сиодреден тип на личност, како што е креативна или музичка личност.

Повеќето, ние самите ги отелотворуваме и се држиме до овие етикети.

Тоа го прави нашето его за да нè чува безбедни.

Едноставно кажано, етикетите ни овозможуваат да помогнеме да го најдеме нашето место во светот и можат да ни помогнат да се чувствуваме како да припаѓаме.

Некои луѓе не гледаат дека имањето етикети е лоша работа и јас можам видете зошто луѓето можат да најдат утеха во нив (како што јас се користи за себе), но ова сигурно ќе се промени откако ќе поминете низ духовен пробив.

Еве што:

Додека се движите низ вашиот духовен пробив, ќе сфатите дека во животот има повеќе од етикетите што си ги даваме и прифаќаме.

Со други зборови, сфаќате дека не сте етикета!

На пример, вие не сте фризер, готвач или новинар, вие сте човечко суштество кое е повеќе од тоа!

Секако, сите ние имаме вештини во одредени области, но не треба да се дефинираме само на нив!

10) Чувствувате дека се зголемува отпорот

Овој последен е голем.

Сега, отпорот навистина се прави познат бидејќи сте на прагот на вашиот духовен пробив.

И покрај тоа што ќе поминете низ сите движења, како што се фрлање етикети, поголема дисциплина и ставање здрава храна во вашето тело, сепак ќе се соочите со отпор.

Тоа оди малку вака:

Исто како што се чувствувате како да се пробивате до нештоново, многу веројатно ќе се чувствувате како само да сакате да се свртите и да се вратите кај старите.

Ќе сакате да спринтирате!

Според моето искуство, се чувствував како да сакам да се вратам по патот од кој дојдов до она што го знаев.

Гледате, почнав да ја романтизирам таа стара верзија на себе и мислев дека не е толку лошо!

Со други зборови, почнав да го романтизирам она што знаев дека ми е познато.

Но, работата е во тоа што патот зад тебе исчезнува….

…И нема каде да се оди освен напред по патот пред тебе.

Возбудете се - овој пат е ослободувачки и тој е оној кој никогаш нема да стане досаден!

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.

чувства и да се соочите со она што се случува внатрешно за вас.

Потребно е многу за една личност искрено да се погледне себеси и да се обиде да расте.

Па што значи ова за вас?

Па, ако се чувствувате повикани да поминете многу време сами, тоа може да биде затоа што тоа е она што треба да се случи за вашиот развој.

Можеби е дека е време да се искачите многу духовно.

Ова може да значи да пронајдете повеќе цел и чувство за насока во вашиот живот отколку што некогаш сте доживеале.

Со други зборови, би можеле да имате огромен духовен пробив…

…И вашиот живот ќе се промени на начини на кои не би можеле да очекувате!

2) Можеби чувствувате бранови на очај

Кога сте на работ на пробив, нормално е да почувствувате чувство на очај, па дури и тага!

Можеби се чувствувате како да се појавува одеднаш и едноставно да не оди никаде.

Според моето искуство, пред мојот пробив навистина чувствував недостаток на надеж и смисла во животот.

Се чувствував прилично апатично и само продолжив да размислувам: која е поентата!

Изгледаше како да не можев да најдам никакво значење во работите што ги правев.

Не мислам дека се чувствував како што е поентата со живеењето, но можев да се чувствувам како размислувам: дали го трошам времето на работи што не се важни?

Често би помислил : што е доброто од оваа работа што ја правам?

Со други зборови, носев околуЧувствувајќи дека само ја давав својата енергија на погрешни работи и се чувствував разочарано...

Уште повеќе, не можев да го покорам ова чувство.

Каде и да одев, тоа следеше!

Изгледа дека не можев да го поминам ова чувство на очај и не можев да побегнам од него!

Гледате, не можев да гледам низ облаците и како да нема светлина на крајот од тунелот...

Ако се чувствувате вака, верувајте дека нешто големо ќе се случи во вашиот живот.

Еве што е работата:

Преслушувањето и очајот нема да траат вечно, а пристигнуваат непосредно пред голем пробив.

Потребно е да се помине низ сите овие движења со цел да го имате големиот пробив за промена на животот што навистина го сакате во вашиот живот.

Предлагам да водите дневник за да можете да видите како се чувствувате во моментот и да се повикате на него подоцна.

3) Сакате да се грижите за себе

Нашиот модерен свет е полн со работи кои не се добри за нас.

Јадењето нездрава храна, пиењето алкохол, па дури и земање дрога се нормализирани во нашата култура.

На нив се гледа дека само малку се забавуваат!

Едноставно кажано, луѓето не се чувствуваат како да прават нешто радикално ако сакаат да јадат плескавица со сирење и да испијат неколку пива.

Всушност, тоа е охрабрено бидејќи се гледа како „Уживате“ во себе.

Што повеќе, луѓето кои се навистина здрави понекогаш се нарекуваат дури и„здрави ореви“ или „фитнес фрикови“.

Можете да кажете дека да се биде нездрав е речиси понормален од јадењето овошје и зеленчук!

Но, ако сте на работ на духовно откритие, ова нема да се чувствувате.

Ќе биде токму спротивното.

Можам да ви кажам од искуство дека сите работи во кои уживав – како што се пиење црвено вино и помфрит – паднаа додека се движев кон подуховен пат.

Во моето искуство, едноставно не се чувствував како да резонираат со личноста во која станував.

Одеднаш добив нова перспектива за работите додека бев блиску до мојот духовен пробив.

Не само сакав да престанам да пијам обилни количини црвено вино како порано, но сакав да престанам да јадам месо и да го намалам целиот шеќер што беше во мојата исхрана.

Нема да лажам, имаше луѓе кои мислеа дека сум малку екстремен…

…Но, се чувствував како екстремно да го полнам телото со нездрава храна.

Вистината е дека имаше луѓе кои ме осудуваа за моите одлуки да јадам поздрава храна, како што се повеќе интегрални и житарки.

Тие не разбраа зошто се решив против целата маса произведена храна што не опкружува.

Што значи ова за вас?

Ако се чувствувате како да сакате да се ослободите од нездравата храна и токсините - и да се грижите за вашето тело на начин на кој не сте пред - може да сигнализирадека сте блиску до вашиот духовен пробив.

Сега, не треба да дозволите другите луѓе да ве оддалечат од овој пат бидејќи тие не ги разбираат вашите намери и она што го гледате за вашиот живот.

0>Запомнете, тоа е ваш живот и вие треба да изберете како сакате да живеете!

Ако сакате да си дадете поздрава храна, направете го тоа и уживајте додека го правите тоа.

4) се чувствувате без допир со реалноста

Тоа е сигурен знак дека вашиот духовен пробив е близу ако се чувствувате како да не сте во контакт со реалноста.

Со ова, на што мислам е тоа што не можете да се справите со начинот на кој работите околу вас.

Можеби ви е тешко да го прифатите статус квото и начинот на кој многу луѓе го живеат својот живот...

...Што, ајде да бидеме искрени, вклучува многу отепувања!

Вистината е дека луѓето се отепуваат со часови гледање телевизија и лизгање низ социјалните мрежи или јадење и пиење работи што не се добри за нив.

Можеби и вие порано ги правевте овие работи, но сега ви е тешко да ја завиткате главата околу овој начин на битие?

Јас го имав токму ова искуство пред мојот голем духовен пробив.

Исто така види: Како да заведете помлад маж ако сте многу постара жена

Имаше толку многу причини зошто се чувствував без допир со реалноста таква каква што е, и поминав толку многу време прашувајќи се зошто луѓето се во ред со неа.

Буквално сакав да врескам „разбуди се горе!“ на луѓето околу мене, но потоа сфатив дека тоа не е моето место.

Сега, акоможеш да се видиш себеси во работите што ги кажувам, тоа е затоа што промените се во тек во твојот живот...

…И ќе се усогласиш со вистинските луѓе и ситуации кои ви се потребни за да го постигнете вашиот пробив.

Не стресувајте, но предадете се на ова знаење!

Едноставно кажано, работите имаат начин да се решат сами по себе и вистинските луѓе и ситуации се појавуваат себеси.

5) Чувствувате чувство на единство

Живееме во свет кој предизвикува поделби.

За жал, така е:

Луѓето имаат различни мислења кои создаваат поделеност.

Историски отсекогаш било вака…

…И, иако можеби се чувствуваме како да се движиме кон пообединет свет, сепак има многу поделеност!

Има многу луѓе кои мислат дека се подобри од другите и многу групи кои мислат дека се надреден.

Луѓето можеби мислат дека се „подобри“ од други затоа што имаат повеќе богатство и статус, поголема слава или дури и поради нивната раса.

Тажно е што светот е ваков, и дека продолжува да биде вака!

Каде и да сте пораснале во светот, веројатно сте ја виделе поделеноста што постои во овој свет.

Што повеќе, многу луѓе се повеќе соучесници отколку што сфаќаат!

Несвесната пристрасност што сите можеме да ја имаме може да предизвика да се чувствуваме како подобри од другите, без воопшто да бидеме свесни за тоа.

Ќе бидам искрен, таму биле времињакога погледнав во бездомник и мислев дека сум подобар од нив...

Исто така види: 14 работи што можете да ги правите кога животот не ви оди никаде

...Вистината е дека ова не им го направив само на бездомниците.

Се пронајдов себеси судејќи ги луѓето и мислејќи дека сум подобар од нив поради многу причини.

Општо земено, открив дека го направив ова за да се заштитам себеси.

Како да сум си кажал дека сум подобар од другите за да направам да се чувствувам подобро кога сум се чувствувал ранлив.

Ова ги вклучуваше сите од бездомниците и луѓето во иста линија на работа како мене.

Во мојата глава би ги набројал сите причини зошто сум подобар од нив.

Но, ова почна да се менува како што се приближував кон мојот духовен пробив.

Дојде момент кога почувствував дека треба да престанам да мислам дека сум подобар од другите…

… престанав да споредувам; Престанав да ги барам нивните грешки; Престанав да им испраќам лоши вибрации.

Едноставно кажано, сфатив дека сите сме исти.

Почнав да сфаќам дека сите сме во ова заедно, и сите сме поврзани.

Што значи ова за вас?

Ако поминувате низ овие чувства, тоа е голем показател дека вашиот пробив е на пат.

Седете цврсто и знајте дека е прекрасно да се чувствувате како сите да сме поврзани и никој да не е подобар од следната личност!

6) Сте станале свесни дека животот е краток

Сега, секој може да каже дека животот е краток.

Нонешто се случува кога сте на работ на духовен пробив.

Наместо само да кажете „животот е краток“ и навистина да не ја признаете оваа реалност, вие навистина почнувате да се поврзувате со фактот дека животот е всушност краток.

Почнувате да сфаќате дека сте нема да продолжи засекогаш…

…И предизвикува да го гледате светот малку поинаку.

Во моето искуство, кога се поврзав со фактот дека животот е навистина краток и дека годините летаат од, почнав да живеам радикално поинаку.

Наместо да ги одложувам работите што сакав да ги правам и да мислам дека „секогаш има следната година“, почнав да правам работи.

По мојот духовен пробив, Почнав да патувам повеќе и да допирам до нови луѓе.

Сфатив дека животот е премногу краток за да немам инспиративни пријателства и да ги видам местата за кои отсекогаш сум сонувала.

Едноставно кажано, почнав да живеам на начин на кој не сум живеел порано .

Затоа, ако се чувствувате како да сте целосно свесни за тоа колку е краток животот, возбудете се од ова знаење!

Не е ништо да се плашите… Наместо тоа, поврзете се со ова како што ќе ве поттикнува да ги правите сите работи што отсекогаш сте сакале да ги правите.

Меѓутоа, едно морам да кажам е дека е неопходно да се има предвид дека другите луѓе околу вас можеби не се на истото место како вас.

Со ова, мислам дека луѓето можеби не навистина поврзете се со фактот дека животот е краток и живеете на поинаков начин од вассо кои не се согласувате.

Но мора да запомните дека не зависи од вас да ги промените и ако сакаат да го променат начинот на кој живеат, ќе го променат тоа.

Ова ме носи за работата што ја прави Руда Ианде.

Тој зборува за токсичната страна на духовноста и како некои луѓе кои се сметаат себеси за „духовни“ всушност отелотворуваат особини на расудување…

…И тие можат да мислат дека се подобри од другите!

Во овој бесплатен мастерклас, тој ја нагласува потребата да не се оди по овој пат и наместо тоа да се фокусираме на себе.

Иако се чувствувам како да сум Јас сум веќе доста далеку во моето духовно патување, тоа ми помогна навистина да се проверам со себе и искрено да размислувам за тоа колку ги осудувам другите…

…И тоа значеше дека го вратив фокусот кај мене.

Со три збора: беше ослободувачко.

7) Го преиспитувате „сценариото“ што сте го купиле во животот досега

Нешто ми се случи непосредно пред мојата голем духовен пробив на кој секогаш ќе се сеќавам.

Еден ден се разбудив со јама во стомакот која ми рече:

Не го живееш својот потенцијал.

Сега, ако бидам искрен, тоа беше чувство кое го носев со години... Но на овој ден навистина го почувствував.

Со други зборови, навистина се поврзав со чувството дека треба да направам нешто многу различно со мојот живот бидејќи јас сфатив дека ова не сум јас го искористувам мојот целосен потенцијал.

Сфатив дека некаде на
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.