15 изненадувачки причини зошто вашето момче вербално навредува кога е пијан

15 изненадувачки причини зошто вашето момче вербално навредува кога е пијан
Billy Crawford

Содржина

Ако се најдете во врска со некој што пие многу, важно е да знаете некои од потенцијалните несакани ефекти.

Алкохолот е депресив кој може да има ефект врз расположението и ставовите, што може доведуваат до агресија.

Но, не се само непосредните ефекти од пиењето кои можат да доведат до навредливо однесување. Има уште повеќе причини за кои треба да знаете.

Оваа статија разгледува 15 причини зошто вашето момче може да биде вербално навредливо кога е пијан.

1) Можеби бил вербално малтретиран како дете

Една од најголемите сличности помеѓу вербалната злоупотреба поврзана со алкохол и семејното насилство е тоа што насилникот е често маж.

Многу мажи кои агресираат за време на пијана состојба и состојба предизвикана од дрога се всушност жртви на вербална злоупотреба како деца.

Може да имаат нерешени чувства за тоа и да станат агресивни кога се пијани.

Насилникот често се однесува како дете во обид да ја контролира ситуацијата, барајќи работите да се прават на негов начин и постојано да се критикува и неговиот партнер, како и другите околу него.

Клучна точка:

Најдоброто нешто што можете да го направите е да се обидете да го разберете детството на вашиот партнер . Бидете поддржувачки, особено ако чувствувате дека неговото тешко минато сè уште влијае на него.

2) Тој има нетретирана ментална болест како биполарно растројство, шизофренија или анксиозно растројство

Еве ја вистината:

Менталнаконтролирајте затоа што тој ве вади и наместо тоа ве повредува.

Како можеме да се справиме со ова?

  • Со тоа што ќе му помогнеме да најде начин да го контролира својот живот. Да се ​​биде во контролна врска може да биде привремено корисно за него, но не и здраво долгорочно.
  • Можете да предложите некои начини на кои тој може да ја преземе контролата врз својот живот со поставување цели, смислување планови и постапување според нив.

Овие чекори ќе му дадат поголема самодоверба и ќе му помогнат да се чувствува подобро за себе за да не треба вербално да злоупотребува.

И запомнете дека тој исто така мора да ги почитува вашите границите и бидете искрени со вас.

Последни мисли

Покривме многу работи во оваа статија. Но, ако сте сериозни во намерата да му помогнете на вашиот маж да ја надмине вербалната злоупотреба, тогаш треба да ги разберете овие 15 причини зошто мажите вербално ги злоупотребуваат своите партнерки.

Бидејќи се под дејство на алкохол или дрога, тие можат навистина да бидат злобни и навредливи со работите што ни ги кажуваат.

Но, ако разбереме што го предизвикува вербално да не злоупотребува, можеме да научиме како подобро да реагираме и да му помогнеме да го прекине ова однесување.

Вие можете исто така да ја споделите оваа објава со вашите пријатели, членови на семејството или кој било друг што мислите дека ќе има корист од советот.

болест може да предизвика вашето момче да биде навредливо. Вашето момче може да биде биполарно, шизофрено или да има анксиозно растројство.

Сите овие состојби со текот на времето можат да доведат до маѓепсан круг каде што алкохолот се користи како патерица, а потоа почнува да се јавува вербална злоупотреба.

Ако сте загрижени дека вашето момче има биполарно растројство или шизофренија, тогаш треба да преземете чекори за да побарате стручна помош за него.

Не плашете се да го сторите тоа. За него е многу поштетно да не бара помош ако му е потребна.

3) Тој може да се самолекува по траума во минатото

Една од најчестите причини зошто мажите злоупотреба на алкохол или дрога е тоа што тие ги користат за да се самолекуваат.

Со други зборови, тие се обидуваат да се справат со минатите трауми.

Ова однесување често може да доведе до вербална злоупотреба бидејќи тој се обидува да ги контролира одговорите на својот партнер кон него.

Ветераните и оние кои претрпеле трауми во детството често пијат или земаат дрога како средство за справување со ова мрачно минато.

Само ставете се во неговото чевли!

Можеби чувствувате дека е премногу агресивен, но важно е да се потрудите да разберете зошто реагира така како што реагира.

4) Тој се бори со управувањето со гневот

Постои голема разлика помеѓу да се биде лут и да се навредува.

Вашето момче може да има потешкотии да управува со својот гнев. Ова не значи дека тој е секогаш агресивен, но може да објасни зоштостанува вербално навредлив кога пие.

И ова те тера да сакаш да се откажеш од љубовта и да си заминеш.

Но, сакам да предложам решение. Ги имате сите алатки што ви се потребни за да го направите ова токму сега, таму каде што сте.

Научив за ова од познатиот шаман Руда Ианде. Тој ме научи да гледам низ лагите што си ги кажуваме за љубовта и да станам вистински овластен.

Како што Руда објаснува во ова бесплатно видео што ве зачудува, љубовта не е она што многумина од нас мислат дека е. Всушност, многумина од нас всушност се само-саботираат во нашите љубовни животи без да го сфатат тоа!

Треба да се соочиме со фактите за тоа дека вашето момче вербално го навредува кога е пијан:

Премногу често бркајте идеализирана слика за некого и изградете очекувања кои гарантирано ќе бидат изневерени.

Премногу често паѓаме во зависни улоги на спасител и жртва за да се обидеме да го „поправиме“ нашиот партнер, за да завршиме во мизерна, горчлива рутина.

Премногу често, ние сме на несигурна почва со сопствените јас и тоа се пренесува во токсични врски кои стануваат пекол на земјата.

Учењата на Руда ми покажаа целина нова перспектива.

Додека гледав, почувствував дека некој првпат ги разбира моите борби да најдам љубов - и конечно понуди вистинско, практично решение за вербална злоупотреба.

Ако сте завршиле со незадоволителни состаноци, празни врски, фрустрирачки врски и рушење на вашите надежии повеќе, тогаш ова е порака што треба да ја слушнете.

Кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

5) Можеби е нарцис

Мразам да го кажам тоа, но мажите кои страдаат од нарцизам често имаат проблеми со алкохолот.

И ова може да доведе до вербална злоупотреба.

Нарцис е некој кој е целосно егоцентричен и размислува само за себе. Нарцисите се исклучително чувствителни и веројатно ќе бидат иритирани од мали нешта.

Ако нешто тргне наопаку или ако го изнервирате, тој ќе се чувствува крајно лут и склон кон насилни вербални испади.

Доброто новоста е дека можете да научите да се справувате со нарцисоидно момче така што ќе развиете здрави граници и не реагирајќи на неговата вербална злоупотреба.

Но имајте на ум:

Ако оваа врска не вреди да се борите , подобро е да се откажете од него засега.

6) Обично се плаши да ги покаже вистинските емоции

Мом што вербално навредува кога е пијан е истиот тип кој се плаши да ги покаже своите емоции.

Всушност, тој можеби дури и не е свесен како се чувствува. Ова го прави неспособен да се соочи со своите проблеми во основата и да ги реши.

И ова го прави вербално навредлив секогаш кога ќе стане емотивен. Тој пие колку што е можно повеќе за да може да почувствува нешто, било што.

Можеби има некои основни проблеми што треба да ги реши.

Накратко:

Обидете се да се разбере хịм. Можеби се плаши од емоциии неспособни да се поврзат со вас на здрав начин. Размислете за терапија за него, ако тој е подготвен да преземе акција за неговите проблеми.

7) Тој е несигурен во својата машкост

Многу мажи кои вербално навредуваат кога се пијани или се борат со идејата дека тие се „доволно маж“.

Длабоко во себе, тие би можеле да бидат несигурни и да се чувствуваат слаби.

Тие тоа би можеле да го покажат со злобни вербални испади, особено ако сметаат дека не сте направи нешто совршено.

На пример, не му покажуваш доволно обожавање или не правиш компромиси за твоите сопствени идеи.

Не ме сфаќај погрешно.

Не сугерирам дека е твоја вина. Но, важно е да имате разбирање и да се обидете да пронајдете начин да му помогнете да ги реши неговите проблеми.

Ако можете, врската ќе оди многу подлабоко и вербалната злоупотреба ќе престане.

8) Тој само сака внимание, а вие не му го давате кога е трезен

Друга причина ако вашето момче вербално навредува кога е пијан е тоа што е фрустриран и сака да биде виден и слушнат.

Можеби сака да престанете со тоа што го правите, да го фатите за рака и да го следите. Затоа што се чувствува како да не му го давате она што му треба.

Но, кога ќе се опие, неговата потреба за внимание е преголема за да може да се справи со тоа на друг начин. Тој те фаќа и вербално те малтретира на лице место.

Запомнете:

Повеќето мажи (и некои жени) кои злоупотребуваат алкохол или дрога, исто така, имаатнарцистички тенденции.

Значи, тие само сакаат да се гледаат како моќни и важни и ќе користат други луѓе за да го добијат вниманието што го сакаат.

Ако успеете да му помогнете да се чувствува сакано и важно на трезен, здрав начин, тогаш нема да има потреба да прибегнува кон вербална злоупотреба.

9) Тој има историја на злоставување жени

Некои мажи кои пијат многу или земаат дрога се насилни и ве гледаат како инфериорна личност.

Ова не е во ред.

Тие би можеле да се борат со нивната хипер-мажественост, поради што чувствуваат потреба да ве контролираат и да се однесуваат вака со вас .

Значи, можеби вашиот дечко бил вербално навредлив со неговите минати девојки или можеби физички ги малтретирал.

Ако е така, размислете за вашата врска и што можете да направите за да помогнете го промени своето навредливо однесување.

Можеби е време да го оставите, особено ако не го препознал и не признал што им направил на неговите претходни партнери.

10) Неговата самодоверба може да биле модринки од поранешна девојка или член на семејството

Тинејџерските односи често се зафатени со раскинување, драма и насилство.

Многу млади мажи доживуваат многу повреди од предавството и понижувањето тие се соочуваат кога се обидуваат да почнат да се забавуваат.

Ова може да доведе до тоа да станат несигурни и одбранбени во некои аспекти од нивниот живот. Можеби чувствуваат дека треба да ве контролираат за да се заштитат себеси.

Иова може да доведе до вербално навредливо однесување.

Затоа, бидете свесни за ова и обидете се да најдете начини да му помогнете да се излечи од болката со тоа што ќе бидете трпеливи и со разбирање.

Тој веројатно е повреден и се чувствува немоќен во ситуацијата. Затоа ве молиме престанете да ја сфаќате вербалната злоупотреба лично. Тоа ќе му помогне да заздрави побрзо.

Или можете да размислите за напуштање на врската.

11) Тој има проблеми со правата и смета дека никој не треба да му кажува што да прави

Во некои случаи, мажите имаат многу нерешени прашања со нивните татковци и не сакаат да слушнат зошто не можат да направат нешто.

Тие мислат дека тоа е „нездраво “ или „ПРЕМНОГУ контролирано“ за да ги предупредите. Така тие стануваат вербално навредливи кога ќе се соочите со нив за нешто.

Тие чувствуваат дека имаат право да имаат свој начин и ако се обидете да им кажете нешто, тогаш тоа значи дека сте „не толку важни“ како нив.

Навистина:

Тие се повредени и се обидуваат да те нападнат, иако не си направил ништо лошо.

Обидете се да му помогнете да заздрави од неговата болка и да се разбере со неговиот татко. Понекогаш овој процес на лекување може да потрае со години, затоа бидете трпеливи со него.

Веројатно ќе почне да се чувствува подобро кога ќе се разбере подобро.

12) Тој не е задоволен од својата работа или кариерата

Особено во ова модерно општество, многу мажи кои не се задоволни со своите работни места или кариери можат да го искористат тоа на нивните значајнидруги.

Можеби се под стрес од премногу часови работа, справување со тешки клиенти или едноставно борба со шефот со кој треба да се справат.

Затоа тие почнуваат да ви го навредуваат вербално ве малтретираат и зборуваат со вас кога се пијани.

Повеќето мажи не сфаќаат дека нивниот работен живот влијае на нивниот љубовен живот.

Затоа можете да им помогнете да го откријат ова и да разберат врската помеѓу работата и љубовта. Ова ќе им овозможи да бидат посреќни на работа и со вас на долг рок.

И запомнете:

Можете да му помогнете на мажот да закрепне со тоа што нема да му го дадете она што го сака кога е пијан.

Тој не размислува многу јасно кога пие, па затоа треба да се трудите да бидете трпеливи и толерантни кога е во оваа состојба.

13) Му треба потврда од другите, често од вашите пријатели или членовите на семејството како и вие

Некои мажи чувствуваат голем притисок да се докажат на другите. Можеби имаат многу вознемиреност поради ова и се обидуваат да добијат потврда со вербално злоставување.

Земете го овој пример:

Можеби сака да му посветите повеќе внимание отколку на вашите пријатели. Така, тој станува љубоморен и се обидува вербално да ве повреди со лоши зборови кога е пијан.

Или може да стане љубоморен на членовите на вашето семејство затоа што имаат повеќе пари или изгледаат успешни.

Па тој почнува да се обидува да контролира колку време поминувате со нив.

Сепак, нормално е повеќето од нас да поминуваат време сои нашето семејство и пријателите. Тоа не значи дека не сме доволно посветени на него или дека го сакаме помалку од нив.

Исто така види: 15 без бурни причини зошто мажите губат интерес кога вие го покажувате вашиот

Можете да му помогнете да заздрави така што ќе му помогнете да научи како да ја врати својата самодоверба.

Ова ќе ги подобри неговите односи со другите и ќе почне да го гледа своето однесување во пореално светло.

14) Тој се чувствува загрозен од вас

Една од причините што го натера вашето момче да вербалното злоставување е несигурност.

Тој се чувствува загрозен од вас и не може да издржи. Тој чувствува дека е осудуван или непочитуван од вас, па почнува вербално да ве набива.

Ако ова ви се случува, тогаш знајте дека тој може да биде психички загрозен од вашиот успех и фактот дека тој е во врска со силна жена како тебе.

Можеби чувствува дека нема доволно добри квалитети за да заслужи одличен партнер како тебе. Затоа, тој се обидува да го привлече нејзиното внимание така што ќе ја прибере вербално.

Исто така види: Како да се избега од општеството: водич од 12 чекори

Можете да му помогнете да заздрави ако не се грижите што мислат другите за вас. Ова ќе му овозможи да почне да гледа дека нема ништо лошо со вас.

Бидете искрени со него за да може да види колку е прекрасен на сопствените нозе.

15) Тоа е начин за тој да ја задржи контролата кога се чувствува немоќно

Многу екстра-доминантни мажи не чувствуваат дека тие го контролираат сопствениот живот.

Затоа тие ја преземаат контролата со вербално малтретирање на другите. Но, ова не е здрав начин да се биде внатре
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.