Преглед на Energy Medicine Mindvalley: Дали вреди?

Преглед на Energy Medicine Mindvalley: Дали вреди?
Billy Crawford

Содржина

Мојата пресуда накратко: Дали вреди енергетската медицина?

Ако имате вистински интерес да дознаете повеќе за идејата за енергетско исцелување, тогаш да, апсолутно, енергетската медицина вреди .

Покрива многу информации и ви дава навистина добар преглед на многу области од енергетската работа.

Исто така, учите практични алатки за да ја префрлите вашата енергија на дневна основа и за различен живот околностите со кои веројатно ќе се соочите.

Мислам дека е толку важно да се прилагодиме и да го научиме јазикот на нашите сопствени тела. И јас сум среќен што се обидувам да имам отворен ум кога станува збор за откривање на потенцијално нови алатки за да го направам тоа.

Поради таа причина, ми беше навистина интересно учењето за тоа кои беа многу нови концепти за мене.

Добијте ја намалената цена за „Енергетска медицина“

Зошто решив да се занимавам со енергетска медицина

Растејќи, како и многу други луѓе, јас 100% верувам во современиот медицински систем .

Според мојот ум, се чинеше логично дека науката е патот напред, а ефективноста на сите таканаречени „алтернативни“ третмани или терапии изгледаше пожелби и многу инфериорна.

Тогаш како Тинејџерка, без потреба ми даде три комплети антибиотици по ред од мојот лекар - за она што всушност се покажа дека е вирус во секој случај - и мојот имунолошки систем сериозно се наруши.

За сите години што следеше, се најдов себеси многу поподложни на грешки иверојатно би имало повеќе смисла наместо тоа да се купи членство во Mindvalley.

Тоа чини 499 долари за цела година пристап до преку 50 нивни програми и часови.

Очигледно, ако сте сигурни би сакале да земате само Energy Medicine и не други, тоа е поевтино за 50 долари. Но, мислам дека секако вреди прво да се проверат некои од нивните други курсеви.

Ако ви се допаѓа звукот на Energy Medicine, наведов неколку други потенцијални програми во кои можеби ќе уживате понатаму во овој преглед.

Во секој случај, има 15-дневна гаранција за враќање на парите со членството во Mindvalley и истата ако се одлучите за една програма.

Проверете го членството со сите пристапи на Mindvalley

Добрите и лошите страни на енергетската медицина

Позитивните страни - Она што најмногу ми се допадна кај енергетската медицина

Посебно ми се допадна моќната порака на оваа програма. Пред сè друго, мислам дека е значајно тоа што ја става одговорноста за вашата благосостојба цврсто во ваши раце.

Тоа значеше дека треба да станам посвесен за сопственото здравје и за тоа како влијаем на него. Наместо секогаш да гледам надвор од себе за да бидам „поправен“, бев охрабрен да преземам сопственост над потенцијалната штета што си ја нанесувам себеси, како и за моето исцелување.

Се чувствував како да сум направил многу многу опипливо учење на оваа програма, што го привлече вечниот студент во мене. Ви се дадени многу ресурси за преземање, како дијаграмии дополнителни објаснувања. Наместо само да ми ги објаснуваат концептите, се чувствував како навистина да учам нови информации покрај практичните енергетски вежби.

Видеата за оваа програма беа малку поинакви од другите типични содржини на Mindvalley бидејќи имаше мала публиката за да може да ги прикаже вежбите. Многу ми се допадна овој формат бидејќи се чувствував како да присуствувам на работилница во живо.

За мене, позитивната и харизматична енергија на Дона Иден беше навистина заразна. Сигурен сум дека дел од тоа беше затоа што и јас се чувствував ентузијастички да ја научам оваа тема. Но, самото гледање на нејзините видеа всушност ми даде инстантен мал поттик.

Ко-домаќин на курсот - Дејвид Фајнштајн, д-р. (кој е сопруг на Дона Иден) — и самиот на почетокот беше самопрогласен скептик.

Јас одекнав со ова, како што дефинитивно можев да кажам, имајќи и јас многу скептична природа. Тоа го зголеми кредибилитетот за мене дека неговото сопствено истражување кое ги поткрепи учењата беше она што го промени неговото мислење. Додека Дона зборуваше за енергијата, Дејвид понуди објаснувања кои даваат повеќе позадина. Навистина ми се допадна оваа комбинација.

Недостатоците — Што ми се допадна најмалку кај енергетската медицина

Вреди да се истакне дека во западниот медицински свет, енергетската медицина сè уште во голема мера се смета за „псевдонаучно“. Не постојат убедливи докази кои ја поддржуваат неговата клиничка ефикасност и многу научници тврдат дека енергетското исцелувањее биолошки неверојатно.

Не би рекол дека оваа програма е нешто што можете без напор да го вклучите во вашата недела. Се чувствуваше како посветеност на времето. Во текот на неколку месеци, треба да очекувате да потрошите помеѓу еден час и два неделно на интерактивни видеа и дополнителни 10-20 минути дневно на самата енергетска работа.

Тоа е многу мало залажување, но вие им е кажано да ги испечатат брошурите за курсот дома, но мислам дека многу луѓе нема да поседуваат печатач (јас сигурно немам). Чувствував дека тие исто така можеа да ги направат PDF-датотеките директно уредливи и на вашиот компјутер. Сепак, навистина не беше важно, бидејќи лично јас само ги запишував сите прашања во тетратка.

Земете „Енергетски лек“ по најевтина цена

Моите резултати откако земав енергетска медицина

Мене ми е многу важно кога пишувам рецензија директно да ви ја кажам, врз основа на моите искрени мислења и искуства.

Од таа причина, мислам дека е прерано да се каже конечно што долгорочното енергетско влијание од извршувањето на оваа програма ќе има за мене.

Не можам да сфатам до кој степен почувствував непосредни ефекти во моето тело, бидејќи понекогаш енергетските промени се чувствуваа многу како да се наоѓам во добра расположение.

Дефинитивно почувствував инстант засилување на енергијата само од учеството.

Исто така види: 36-те прашања кои ќе ве натераат да се заљубите во било кој

Тоа е како кога сте во одлично расположение едноставно откако ќе се дружите со позитивни луѓе, во споредба со пониските вие се чувствуваат откако сте заглавени солуѓе кои се жалат или негативни.

Но, колку од тоа може да се сведе на конкретните тврдења во оваа програма за тоа како функционира нашето енергично тело? Вистината е дека сè уште не знам. Мислам дека ќе треба да ги користам методите што ги научив со текот на времето за навистина да дознаам.

Како и да е, сметав дека внесувањето повеќе свесна свест во моето тело секое утро навистина е корисно за чувството на поголема поврзаност на моето тело и свесноста за моите нивоа на енергија.

Други часови на Mindvalley можеби ќе ве интересираат

Исцелување на чакра со анодеа Џудит: Наместо да се фокусирате на многу енергетски системи и учења како енергетска медицина, оваа програма се фокусира околу чакрите. Со крајна цел да се балансираат чакрите за да се создаде похармоничен ред во вашето здравје, богатство, врски, цел и љубовен живот.

Фенг шуи за живот со Мари Дајмонд: Ова е програма дизајнирана да ви помогне да ја искористите енергијата на вашата околина за да го подигнете вашиот животен и работен простор и вашиот живот. За разлика од енергетската медицина, ова е помалку за енергијата одвнатре, а повеќе за енергијата што доаѓа од надвор од вас.

Двојност со Џефри Ален: Овој курс е за надградба на вашата енергија. Насловот доаѓа од претпоставката дека и двајцата сме истовремено физичко тело и духовна енергија. Со допирање на оваа друга страна за себе, програмата го тврди тоаможе да доведе до поголемо здравје, зголемување на духовните вештини, повисоки нивоа на свесност и способност за поефикасно функционирање во светот.

Проверете „Енергетска медицина“

нерамнотежа во телото.

Почнав да разбирам како мојата тотално слепа вера во свртувањето кон фармацевтските производи како одговор на секој проблем, всушност, во многу ситуации, повеќе му штети на моето тело отколку добро.

Не ме сфаќајте погрешно, модерната медицина спаси безброј животи и е вистинско чудо. Ако скршам нога, болницата е првото место каде што сакам да бидам.

Но, исто така сфатив дека и моето тело е чудо, и не го давам доволно блиску заслуга во неговата способност да се лекува - само ако ѝ дадам шанса.

Исто така, во последниве години прочитав некои навистина извонредни истражувања за луѓе кои ја користеле моќта на умот за „чудесно“ да ги излечат своите сопствените состојби и болести.

Затоа, бев навистина возбуден да го земам овој час, да нурнам подлабоко и да откријам дали навистина можам да научам како да го лекувам сопственото тело преку енергија.

Што е енергија Медицина

Ова е 8-неделен курс за здравје и виталност во Mindvalley со Дона Иден.

„Енергетска медицина“ можеби звучи малку нејасно кога ќе го слушнете. Но, исто така мислам дека тоа е и поради уникатната природа на енергијата.

Очигледно знаеме дека енергијата постои. Знаеме дека апсолутно сè во нас и околу нас е само енергија здружена за да се создаде форма.

Особено кога станува збор за нашите сопствени тела, можеби нема да го видиме, но дефинитивно го чувствуваме.

Јас лично знам дека една од најголемите причини заБолеста во мојот живот отсекогаш била стрес - што науката сега потврдува дека има огромно влијание.

Но, што е навистина стресот освен енергична реакција на перцепираниот притисок и закана? Во суштина тоа е токсична енергија што прави да се чувствуваме физички и психички исцедени.

Оваа програма сака да ви покаже како да ја искористите моќта на вашата природна енергија за подобра благосостојба и здравје - и учи 5 од 9 енергија системи кои ќе ви помогнат да го направите тоа.

Исто така види: 14 начини да го вратите бившиот кој ги изгубил чувствата за вас (краен водич)

Дона Иден се однесува на учењето енергетска работа како учење јазик - основен јазик што вашето тело го зборува и го користи за да комуницира со вас.

Мислам дека е важно да биди јасно дека енергетската медицина во никој случај не е антизападна медицина. Ова е повеќе како важна дополнителна алатка за современите научни методи, наместо како замена.

Добијте ја најевтината цена за „Енергетска медицина“

Што е Mindvalley?

Mindvalley е онлајн платформа за учење лична трансформација.

Таа се продава како да ве учи на сите основни животни вештини кои редовното образование ги игнорира.

На платформата, ќе најдете над 50 курсеви за избор на различни теми - вклучувајќи ум, тело, претприемништво, врски, родителство, душа и кариера.

Некои од курсевите заземаат понаучен став, додека други имаат подуховен призвук.

Класните раководители вклучуваат некои одводечки светски експерти и потенцијално некои познати имиња, како хипнотерапевтката Мариса Пер и авторот на најпродаваната книга „Limitless“, Џим Квик.

Дознајте повеќе за Mindvalley All Access Pass

Кој е Дона Иден?

Апсолутно сакам да слушам приказни како онаа на Дона Иден.

Сметам дека е навистина возбудливо да слушам примери од реалниот живот на луѓе кои драматично се свртеле нивното сопствено здравје наоколу - и тоа некако ми дава надеж дека можам да го направам истото за себе.

Ни кажуваат како Дона во нејзините 20-ти претрпела ослабувачка состојба, Мултиплекс склероза. Не можејќи да ги движи мускулите и со откажување на органите, 5 различни доктори рекоа дека не можат ништо да направат за неа, а таа наскоро ќе умре.

Разбирливо незадоволна од таа прогноза, таа се зафати со навидум невозможната задача лечејќи се. Што на крајот го постигнала, вели таа, преку префрлање на енергиите во сопственото тело.

Оттогаш, во последните 40 години, Дона Иден поучува сè што научила за собирањето на енергетски системи во нашите тела . Таа и нејзиниот сопруг сега го водат најголемото училиште за енергетска медицина во светот.

За кого е енергетска медицина?

Луѓето (кои како мене) станаа малку поскептични за нашето апче културата како средство за секоја болест. Можеби сте откриле дека некои современи медицински решенија биле или штетнивие на некој начин или едноставно неефикасни.

Ако сакате да научите како да го поддржувате и зајакнете сопственото тело, така што прво ќе се потпрете на себе, а потоа на западниот медицински систем.

0>Ако условите кои можат да бидат предизвикани или влошени од слабата енергија имаат тенденција да се појават во вашиот живот - мислам на работи како стрес, анксиозност, депресија, општи болки и болки или севкупно слаб имунолошки систем.

Како што старееме, мислам дека сите почнуваме да забележуваме промени во телото и нивото на енергија. Така, исто така, мислам дека ова може да биде одлично ако го забележувате процесот на стареење, но сте решени да останете младешки, здрави и енергични што е можно подолго.

За кого не е погоден енергетската медицина?

Ќе биде предизвик за вас доколку не верувате во енергетско исцелување. Јас всушност мислам дека е добро да се биде скептичен (бев), но ако вашиот ум навистина е целосно затворен за потенцијалот, тогаш веројатно нема да имате корист.

Едно нешто што мислам е дека го добиваме она што го очекуваме во животот. Значи, ако навистина се борите да верувате во моќта на енергијата на сопственото тело да ве лекува, веројатно нема да успее.

Иако во многу прилики овој курс користи научни објаснувања, има многу повеќе вера- засновани концепти и таму. Работите како што се заздравувањето на чакрата и меридијаните нема да се вклопат добро со сите.

Сите ние резонираме соразлични начини на објаснување на нештата, и ако вашата желба е цврсто вкоренета во науката, може да се чувствувате помалку удобно со оваа програма.

Како што веќе спомнав, и како што овој курс наведува во маркетингот, ова не е нема намера да биде замена за сериозен медицински третман доколку ви треба.

Не одлучувајте сега — пробајте го 15 дена без ризик

Што е вклучено во енергетската медицина?

  • 8 недели видео-тренинг со Дона Иден и нејзиниот сопруг Дејвид Фајнштајн
  • Дневни видео лекции и енергетски практики
  • Вкупно 8 енергетски прирачници кои содржат техники за енергетско исцелување .
  • Q+A сесии со Дона и Дејвид
  • Доживотен пристап до програмата и бонуси
  • Доживотен пристап до заедницата „племе“
  • Пристап до програмата преку апликација за паметен телефон, верзија за десктоп, апликација за iPad и Apple TV

Како е структуриран курсот Energy Medicine?

Пред да започнете

Има краток преглед воведно видео каде што малку подетално ја слушаме позадината на професорите на курсот Дона Иден и нејзиниот сопруг Дејвид Фајнштајн.

Потоа ќе преземете PDF добредојде, кој ви дава идеја што да очекувате и поставува неколку прашања за дневникот за да размислите пред да започнете - само за да почнете да размислувате за тоа што сакате да добиете од курсот итн.

Потоа сте охрабрени да „се придружите на племето “ што е онлајнгрупа за поддршка која Mindvalley секогаш ја нуди за своите програми, за да го сподели вашиот напредок со колегите студенти кои го посетуваат курсот.

На крајот, пред да започнете, преземате збирка ресурси - кои вклучуваат PDF за различните енергетски системи и практичен речник на поими (кој ми се чинеше особено корисен бидејќи многу од овие се сосема нови за мене)

За време на програмата

Се препорачува да одите преку оваа програма недела по недела, и јас би го вторам тоа бидејќи има многу информации за прифаќање.

Треба да бидете подготвени да потрошите помеѓу еден или два часа секоја недела на интерактивни видеа и 10-20 минути секој ден при вежбање на енергетските алатки.

За разлика од некои од другите програми на Mindvalley каде што има дневна микродоза на видео содржини, има само три видео лекции неделно по енергетска медицина.

Една од ова е наставното видео од 60-90 минути, каде што ги учите сите практични енергетски техники и учења.

Другите се многу пократки, долги 10-15 минути. Овие пократки видеа се сесиите за прашања и одговори и „енергетски танци“.

Постојат и придружни брошури што може да се користат заедно со видеата и онлајн содржините - што ви помага да го сварите она што го учите.

8-те недели се поделени на различни теми и методи за исцелување енергија, кои ќе ги опишам малку повеќе подолу.

Добијте ја најдобрата цена за „ЕнергијаМедицина“

Што ќе научите во енергетската медицина?

Недела 1: Енергетска медицина за виталност

Првата недела помага да се подготвите за целото 8-неделно патување, со опис на деветте енергетски системи на Eden Energy Medicine, како и малку преглед на оние за кои ќе дознаете повеќе. Исто така, во првата недела ни е прикажана целокупната дневна „енергетска рутина“ што треба да ја поминеме.

Недела 2: Расчистување, заземјување и балансирање на енергијата

Оваа недела се фокусира на техниките на Energy Medicine за помош се спротивставувате на ефектите од стресот, градите издржливост и се отворате за позитивните енергии на она што сакате да го внесете во вашиот живот. Вежбите се фокусираат на чистење на вашите енергетски патишта; заземјувајте се себеси и ослободувајќи го вашиот систем од токсини.

Недела 3: Олеснување на стресот со тројно потопли и слезински меридијани

Главната сесија на неделата ги истражува ефектите на стресот врз вашите енергии, ум, тело, и духови. Ќе научите за различните меридијани и тројно потопло. Вежбите вклучуваат алатки за ребалансирање на меридијаните, репрограмирање на вашиот одговор на стрес и подобрување на вашата виталност и расположение.

Недела 4: Користење на енергетски тестови за правење здрави избори

Во 4-та недела ние' повторно воведен во концептот на тестирање на енергија. Тоа е алатка за да се идентификува која храна, додатоци и други предмети најдобро функционираат со енергијата на вашето тело. На пример, научивме како да го откриеме твоетоенергичен одговор на облека или други работи што размислувате да ги купите.

Недела 5: Работа со болка

Недела 5 е истражување за тоа како болката е поврзана со протокот на енергиите на вашето тело. Ви се дадени голем број техники за енергетска медицина и алатки за „прва помош“ за ублажување или отстранување на болката.

Недела 6: Чакрите

Оваа недела се однесува на 7-те чакри, кои се традиционален енергетски систем кој потекнува од Индија пред илјадници години. Во видео сесијата, ќе работите со системот Чакра за да се обидете да ги исчистите длабоките енергетски блокови, да го ослободите минатото и да се отворите за обновената иднина.

Недела 7: Аура

Нашата аурата се објаснува како повеќеслоен „облак“ од енергија што не опкружува и игра важна улога во интегрирањето и усогласувањето на вашите енергетски системи. Разгледавме начини како да го зајакнеме овој „штит“ и да ги поправиме сите нерамнотежи.

Недела 8: Радијантни кола

За да завршиме, 8-та недела беше за т.н. Овие се објаснуваат како суптилни енергии кои произведуваат повисоки состојби на среќа, спонтаност, забрзано заздравување и дополнителна енергија што поттикнува зголемени перформанси и радост. Вежбите се фокусираат на приклучувањето на овие кола.

Колку чини Energy Medicine?

Само да се купи Energy Medicine чини 449 долари, за доживотен пристап до курсот и материјалите.

Имајќи го тоа, ако уживате во учењето и личниот развој
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.