8 корисни совети за да побарате уверување без да звучите како потреба

8 корисни совети за да побарате уверување без да звучите како потреба
Billy Crawford

Веројатно сте го слушнале претходно - довербата е деликатна работа.

Дури и најсреќните и најљубовните врски бараат постојана грижа за да напредуваат.

Понекогаш, барањето уверување е задолжително .

Но, како можете да побарате уверување без да звучите како потреба? Дојдовте на вистинското место, ќе ви дадам 8 корисни совети како да се справите со ова!

1) Бидете јасни што значи за вас уверувањето

Ако сакате некој да ве уверува во врската, треба да ви биде јасно што значи тоа.

Треба да имате идеја што ќе ви го даде тоа чувство на сигурност, за да можете да му го пренесете на партнерот.

Треба да можете да кажете: „Кога правиш X, тоа ме прави да се чувствувам Y.“

Не е доволно да кажеш: „Треба само да знаеш!“ Не функционира така комуникацијата.

Ако сакате вашиот партнер да ви даде уверување, треба да можете да артикулирате што точно значи тоа за вас.

Гледате, уверувањето изгледа поинаку за сите, па вашиот партнер може да се чувствува како веќе да ви дава уверување, само дека неговиот љубовен јазик е различен од вашиот.

Затоа е клучно да сфатите што точно сакате и што ви треба.

Ако не сте сигурни како би изгледало уверувањето за вас, би можело да ви помогне да зборувате за тоа како се чувствувавте кога бевте во фазата на меден месец од вашата врска.

Што би сакале на вашиот партнерда кажете или да направите тогаш?

Сега: она што исто така помага е едноставно да зборувате за вашите емоции во смисла на „јас“. Не кажувајте „ме правиш да се чувствувам непосакувано“, ова ќе го натера вашиот партнер да се затвори во одбрана и да се затвори себеси.

Наместо тоа кажете „Кога правиш X, Y и Z јас тоа го доживувам вака и тоа ме прави да се чувствувам непосакувано“. Ова ќе звучи многу поранливо и ќе го натера вашиот партнер да сака да ви помогне.

Откако ќе сфатите што значи уверување за вас, време е да му го соопштите ова на вашиот партнер!

Бидете сигурно ќе им кажете како точно можат да ве уверат. Тоа може да биде навистина ранливо.

На пример: „Кога сме излезени со пријателите, навистина се чувствувам несигурно ако не се слушнам со тебе навечер. Текстот „Те сакам“ ме прави да се чувствувам многу подобро и ме смирува. Навистина би ценел ако можеш да го правиш тоа од сега па натаму.“

Кажете му на вашиот партнер дека неговите уверувања се важни за вас и дека би значело многу да ги имате!

Прашајте што значи уверување и за нив, така што и двете ваши потреби ќе бидат задоволени!

2) Не плашете се да го побарате она што ви треба

Додека се чувствува контраинтуитивно, барањето Уверувањето не ве прави да имате потреба.

Всушност, тоа ве прави посигурни. Тоа му покажува на вашиот партнер дека се чувствувате доволно безбедно за да го побарате она што ви треба без срам.

Уверувањето не мора да биде ниту едностран разговор. Всушност, тоа е аодлична можност и вие да го уверите вашиот партнер!

Ако вашиот партнер е загрижен за нешто или само треба да знае дека сте тука за него, слободно уверете се.

Но, не се чувствувајте како да не можете да побарате уверување за возврат, исто така. Секој пар е различен и има различни потреби.

Не двоумете се да го побарате она што ви треба и ќе откриете дека тоа не само што е корисно за вашата врска, туку е и прилично задоволувачко!

Исто така види: 13 знаци на будење на емпатија Хејока (и што да правите сега)

0>Гледате, постојано ги слушам луѓето како велат „но кога ќе го побарам тоа не се брои, тие треба да го направат тоа сами!“.

Тоа е многу БС.

Излегува дека секој е различен и без да му кажеш на некого што точно би те направило среќен, нема шанси да знае.

Штом ќе им кажеш, на нив зависи дали ќе го направи тоа или не.

Верувај ми, човек кој не сака да го направи тоа, нема да го направи дури и ако го побараш.

Значи, моралот на приказната е да го бараш тоа што ти треба!

3) Одржувајте ја комуникацијата отворена и искрена

Најдобар начин да побарате уверување без да звучите како потреба е да ја одржувате комуникацијата отворена и искрена.

Тоа значи да зборувате за вашите потреби и чувства. Тоа не значи само да барате, туку и да бидете отворени за примање.

Ако вашиот партнер ве праша како може да ве увери, не мора само да кревате раменици и да кажете: „Не знам“. 1>

Всушност можете да бидете корисни и да кажете: „Навистина би ценел акоси се пријавувал кај мене малку почесто.“

Можеш да кажеш: „Би сакал да ми се јавиш кога ќе задоцниш.“

А ти треба да бидете отворени да го правите тоа и за вашиот партнер. Ако вашиот партнер ве замоли да направите нешто за него, треба да се обидете да го сторите тоа.

Да се ​​биде отворен за комуникација значи дека не само што сте спремни да побарате уверување, туку сте отворени и за добивање уверување од вашиот партнер.

И најважниот аспект од ова е да бидете искрени за вашите чувства.

Не помага ниту еден од вас ако се однесувате како да сте во ред кога сте во реалноста, се чувствувате мизерно.

Што би рекол тренерот за односи?

Иако точките во оваа статија ќе ви помогнат да се справите со барањето за уверување, може да биде корисно да разговарате со тренер за односи за вашата ситуација.

Со професионален тренер за односи, можете да добиете совет приспособен на специфичните прашања со кои се соочувате во вашиот љубовен живот.

Релација Херојот е страница на која се високо обучени Коучите за врски им помагаат на луѓето да се движат во сложени и тешки љубовни ситуации, како што е потребата од уверување. Тие се популарни затоа што искрено им помагаат на луѓето да ги решат проблемите.

Зошто ги препорачувам?

Па, откако поминав низ тешкотии во мојот љубовен живот, допрев до нив неколку месеци пред.

Откако се чувствував беспомошно толку долго, тие ми дадоа уникатен увид водинамиката на мојата врска, вклучувајќи практични совети за тоа како да ги надминам проблемите со кои се соочував.

Бев воодушевен од тоа колку беа искрени, разбирливи и професионални.

За само неколку минути може да се поврзете со сертифициран тренер за односи и да добивате совети специфичен за вашата ситуација.

Кликнете овде за да започнете.

4) Директно известете ги вашите потреби наместо да претпоставувате

Ако вашиот партнер направил нешто што прави да се чувствувате небезбедно или непријатно, имате целосно право да му го кажете тоа.

Не треба да претпоставувате дека знае дека ве повредил. Не треба да претпоставувате дека знаат дека направиле нешто што ви прави непријатно.

Ако имате одредена потреба, имате целосно право да му кажете на вашиот партнер. Ако не се чувствувате безбедно во близина на вашиот партнер, имате целосно право да му го кажете тоа.

Ако никогаш не го побарате она што ви треба или ако се обидете индиректно да ги пренесете вашите чувства, вашиот партнер ќе тешко е да го сфатите тоа.

Секогаш претпоставувајте дека вашиот партнер дава се од себе, но претпоставувајте и дека можеби нема да разбере како да ве увери.

Ако сакате уверување или ако треба вашиот партнер да го промени однесувањето, немојте да претпоставувате дека знае. Бидете директни и јасни.

Гледате, кога се сомневате во вашиот партнер поради нешто што го направил, не избрзувајте со заклучоци.

Наместо тоа, претпоставете го најдобриот случајсценарио, а потоа разговарајте со нив за тоа.

Ако вашиот партнер направил нешто што ве прави да се чувствувате небезбедно, важно е да го известите.

Не мора да претпоставувате дека ќе знае само гледајќи во тебе. Можете да бидете директни и да кажете: „Се чувствував небезбедно кога не ми одговори веднаш“.

И ако на вашиот партнер му е тешко да разбере како да ве увери или ако прави грешки и не го знаете тоа, бидете директни да им кажете.

Не треба да чекате сами да го сфатат тоа. Можете да кажете: „Кога побарав уверување и вашиот одговор не беше она што ми требаше, ме натера да се чувствувам како да не сум безбеден со вас.

Можеме ли да зборуваме за тоа како можам да побарам уверување за како ми треба?“

5) Проверете кај вашиот партнер и видете како се чувствува и тој

Ако сте во врска каде што еден лицето постојано бара уверување, што може да почне да се чувствува оптоварено за другата личност.

Исто така види: 8 духовни причини поради кои сте привлечени од некој што едвај го познавате

Всушност, тоа може дури и да предизвика незадоволство. Вашиот партнер може да почне да се чувствува како да не може да направи ништо како што треба или дека постојано ве разочарува.

Во врската, сите треба да се проверуваат еден со друг. Ако вие барате уверување на секои 10 секунди, немојте само да претпоставувате дека вашиот партнер е кул со тоа.

Одвојте малку време за навистина да се усогласите со потребите на вашиот партнер. Обрнете внимание на тоа што се тиевелејќи.

Кога ќе ви кажат нешто, навистина размислете што значат и како можете да им помогнете.

А ако вие сте тој што постојано добива уверување, погрижете се да дозволите партнерот знае дека сте благодарни за трудот што го вложуваат и дека тоа не е оставено незабележано.

Гледате, понекогаш можеби и на вашиот партнер му треба уверување!

6) Не т избрзани заклучоци; почекајте додека не ги имате сите факти

Ако вашиот партнер бара уверување или ако барате уверување од вашиот партнер, и двајцата можеби се чувствувате прилично вознемирени и несигурни.

Анксиозност. може да го олесни избрзаното донесување заклучоци и да изгледа дека уверувањето на вашиот партнер е нешто друго.

Ако вашиот партнер се обиде да ве увери велејќи нешто како: „Сè ќе биде добро“, можеби веднаш слушнете го тоа како: „Ти си глупав. Ништо лошо нема да се случи.“

Кога сте вознемирени, може да биде навистина лесно да се протолкува уверувањето како нешто друго.

Значи, дури и ако вашиот партнер само се обидува да помогне, нема да го има ефектот што сакате да го има.

Ако се чувствувате вознемирени, обидете се да почекате додека не ги имате сите факти. Дајте си доволно време за да добиете одредена перспектива.

Ова важи и за кога чувствувате дека вашиот партнер можеби прави нешто матно во моментов.

Не избрзувајте со никакви заклучоци пред да знаете што е навистина се случува.

Одведнаш да го обвинувате партнерот без да ги имате сите факти, можете да направите повеќе штета отколку добро.

7) Вежбајте се грижата за себе за да можете да бидете најдобри кога зборувате

Важно е да вежбате себеси -се грижи дали бараш уверување или го добиваш.

Ако вие сте тој што дава уверување, погрижете се да не го правите тоа кога сте на крајот од вашите способности.

Ако вие сте тој што добива уверување, погрижете се да не чекате додека не сте на крајот од јажето за да го побарате тоа.

Ако се чувствувате вознемирени или несигурни , можеби е најлошото можно време да побарате уверување.

Но, ако чекате додека не се чувствувате смирени, можеби ќе чекате засекогаш.

Затоа е важно да се грижите за себе .

Погрижете се да јадете здрави оброци, да вежбате, да спиете доволно и да се грижите за вашето ментално здравје.

Чекате додека не сте на врвот на играта за да побарате уверувањето е сигурен начин да го натерате вашиот партнер да се чувствува како да не може да помогне.

Меѓутоа, ако ја работите сопствената работа и ќе бидете сигурни дека се чувствувате подобро за себе, ќе го олесни целиот процес многу, верувајте ми!

8) Зборувањето од место на љубов е најефективниот начин да се увери некого

Некои луѓе веруваат дека најдобриот начин да се увери некого е да се користи логика.

Тие мислат дека треба да презентираат факти кои докажуваат дека се ќе биде во ред. Нокога се обидувате да уверите некого со логика, може да се чувствувате малку ладно и рационално.

Наместо тоа, замолете го вашиот партнер да биде помалку логичен и да ви пристапи со љубов.

Ова ќе ќе ви помогне и двајцата да комуницирате подобро и пољубезно.

Гледате кога ќе му пријдете на партнерот и сакате да се уверите, но го обвинувате и го напаѓате што не ви го обезбедува тоа, нема да бидат на место каде што сакаат да ве увери.

Наместо тоа, тие ќе се чувствуваат нападнати и обвинети, а тоа едноставно нема да биде ефективно.

Најдобар начин да го добиете она што го сакате е да му пристапите на партнерот со љубов и благодарност за сето она што го прават за вас.

Ова ќе ги натера да сакаат да ви го дадат она што го сакате, што е уверување.

Ќе го сфатите тоа заедно

Ако вашата врска со партнерот е силна, тогаш ќе го сфатите ова заедно, верувајте ми!

Можеби моментално се чувствува малку грубо, но на крајот ќе најдете решение за вашите проблеми!

Да бараш уверување не е ништо лошо и ќе бидеш во ред се додека комуницираш, верувај ми!
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.