Топ 10 причини зошто е важно да се знае за духовните работи

Топ 10 причини зошто е важно да се знае за духовните работи
Billy Crawford

Често слушам како луѓето велат „Јас не сум духовен“, но важно е да знаете за духовните работи.

Ова важи за сите.

Исто така види: 10 причини зошто немам поим што правам (и што ќе направам за тоа)

Има многу причини што треба да ги знам за духовноста, но јас ја намалив листата на само 10.

1) Духовноста му дава смисла на животот

Ова е само мое мислење, но лично не можам да се идентификувам со изјава дека некој не е духовен.

Мојата првична мисла е: но сите ние сме духовни суштества. Ние не сме само ум и тело, туку нешто повеќе.

Духовноста му дава смисла на животот со тоа што ни ја претставува свеста дека постои нешто повеќе од нашето физичко тело или умот мајмун.

Дон Дали се согласувате?

Се разбира, ценам дека сите имаме различни системи на верување. Сепак, не треба да следиме специфичен систем на верување за да најдеме врска со нашите духови.

За разлика од религијата, духовноста не претставува збир на правила.

Тоа е нешто што вие може да ја прифати заедно со религијата или сама по себе.

Да се ​​биде духовен значи дека ја прифаќате магијата на животот што не е видлива со голо око - не е опипливо или нешто што навистина можете да го објасните.

2) Дух те води да правиш подобри избори

Според моето сопствено искуство, духот е она што ме води да ги донесам најважните и најважните одлуки во мојот живот.

Јас. верувајте му на мојот внатрешен глас - мојот дух - имплицитно.

Тоа е тој глас што вели земетелево на аголот, прекинете ја врската и верувајте дека нешто не е во врска со намерите на таа личност.

Наречете го тоа чувство на стомакот.

Отсекогаш ми беше правилно, дури и ако сум Се сомневав во тоа во тоа време.

Според моето искуство, имав бројни чувства на стомакот како одредена жена да има намера да се сретне со моето момче. Имав силно чувство на стомакот, но потоа мојот ум ме натера да мислам дека сум опсесивна и дека ги дувам работите непропорционално. Се испостави дека мојот стомак бил во право и тоа била нејзината намера цело време додека го признала тоа на заеднички пријател.

Што значи ова за тебе?

Па, поврзувањето со мојот дух ми дава одлична насока, сознанија и на крајот вистина.

Така ќе биде и за вас.

Но, сфаќам дека поврзувањето со духот може да биде збунувачки, особено ако сте нови во учењето за духовноста .

Ако е тоа така, топло ви препорачувам да го погледнете ова бесплатно видео за здив, создадено од шаманот Руда Ианд.

Руда не е уште еден самопрофесионален тренер за живот. Преку шаманизмот и неговото сопствено животно патување, тој создаде модерен пресврт на древните техники на лекување.

Вежбите во неговото зајакнувачко видео комбинираат долгогодишно искуство со работа со здив и древни шамански верувања, дизајнирани да ви помогнат да се опуштите и да се пријавите со твоето тело и душа.

По многу години потиснување на моите емоции, динамичниот проток на здивот на Руда буквално оживеатаа врска.

И тоа е она што ви треба:

Искра за повторно поврзување со вашите чувства за да можете да започнете да се фокусирате на најважната врска од сите - онаа што ја имате со себе.

Затоа, ако сте подготвени да се збогувате со анксиозноста и стресот, погледнете ги неговите вистински совети подолу.

Кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

3) Духовност го поддржува вашето здравје

Сега: не сугерирам дека сум доктор или дека треба да го занемарите разговорот со медицински професионалец за вашето здравје.

Она што ќе го кажам е дека здравјето и духовноста одат рака под рака, а таа болест може да дојде од болест во душата.

Во минатото, имам слушнато за многу луѓе кои ги надминуваат здравствените компликации преку духовно прочистување и работа.

Приказната секогаш сугерира дека вистинската работа што треба да залечи болест се случува на духовно ниво - и дека западните лекови се занимаваат само со физичката манифестација.

Станува збор за ум-тело -духовен пристап кој не игнорира еден голем дел од вашето битие.

Исто така види: Дали твојата сродна душа те манифестира? 14 знаци тие се

4) Духовноста ја зголемува перцепцијата

Знаеме дека имаме пет сетила: допир, мирис, звук, вид и вкус.

Овие ни помагаат да се движиме и да го разбереме светот.

Но, ова не е тоа.

Постојат повеќе сетила во кои можеме да се вклучиме ако избереме да одиме духовно патека.

Духовноста ви го отвора умот да знаете дека има повеќе во игра отколкушто наидува на око. Тоа е магијата за која зборував претходно.

Оваа магија е тешко да се објасни, но наместо тоа, да се доживее за целосно да се разбере.

Во моето искуство, имав многу магични синхрони моменти - речиси на дневна основа. Тоа е затоа што јас сум отворен за овие можности и за оваа реалност.

Јас се вклучив.

Мојата духовна пракса вклучува медитација за верувањето дека привлекувам неверојатни луѓе, разговори, ситуации и можности .

Погодете што? Ова е мојата реалност.

Ги дозволувам силите кои се надвор од моја контрола да работат магија.

Се наоѓам себеси како редовно ги среќавам најневеројатните луѓе и ќе почувствувам повлекување до одредено место за непозната причина, само за да се чувствува како втор дом.

Што значи ова за вас?

Верувај во она што не можеме да го видиме и научете да ја зголемите вашата перцепција преку медитација и работа со здив.

5) Духовноста ве прави поприсутни

Дали сте слушнале за книгата „Моќта на сега“ на Екарт Толе? Оваа бестселер книга ја сакаат луѓето ширум светот поради нејзината едноставна порака: бидете поприсутни.

Бидете со сега, токму во овој момент.

Погледнете наоколу и ценете се што имате во ова момент и престанете да размислувате за сите работи што ги сакате и ви треба, или за работите што ги пропуштате и копнеете по кои копнеете.

Не дозволувајте овој момент да се извлече од секогаш да живеете во минатото или иднината.

Биди тука сега.

Има еден негов цитатЈас сакам. Тој вели:

„Во моментот кога ќе сфатите дека не сте присутни, вие сте присутни. Секогаш кога сте во можност да го набљудувате вашиот ум, повеќе не сте заробени во него. Влезе уште еден фактор, нешто што не е на ум: присуството на сведочење. најдете јасност

Ако се чувствувате изгубено во животот и не знаете во која насока да се свртите, да зборувате со луѓе, да излегувате и да се забавувате или да се закопате на работа не се одговорот. 1>

Сепак, ова се начини на кои многу луѓе се справуваат со своите проблеми.

Наместо тоа, обратете се на духовна пракса за да ви помогне да добиете јасност.

Ќе најдете увид и одговори во тишината.

Работата со здив е одлично место за почеток и секогаш ми е корисен чинот на пишување дневник за да ги разберам моите мисли потоа.

Има некои работи што треба да се запрашате и да бидете внимателни за, сепак, додека продолжувате да внесувате повеќе духовност во вашиот живот:

Кога станува збор за вашето лично духовно патување, кои токсични навики сте ги стекнале несвесно?

Дали е потребата да да бидеш позитивен цело време? Дали е тоа чувство на супериорност во однос на оние на кои им недостасува духовна свест?

Дури и добронамерните гуруа и експерти може да сфатат погрешно.

Резултатот е дека на крајот ќе го постигнете спротивното од она што барам. Вие правите повеќе за да наштетитесебе си отколку да се лекуваш.

Можеш дури и да ги повредиш оние околу себе.

Во ова видео кое ги отвора очите, шаманот Руда Ианде објаснува како толку многу од нас паѓаат во токсичната замка на духовноста. Тој самиот помина низ слично искуство на почетокот на своето патување.

Како што споменува во видеото, духовноста треба да се однесува на зајакнување на себе си. Не потиснувајќи ги емоциите, не осудувајќи ги другите, туку создавајќи чиста врска со тоа што сте во вашата срж.

Ако тоа е она што сакате да го постигнете, кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

0>Дури и ако сте на добар пат во вашето духовно патување, никогаш не е доцна да ги разоткриете митовите што сте ги купиле за вистина!

7) Ќе имате зголемено чувство на сочувство

Дали сфативте дека имате краток фитиљ со луѓе и лесно можете да се откачите? Можеби понекогаш имате ниска толеранција кон другите?

Со изборот да бидете подуховни, ќе бидете повеќе во контакт со себе и со своите емоции.

Ова значи дека нема да се камшикувате излезете со оние што ги сакате околу вас кога сте фрустрирани, но ќе најдете здрав начин да комуницирате и да најдете решенија.

Ќе чувствувате повеќе сочувство, емпатија и разбирање ако се прилагодите на духовноста .

Гледате, кога не се поврзуваме со нашиот дух, не сме во контакт со она што навистина сме и со нашата основна суштина. Ние сме обземени од умот.

Што значи ова за вас?

Едноставно кажано: лесни, секојдневни практикиможе да ве врати во состојба на хармонија, која е победничка за сите.

8) Духовноста ви помага да ги надминете тешкотиите

Тешкотиите се неизбежни во животот.

Ќе има предизвици и пречки што треба да се надминат, и не можеме ништо да направиме во врска со ова.

Она што е важно е како се справувате со нив.

Опремувајќи се со духовна пракса, ќе изградите силна основа која ќе ви помогне да се справите со животните препреки со сила.

Диховната практика ќе ви даде нова перспектива и ќе ве поддржи кога станува збор за справување со неизбежните икање на патот.

Како што вели Далај Лама:

„Кога ќе сретнеме вистинска трагедија во животот, можеме да реагираме на два начина - или со губење на надежта и паѓање во самоуништувачки навики, или со користење на предизвикот да најдеме нашата внатрешна сила.”

9) Духовноста ја зголемува среќата

Далај Лама исто така вели нешто друго за духовноста:

„Внатрешниот мир на буден и смирен ум е извор на вистинска среќа и добро здравје.“

Има смисла, нели?

Гледате, ако умот е ослободен од наметливи и некорисни мисли кои нè вадат од сегашниот момент, тогаш ние Останува само внатрешен мир.

Тука ќе најдеме поголемо чувство на среќа.

Среќата не се наоѓа во богатството, славата или успехот - најпознатите светски познати личности , како Џим Кери, се првите што го кажаа ова.

Но, тоа ево едноставните работи - тишината.

10) Можеби дури и ќе живеете подолго

Како тоа да не е доволно, предлага Универзитетот во Минесота, можеби дури и ќе живеете подолг живот од духовното вежбајте.

Да, добро сте слушнале.

Тие објаснуваат дека истражувањата покажуваат дека постои позитивна корелација помеѓу духовните практики и подобрите здравствени резултати.

Ова истражување сугерира дека:

„Луѓето со силен духовен живот имаа намалување на смртноста за 18%. Џанкарло Лукети, водечки автор на студијата, пресметува дека придобивките од духовноста за продолжување на животот може да се споредат со јадење голема количина овошје и зеленчук или земање лекови за крвен притисок.“

Иако ова не значи дека вие Ќе биде бесмртен ако вежбате духовност, тоа значи дека ќе живеете подолг и поисполнет живот.

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.