7 моќни симптоми на темната ноќ на душата (комплетна листа)

7 моќни симптоми на темната ноќ на душата (комплетна листа)
Billy Crawford

Дали сте на темно место и се прашувате дали ја доживувате Темната ноќ на душата?

Не мешајте го ова искуство со депресијата, која се случува во умот. Темната ноќ на душата се доживува длабоко во нашите духови.

Оваа статија објаснува што е тоа и нејзините моќни знаци.

Што е темната ноќ на душата?

Да започнеме со дефиниција за Темната ноќ на душата од некој кој бил таму и има напишано опширно за сите работи за духовност. Сега. Тој вели:

„Тоа е термин кој се користи за да се опише она што некој би можел да го нарече колапс на согледаната смисла на животот...ерупција во вашиот живот на длабоко чувство на бесмисленост. Внатрешната состојба во некои случаи е многу блиску до она што конвенционално се нарекува депресија. Ништо веќе нема смисла, нема цел за ништо. Понекогаш тоа е предизвикано од некој надворешен настан, можеби некоја катастрофа, на надворешно ниво. Смртта на некој ваш близок може да ја предизвика, особено прераната смрт, на пример ако вашето дете умре. Или сте го изградиле вашиот живот и му дадовте смисла - и значењето што сте го дале на вашиот живот, вашите активности, вашите достигнувања, каде одите, што се смета за важно и смислата што сте го дале вашиот живот за некои разумот пропаѓа.“

Во суштина, наимотот се испитува и преиспитува.

Има уште нешто што сакам да додадам:

Порано спомнав колку ми помогнаа советниците во Psychic Source кога се соочував со проблеми во врската.

Иако има многу што можеме да научиме за ситуацијата од вакви написи, ништо навистина не може да се спореди со примање персонализирано читање од надарена личност.

Од давање јасност за ситуацијата до поддршка во текот на животот- менувајќи ги одлуките, овие советници ќе ве поттикнат да донесувате одлуки со доверба.

Кликнете овде за да добиете персонализирано читање.

5) Не сте заинтересирани за активности што порано ги сакавте

Сега: ова е малку како првиот симптом на чувство дека животот е бесмислен во комбинација со симптомот на чувство на мрзеливост.

Ако ја доживувате Темната ноќ на душата, она што може да се случи е тоа ве обзема чувство на незаинтересираност за активностите што порано ги сакавте.

Направете листа на активности и хобија во кои сте уживале и проверете зошто тие повеќе не се дел од вашиот живот ако не сте денес.

Можете ли точно да одредите зошто не сте заинтересирани?

Ако не, звучи како да поминувате низ Темната ноќ на душата.

Направете намера полека да започнете со воведување активности кои можат да донесат малку радост за да ви помогнат да се извлечете од темнината, но запомнете дека за да ја надминете темната ноќ на душатае од суштинско значење за да се предадете и да му верувате на процесот.

Дајте си дозвола да бидете таму каде што сте и намерно да излезете и да ги преземете активностите повторно кога ќе бидете подготвени. Ова ќе ви даде нешто кон кое треба да се стремите и да се радувате, што понекогаш е доволно.

Како некој што ја доживеал Темната ноќ на душата, Бетани, за која зборував претходно, објаснува дека давајќи си дозвола за be беше една од највредните акции што ги презеде на нејзиното патување.

Таа работеше со мантрата „ти си таму каде што треба да бидеш“, која е една од моите омилени на сите времиња за да ми помогне центар и најдете го мојот смиреност.

Во нејзиниот водич за преживување Dark Night of the Soul, Бетани објаснува дека најверојатно ќе ви биде тежок концепт да го прифатите кога сте среде темнината. Но, таа вели:

„Болката и агонијата од искуството одземаат сѐ. Ова ќе ве наведе да верувате дека треба да направите се што е во ваша моќ за да го избегнете тоа. Само запомнете дека вашата болка има цел.“

Лично, мислам дека ова е точно за секоја ситуација во животот и одлична лекција што треба да се продолжи.

6) Вие сте безнадежни за вашата ситуација постојано се менува

Досега знаеш малку за моите лични околности кои вклучуваат живот со мајка ми поради моето раскинување.

Секогаш беше би требало да е привремено и сè уште е.

Сепак, сè уште има гласшто вели „што правиш“ и „заглавен си овде засекогаш“.

Тоа ја замаглува реалноста и врши притисок врз мене непотребно, кога има толку многу позитивни страни да се биде овде. На пример, ми дава простор и време да размислувам, а тоа значи дека морам да го запознаам моето семејство како возрасен.

Тоа рече, сепак можам да се чувствувам безнадежно за мојата ситуација која некогаш се менува и да се пронајдам себеси се расправам за тоа дали ова е сега мојата реалност засекогаш.

Знам дека еден ден ќе погледнам наназад и ќе помислам дека потрошив толку многу енергија грижејќи се кога ќе беше многу полесно да се сместам во моите околности.

Ако звучи како да поминувате низ сличен начин на размислување, и вие би можеле да работите низ Темната ноќ на душата.

Ги опфативме симптомите кои би можеле да сугерираат дека сте искусувајќи го овој духовен феномен, но ако сакате да добиете целосно персонализирано објаснување за оваа ситуација и каде таа ќе ве води во иднина, препорачувам да разговарате со луѓето во Psychic Source.

Ги споменав претходно на. Кога добив читање од нив, бев воодушевен од тоа колку беа љубезни и искрено корисни.

Не само што можат да ви дадат повеќе насоки за Темната ноќ на душата, туку и да ве советуваат за тоа што е навистина се подготвува за вашата иднина.

Кликнете овде за да добиете сопствено читање.

7) Ќе станете свесни за смртноста

Како што поминувате низ Темната ноќ на Душаи да станете повеќе во контакт со вашата духовност преку соочување со болката на вашата душа, најверојатно ќе станете посвесни за смртноста.

Ова е нешто со кое имам и лично искуство.

Тоа е исто така не само твојата смртност за која ќе почнеш да размислуваш, туку и смртноста на другите, што може да те доживее да тагуваш за смртни случаи кои сè уште не се случиле.

Се најдов себеси како го правам ова опширно – обидувајќи се да ја почувствувам болката од како ќе биде да ги изгубам моите браќа и сестри и родители и да се прашувам кога ќе ни истече времето.

Едноставно кажано: си нанесов непотребна болка и страдање поради настани кои сè уште не се случиле. Претпоставив како би можел да се чувствувам, откако станав акутно свесен за смртноста.

Исто така види: 15 корисни начини за надминување на поврзаноста по раскинувањето

Овие мисли покажуваат некој кој не живее во сегашниот момент - наместо тоа, тоа е загрижувачко од иднината заснована на страв. Откако ја доживеав Темната ноќ на душата, сега ја гледам важноста да се биде во сегашниот момент и да му се предадам.

Ова се навраќа на концептот што накратко го споменав претходно од Екхарт Толе. Неговата книга е за свеста и важноста да се живее во сегашниот момент за да се најде среќата - препорачувам да ја прочитате за да ви помогнеме на вашето патување во темната ноќ на душата.

Само запомнете, Темната ноќ на душата не е вечно и од искуството ќе излезете посилни. Може да трае неколку недели, месеци или дури години, но на крајот ќе дојдетенадвор од другата страна.

Но, разбирам, може да биде тешко да се биде присутен, особено ако сте нови во оваа идеја.

Ако е така, топло ви препорачувам да го погледнете овој бесплатен здив видео, создадено од шаманот, Руда Ианд.

Руда не е уште еден самопрогласен животен тренер. Преку шаманизмот и неговото сопствено животно патување, тој создаде модерен пресврт на древните техники на лекување.

Вежбите во неговото зајакнувачко видео комбинираат долгогодишно искуство со работа со здив и древни шамански верувања, дизајнирани да ви помогнат да се опуштите и да се пријавите со вашето тело и душа.

По многу години потиснување на моите емоции, динамичниот проток на здивот на Руда буквално ја оживеа таа врска.

И тоа е она што ви треба:

Искра да ве поврзе повторно со вашите чувства за да можете да започнете да се фокусирате на најважната врска од сите - онаа што ја имате со себе.

Значи, ако сте подготвени да се збогувате со анксиозноста и стресот, проверете ја неговата вистински совет подолу.

Кликнете овде за да го погледнете бесплатното видео.

Дали ви се допадна мојата статија? Лајкнете ме на Фејсбук за да видите повеќе написи како оваа во вашиот довод.

Темната ноќ на душата е прекин во она што сте го дале значење и ве тера да се сомневате во самото постоење. Тоа е колапс на значењето.

Но, добрата вест од доживувањето на Темната ноќ на душата? Екхарт вели: „Многу често од таму луѓето се будат од нивното концептуално чувство за реалноста, кое пропадна>

Меѓутоа, можеби не изгледа така во времето кога вашата концептуална рамка за светот ќе пропадне.

Ако го читате ова, голема е веројатноста да мислите дека вие или некој близок поминува низ Темната ноќ на душата.

Прочитајте за да ги научите моќните симптоми кои ќе го потврдат ова.

1) Губење на значењето и целта

Како што објаснува Екхарт од неговиот личен искуството, длабокото чувство на бесмисленост е од централно значење за Темната ноќ на душата.

Постојат многу причини поради кои можеме да имаме скршено чувство за губење на значењето и целта во нашите животи.

Тоа би можело да биде нешто навидум мало за другите, но неверојатно значајно за вас, или нешто многу јасно трагично.

Можеби сте им дале значење на работите што претходно не биле важни – и сега кога сте ги одзеле работите и ги однеле, се прашувате што навистина е важно.

Можеби сте го засновале вашиот идентитет на местото каде што живеевте, личноста со која сте се забавувале и пријателите со коипоминавте време со - само за да ги изгубите сите тие работи одеднаш со оддалечување.

Можеби сте вреднувале да имате необично работно место и да заработувате одреден месец, но бидејќи станавте подуховни, Неодамна решив да го преиспитам она што е важно и отфрлив некои работи.

Можам да се сетам на некој што го познавам, кој порано бил банкар, но тие решиле да станат наставник во основно училиште бидејќи повторно го процениле она што им е важно. Сакаа да излезат од трката со стаорци и да вратат нешто. Имаше смисла теоретски, но единствениот проблем беше тоа што наставата во основно училиште исто така не ја погоди целта, и предизвика голем стрес кај оваа личност.

Тие се чувствуваа навистина изгубено и преиспитување на нивната цел и тоа ги испрати во спирала на депресија. Тие не знаеја што треба да направат и се чувствуваа целосно изгубени.

Сега: ви го кажувам ова затоа што тоа е само еден пример на настан што може да ве испрати во спирала на темнина.

Има безброј други, вклучувајќи го и мојот:

Рескинав со мојот долгогодишен дечко минатото лето по пет години заедно до нашите дваесетти. Живеев во станот што го делевме две години и стекнав пријатели во околината, а мојот идентитет го врзав со местото каде што живеев и сличните луѓе што живееја во близина.

Кога раскинавме, јас немав намера да го разнишам целиот мој свет и идентитет,што беше прилично наивно бидејќи токму тоа се случи.

Со преселувањето од областа (иако првично мислев дека тоа ќе биде привремено), се дистанцирав од пријателите со кои редовно ќе се стигам, и Ги изгубив сите мои дневни точки за прицврстување како моето локално кафуле и мојата теретана. Овие можеби звучат навистина тривијално, но ми беа важни и придонесоа за моето чувство за себе.

Доколку го слушнете мојот внатрешен монолог, тоа би било како:

„Јас сум некој кој пие кафе на ова место и се поздравува со оваа личност секој ден, а јас сум некој што прави јога на ова место во недела.'

Одеднаш, без сите овие точки за прицврстување и назад кон мојот куќата на мама, се најдов себеси како спирално влегувам во темно место. Се прашував кој сум кога бев без сите надворешни работи што го формираа мојот идентитет.

Раскинувањето беше доволно тешко само по себе, но губењето на сите работи што мислев дека ме сочинуваат значеше беше уште потешко. Откако разговарав со други луѓе, разбирам дека оваа количина на промена е сосема нормална по раскинувањето - но се чинеше дека јас сум единствената личност што некогаш го доживеала ова.

Назад кај мајка ми додека плачев и почнав да ја обработувам раскинувањето, паднав во темно место.

Знаев дека ја доживувам Темната ноќ на душата кога буквално не можев да го видам значењето на ништо.

Мајка ми ми кажа дека овој пат во мојот живот бешеза наоѓање храброст и се сеќавам дека извикав: „за што е добра храброста?“. не можев да гледам низ облаците; сè ми изгледаше бесмислено.

Што значи ова за вас?

Ако ова звучи како она што го доживувате, тоа може да биде дека само се движите низ Темната ноќ на душата.

А добрите вести?

Ќе го поминете со нова перспектива. Потребно е само време.

Верувајте дека Универзумот има план за вас што е уште поголем отколку што сте замислиле.

2) Се чувствувате немотивирано и мрзеливо

Дали сте забележале промена во вашиот став кон нештата – дали сте многу помрзеливи од вообичаено и се чувствувате немотивирани да го прекинете денот?

Дали понекогаш мислите: која е поентата во станувањето? Која е поентата во било што?

Ова е моќен симптом кој сугерира дека поминувате низ Темната ноќ на душата. Мислите дека звучи како депресија?

Не е секогаш.

Во блог пост за програма за повлекување, зависничката Бетани што се опоравува објаснува дека Темната ноќ на душата честопати се меша со клиничка депресија.

Зошто? Таа вели:

„Темната ноќ на душата допира до сржта на вашето битие и ве исполнува со мачна форма на тага. Се чини дека доаѓа од никаде и се чувствува како никогаш да нема да замине. Ги имитира сите симптоми на депресија. Можеби искусувате некои од овие „симптоми“.

  • Екстремна тагабез објаснување зошто сте тажни
  • Неконтролирано плачење
  • Чувство на празнина
  • Губење на мотивација во активностите во кои некогаш сте уживале

Ако се обратите кај психолог за поддршка, ќе стигнете само толку далеку што тие веруваат дека проблемот е во вашата глава. Најверојатно, тие ќе се обидат да ве „излечат“ со таблети за антидепресиви.

Вистината е: основната причина за проблемот е во вашата душа и вие поминувате низ болна духовна трансформација.

>Знаците што ги откривам во оваа статија ќе ви дадат добра идеја за темната ноќ на душата.

Но, дали би можеле да добиете уште поголема јасност ако разговарате со надарен советник?

Јасно е дека треба да најдете некој на кој можете да му верувате. Со толку многу лажни експерти таму, важно е да имате прилично добар BS детектор.

Откако поминав низ неуредно раскинување, неодамна го пробав Psychic Source. Тие ми го дадоа водството што ми требаше во животот, вклучително и со кого треба да бидам.

Всушност бев воодушевен од тоа колку беа љубезни, грижливи и искрено корисни.

Кликни тука за да добиете сопствено читање за љубовта.

Надарениот советник не само што може да ви каже дали поминувате низ темната ноќ на душата, туку може да ги открие и сите ваши љубовни можности.

3) Сакате да се повлечете од општествените односи

Покажувачки знак за Темната ноќ на душата е тоа што се чувствувате изолирано, но сепакистовремено повлечете се од социјалните односи.

Можеби се чувствувате како никој да не е тука за вас и никој да не се грижи за вас, додека активно не одговарате на луѓето или не се мачите да воспоставите контакт на прво место.

Имам искуство од прва рака со ова и тоа е нешто на што сè уште работам. Откако ја напуштив областа во која живеев со мојот долгогодишен партнер, немав моја рутина редовно да се гледам со пријателите. Не можам само да одам по патот на кафе или да одам на фитнес класа со нив.

Не само тоа, туку и дигитално се повлеков кога се вратив кај мајка ми.

Долго време не се чувствував дека имам нешто позитивно да кажам или нешто позитивно да споделам, па останав неми на разговорите и социјалните мрежи.

Сега полека почнав повторно да воспоставувам контакт и обид да ги видам луѓето, но јас сум неконзистентен и сè уште се мачам да направам состаноци да се случат. Дури и телефонскиот повик може да се чувствува како премногу, бидејќи се плашам дека сум премногу негативен.

Понекогаш се прашувам како ќе ги објаснам моите околности и се плашам од пресудата.

Исто така види: Како да го натерате да ве посака назад кога има девојка

Искрено, јас мислам дека можеби сè уште поминувам низ Темната ноќ на душата - но знам дека излегувам од другата страна и добивам нова перспектива.

На пример, додека имам некои пријатели кои испратија пораки и се обидов да се сретне со мене во изминатите шест месеци, сфаќам дека има и други за кои само јас испраќам пораки и понекогаш никогаш не слушам. Некоиод овие пријатели дури и отидов да се сретнам само за да ги откажат тој ден. Ми покажа кој е навистина тука за мене и кој навистина се грижи. Ги отстрани пристојните пријатели од лажните.

Што значи ова за вас?

Ако искусувате желба да се повлечете од вашите социјални односи, знајте дека ова е само привремена фаза и тоа не мора да биде вашата реалност засекогаш.

Ќе излезете дури и со нова перспектива и ќе научите нешто ново за себе и за вашата вистинска мрежа на лојални луѓе.

Запомнете, луѓето што ги сакате во вашиот живот ќе ве прифаќаат во сите форми - вклучувајќи ги добрите, лошите и грдите.

4) Чувствувате потреба да го намалите својот живот

Друг симптом кој сугерира дека поминувате низ темната ноќ на душата е дека имате огромна желба да сакате да го намалите својот живот.

Со ова, мислам дека сакате да исчистете се од вашите материјални добра.

Сакате да ги продадете или подарите повеќето од вашите работи и да си го одземете животот.

Важно е да се забележи дека нашите имоти чуваат спомени и така да се ослободиме од нив е навистина форма на ослободување и прочистување - тоа е чин на пуштање и расчистување на просторот.

Исто како што ги чистиме нашите домови со пало санто и жалфија, а ги миеме телата со вода и сапун, преку исфрлајќи го имотот, го разбиваме умот и го поедноставуваме нашиотживее.

Не е лоша вежба да се прави редовно, но ако овој нагон се појави ненадејно и се чувствувате навистина екстремно, можеби минувате низ Темната ноќ на душата.

Според моето искуство, кога се вратив кај мајка ми, повеќето од моите работи ги избркав од мојот стан во нејзината резервна соба и ги оставив таму скоро шест месеци.

Шест месеци.

Не можев да поднесам да ги погледнам кутиите со облека, книгите и предметите што ме потсетуваа на станот и на нашата врска. Се сеќавам дека се распаднав кога зедов торбичка додека ја визуелизирав вратата на која се закачуваше во станот и како ја фаќам секој ден на излегување.

Сè беше премногу активирано долго време време, но потоа дојде до промена во процесот на лекување.

Решив дека сум подготвен да се справам со собата и да почнам да се ослободувам од работите. Се разбира, ова беше откако ги прегрнав овие предмети и ги отстранив и повторно ги поставив списоците со производи, сомневајќи се дали можам да се разделам со нив.

Беше катарзично кога на крајот се разделив со многу од предметите што му припаѓаа на мојот поранешен -партнер или оние што ми ги даде.

Длабоко во себе знаев дека ќе бидам награден од Универзумот со расчистување и создавање простор. Вистина е: почувствував енергетска промена во себе откако се разделив со овие работи.

Заедничко е со Темната ноќ на душата да ги преиспитате сите аспекти од вашиот живот, па затоа е природно вашиот
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.