7 начини да го забележите вашето јас во сенка (без водич за bullsh*t)

7 начини да го забележите вашето јас во сенка (без водич за bullsh*t)
Billy Crawford

Нашето јас во сенка е претстава на нашиот потсвесен ум.

Ако не се контролира, може да владее со вашиот живот без воопшто да знаете за тоа.

Ќе разгледам седум начини да знаете како да го живеете својот најдобар живот и да не управувате со вас.

Какво е вашето јас во сенка?

Вашето јас во сенка е претстава на вашата потсвест.

Тоа ги претставува вашите скриени квалитети и желби, како и особините што не ги сакате кај себе.

Во суштина, вашето јас во сенка се сите карактеристики што обично не ги покажувате на отворено (свесно или потсвесно).

Твојата сенка е составена од се што те прави човек.

Тоа е она што те прави единствени, а не е лошо или добро - тоа е само дел од тоа што си.

Гледате, тоа може да биде внатрешниот глас што ви шепоти во главата, чувствата што ги имате кога сте сами или дури и навиките што ги правите без размислување.

Можеби не сте свесни за тоа, но она што ви се случува денес е под големо влијание на овој дел од вашата личност.

Ако не се контролира, може да владее со вашиот живот без воопшто да знаете за тоа.

Јас во сенка може да биде тешко е да се препознае, но колку повеќе обрнувате внимание, толку полесно ќе биде.

Во оваа статија ќе разгледам седум начини како да знаете како да го живеете својот најдобар живот и да не управувате со вас во сенка.

1) Осудување на луѓето

Еден начин да го забележите вашиот јас во сенка еи концизен.

Заклучок

Ова е тежок пост, знам.

Тешко е да ги признаете овие работи за себе.

Добрата вест е , штом ќе го направите тоа, ќе можете да ги направите потребните промени во вашиот живот за да водите поисполнет.

Првиот чекор е препознавање на вашата сенка.

Потоа, вие треба да се заложите повеќе да не се препуштате на тие чувства и однесувања.

На крај, секогаш е важно да практикувате самољубие и да се грижите за себе.

Светот ќе биде подобро место кога имаме повеќе луѓе кои се во контакт со самите себе – и со нивните јас во сенка – и кои се посветени да водат поисполнет живот.

кога ќе откриете дека ги осудувате луѓето.

Ако забележите дека постојано ги осудувате луѓето, можеби тоа е затоа што вашата сенка се обидува да направи да се чувствувате како да сте подобри од сите други.

0>Ние ги судиме луѓето затоа што сакаме да докажеме дека сме подобри или на некој вид на повисоко ниво од нив, но ова е навистина илузија.

Секогаш треба да бидете со отворен ум и да немате никаков тип на расудување кон луѓето додека не се знае со сигурност кои се тие.

А лудиот дел?

Па, ако сакате навистина да навлезете овде, имам тајна за вас:

<0 0>Секогаш кога судите некого, обрнете големо внимание на тоа за што го осудувате.

Гледате, што и да не можете да поднесете за друга личност е аспект од себе што сè уште не сте го интегрирале.

Ова е навистина важно!

Тоа е аспект од себе што го негирате.

И кога ќе негирате одредени делови од себе, тие ќе се обидат да го контролираат вашиот живот со тоа што се чувствуваш лошо за другите луѓе.

Значи, да речеме дека си жена и судиш друга жена затоа што носи разголена облека на јавно место.

Горката вистина е причината поради која ја осудуваш е затоа што дел од вас би сакал да ја отелотвори вашата женственост и слобода и се чувствувате љубоморни кога гледате како некој друг го прави тоа без напор.

Исто така види: 19 тајни знаци дека мажот ве сака

Па, што можете да направите во врска со тоа?

Па, можете започнете со користење на секоја инциденца на судење некого како можност дадознајте за себе.

Запрашајте се кој дел од себе би можеле да го потиснувате, а потоа најдете начини да го поттикнете тој дел од вас.

2) Играње на жртвата

Играње на жртвата цело време е главен начин да се забележи вашата сенка.

Можете да го направите ова како начин да стекнете сожалување од другите или да ги потврдите вашите чувства.

Играњето улога на жртва може да предизвика луѓе да не сакаат да се зближат со вас затоа што знаат дека секогаш ви треба помош и дека им е тешко да бидат во близина.

Некои начини на кои можеби ја играте жртвата во вашиот живот се:

    ... ситно кога станува збор за туѓите успеси
  • секогаш да имаш изговор зошто не можеш да направиш нешто (и тоа никогаш нема врска со тебе)

Како што можеш да кажеш, играњето жртва нема да ве однесе далеку во животот.

Секако, на почетокот би било убаво да добиете потврда од другите, но тука завршува забавата.

Единствениот начин може да биде успешен и да се чувствувате моќни во животот кога ќе престанете да ја играте жртвата!

Секако, некои работи не се ваша вина, но играњето жртва нема да ја промени ситуацијата, нели?

0>Не, нема.

Ако сакате да излезете од улогата на жртва, треба да преземете одговорност за вашите постапки.

Ова е огромен чекор вовистинската насока.

Работата е во тоа што ако секогаш ја играте жртвата, ќе почнете да имате размислување дека животот ви се случува, а не заради вас.

Верувате дека светот е подготвен да ве извлече а вие немате моќ.

Да ви кажам нешто:

За да излезете од улогата на жртва, треба да сфатите една важна работа.

Ќе никогаш немојте да ги контролирате туѓите постапки, без разлика дали тоа е некој што ја презема вашата работа, некој ве ограби или ве отфрли вашата љубов.

Можете, сепак, да преземете целосна одговорност за тоа како реагирате на овие ситуации.

Штом ќе сфатите дека што и да се случи, се добивте себеси, ќе сфатите дека сепак не сте жртва.

Добар начин да излезете од улогата на жртвата е да пронајдете твојата единствена цел на овој свет.

Гледаш, последиците од тоа што не ја наоѓаш својата цел во животот вклучуваат општо чувство на фрустрација, безволност, незадоволство и чувство дека не си поврзан со твоето внатрешно јас.

Тешко е да не се чувствувате како жртва кога не се чувствувате синхронизирано.

Научив нов начин да ја откријам мојата цел откако го гледав видеото на коосновачот на Ideapod Џастин Браун за скриената стапица на подобрување на себе. Тој објаснува дека повеќето луѓе погрешно разбираат како да ја најдат својата цел, користејќи визуелизација и други техники за самопомош.

Сепак, визуелизацијата не е најдобриот начин да ја пронајдете вашата цел.Наместо тоа, има нов начин да се направи тоа што Џастин Браун го научи од поминувањето време со шаман во Бразил.

Откако го гледав видеото, ја открив мојата цел во животот и тоа ги разреши моите чувства на фрустрација и незадоволство. Ова ми помогна да излезам од улогата на жртва и да се соочам со мојата сенка.

3) Проектирање проблеми на другите

Проектирањето проблеми на другите е начин за да избегнете одговорност.

Го гледаме ова во нашите односи и на работа.

Ова е еден од начините на кои вашата сенка може да владее над вас без воопшто да забележите.

Кога проектираме проблеми, велиме дека тоа не е наша вина, туку на некој друг.

Исто така види: 14 непобитни знаци дека ги држи отворени своите опции (комплетна листа)

Вашето јас во сенка ќе се обиде да ве натера да верувате дека проблемите во вашиот живот се предизвикани од други луѓе, но тоа не е вистинито.

Ако сакате да се ослободите од вашата сенка, тогаш мора да преземете одговорност за сè во вашиот живот.

Престанете да обвинувате други луѓе за вашите проблеми и почнете да се справувате со нив.

Ако сакате да бидете навистина искрени со себе, тогаш запрашајте се: „Како сум јас одговорен за проблемите во мојот живот? овластени и силни.

Ова исто така има врска со вашите проблеми.

Кога ќе забележите дека ги проектирате вашите сопствени проблеми на други луѓе, тогаш можете да го најдете вашиот јас во сенка.

0>На пример, да го кажеме вашиотдевојката не направила ништо лошо, но твојата несигурност те натера да ја нападнеш дека „флертува со некого“ (иако знаеш дека таа навистина не го направила).

Оваа проекција на твоите проблеми на некој друг е најважна пример за вашето јас во сенка да излезе на површина!

4) Да се ​​биде мразец на интернет

Ова е голема работа.

Еден од најчестите начини на кои луѓето се управувани нивната сенка е со тоа што се мразат онлајн.

Постојат многу различни ситуации каде што може да се најдете дека мразите некого на интернет, но тоа не го прави правилно.

Омразата нема место во нашиот свет и ако се најдете во овие ситуации, направете чекор назад и размислете што правите.

Никогаш не знаете кој би можел да ги чита вашите зборови или како ќе се чувствува додека ги чита.

Но, да дојдеме до психолошкиот аспект на ова.

Зошто луѓето кажуваат ужасни работи на интернет што никогаш не би ги кажале лично?

Анонимноста на интернетот им дава лажна чувство за моќ.

Тие мислат дека бидејќи никој не знае кои се тие, можат да кажат што сакаат.

Колку повеќе се впуштате во овој начин на размислување за мразење на интернет, толку повеќе станувате роб на твоето јас во сенка и твоето его.

Ќе почне да те троши и да се покажува и во други области од твојот живот.

Значи: фатете се пред да навредите некого следниот пат .

5) Активирање

Еден начин да знаете дали ве владеатод твоето јас во сенка е кога ќе се активираш.

Кога се активираме, тоа е затоа што чувствуваме нешто што сме го потиснувале.

Многу време, нашето јас во сенка е обидувајќи се да ни кажете нешто.

На пример, ако вашиот шеф постојано ве поттикнува, тогаш веројатно има нешто што треба да се разгледа.

Кога ќе бидете поттикнати, станувате почувствителни и пореактивни на светот околу вас.

Се чувствувате поранливо и помалку ги контролирате работите.

Не е забавно да се активирате, знам.

Сепак, предизвикувачите се неверојатна можност да дознаете повеќе за тоа каде можете да се подобрите и малку да пораснете.

Запомнете дека кога ќе откриете дека сте навистина поттикнати од нешто и реагирате непропорционално, големи се шансите дека повторно преживувате нешто што се случило во минатото.

Значи, предизвикувачите можат да ви дадат навестување за тоа кои настани во вашиот живот сè уште не сте ги обработиле целосно!

Но, како можете да се справите со активирањето?

Разбирам, справувањето со активирањето може да биде тешко, особено ако сте се занимавале со истиот активирач одново и одново.

Ако е така, топло ви препорачувам да го гледате овој бесплатен здив видео, создадено од шаманот, Руда Ианд.

Руда не е уште еден самопрогласен животен тренер. Преку шаманизмот и неговото сопствено животно патување, тој создаде модерниот пресврт на античките техники на лекување.

Вежбите вонеговото заживувачко видео комбинира години искуство со работа со здив и древни шамански верувања, дизајнирани да ви помогнат да се опуштите и да се проверите со вашето тело и душа.

После многу години потиснување на моите емоции, динамичниот проток на здивот на Руда буквално ја оживеа таа врска .

И тоа е она што ви треба:

Искра што ќе ве поврзе повторно со вашите чувства за да можете да започнете да се фокусирате на најважната врска од сите - онаа што ја имате со себе.

Затоа, ако сте подготвени да ја вратите контролата над вашиот ум, тело и душа, ако сте подготвени да се збогувате со анксиозноста и стресот, погледнете ги неговите вистински совети подолу.

Еве го повторно линк до бесплатното видео.

6) Исфрлање на луѓе под ваша команда

Еден од лесните начини да го забележите вашето јас во сенка е дека им го вадите на луѓето под ваша команда.

Ако дојдете на работа со лошо расположение и одлучите да му го извадите на некој што работи со вас, ова е јасен знак дека нешто не е во ред.

Треба да одвоите неколку минути за себе и да откриете што не е во ред пред да продолжите со вашиот ден.

Изварањето на чувствата кон луѓето кои се под ваша команда е одлична покана да погледнете што или на кого навистина сте лути.

Предупредување за спојлер: веројатно не се луѓето кои работат за вас, туку некој над вас.

Научете како да се справите со вашите емоции на начин на којне повредува невини луѓе.

7) Непоставување граници

Еден начин да знаете дали вашата сенка владее над вас без воопшто да знаете за тоа е ако им дозволите на луѓето да одат сите над тебе.

Ако некој направил нешто погрешно против тебе, а сепак, ти сè уште се однесуваш добро со него, или ако некој направи нешто што ги повредува твоите чувства, а сепак, не се лутиш на него, ова може да биде знак дека вашата сенка има контрола.

Поставувањето здрави граници е важно за да живеете среќен живот.

Треба да поставите граници за секоја врска што ја имате.

Ако не го правите тоа, и дозволувате луѓето да одат низ вас, секогаш ќе се чувствувате неисполнети.

Непоставувањето граници исто така ќе влијае на вашето здравје бидејќи ако некој прави нешто што ве повредува чувства и ќе им дозволите, тоа ќе ве растажи и ќе ве разболи со текот на времето.

Иако некои луѓе можеби изгледаат како да заслужуваат да бидат третирани со почит (на пример, постар роднина или пријател кој бил таму вие), важно е и вие да поставите граници и со овие луѓе.

Ако тие направат нешто погрешно против вас, важно е да знаат дека тоа што го направиле било погрешно и повредувало, иако можеби значат добро .

На овој начин, врската останува здрава и позитивна за двете вклучени страни.

Границите не мора да бидат лоши, но тие треба да бидат јасни
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.