10 позитивни знаци дека сте сигурни со себе

10 позитивни знаци дека сте сигурни со себе
Billy Crawford

Сигурен сум дека како и многу луѓе, моето ниво на самодоверба може да расте и да опаѓа.

Никој не сака да биде премногу самоуверен до степенот на ароганција, но сите ние ја бараме таа слатка точка на непоколеблива самодоверба.

Па, како да знам дали сум самоуверен?

Еве 10 сигурни позитивни знаци дека сте сигурни со себе.

1) Среќни сте што сте сами

Нема сомнеж дека ние луѓето сме социјални суштества.

Ние еволуиравме за да живееме, работиме и соработуваме во мали заедници и нашиот опстанок зависи на него.

Колку што може да уживате во споделувањето на вашето време со другите, се чини дека најбезбедните меѓу нас исто така сметаат дека вредноста е во осаменоста.

Кога безбедните луѓе избираат да поминуваат време со други тоа е обично затоа што тие го подобруваат својот живот на некој начин, а не затоа што се чувствуваат во паника од помислата дека се сами.

Има многу сила што доаѓа од не само толерирање, туку и наоѓање задоволство во вашето друштво.

За почеток, студиите открија дека способноста да се справите со да бидете сами е поврзана со поголема среќа, намален стрес, помала депресија и подобро задоволство од животот воопшто.

Покажано е и времето поминато сами да донесе со себе и други поволности, како што се:

Исто така види: Дали сте просветлена душа? 16 знаци и што значи тоа
 • Зголемена продуктивност
 • Зголемена креативност
 • Зголемена емпатија
 • Подобра ментална сила
 • Поголемо саморазбирање

Некои истражувања дури го сугерираат тоаидолизирајте ги однадвор).

 • Упорноста всушност е повеќе важна од природните дарови (што е одлично, бидејќи тоа е нешто на што имате моќ да работите).
 • Без разлика дали тоа беше Мајкл Џордан беше исклучен од неговиот кошаркарски тим во средно училиште или на Волт Дизни му беше кажано дека „нема фантазија и нема добри идеи“ - тоа беше внатрешна сила и самодоверба што им овозможи да продолжат и да се обидат повторно.

  10) Ги прифаќате вашите маани

  Перфекционизмот не е само невозможна граница за себе и за другите, туку и знак на несигурност.

  И јас го велам тоа како перфекционист кој се опоравува.

  Мојата желба за совршенство не се засноваше на обидот да се подигнат стандардите, тоа беше повеќе наивен обид да се избегне страдањето.

  Мислев дека ако некако можам да станам беспрекорен, ќе бидам способна да ја заобиколи болката и разочарувањето што неизбежно доаѓа со живеењето како обичен смртник во овој свет.

  Но она што го открив беше дека моите обиди да го игнорирам, да го оттурнам или да го уништам она што го сметав како мои „недостатоци“. всушност не ги направи да исчезнат.

  Покрај тоа, правењето постојано „погрешно“ ме чуваше од вистинската самољубие, а со тоа и можноста да се чувствувам навистина сигурно во себе.

  Анегдота според Махариши Махеш Јоги:

  „Не борете се со темнината. Донесете ја светлината и темнината ќе исчезне.“

  Самообезбедените луѓе не го трошат своето време иенергија обидувајќи се да бидат совршени, тие знаат дека тоа е исто како да се обидуваат да се борат со сенка.

  Тоа не значи дека тие не го ценат само-подобрувањето, не се стремат да бидат најдобри или се обидуваат да ја заобиколат одговорноста со изговори како „таков сум јас“.

  Но наместо тоа, тие научија да ја прифаќаат двојноста на животот.

  Тие не се обидуваат да ја избркаат темната страна на себе или други - тие едноставно го осветлуваат со љубов и сочувство.

  Ако сте љубопитни да дознаете повеќе за тоа како да го направите ова, тогаш навистина би препорачал да го погледнете бесплатниот мастерклас за љубов и интимност на Ideapod со World -Прославен шаман и исцелител, Руда Ианде што накратко го споменав погоре.

  Крајна линија: Тајната на цврстата самодоверба

  Ако, како мене, некогаш сте се запрашале „Како дали станувам посигурен во себе?“, тогаш одговорот може да биде поедноставен отколку што мислите. (Иако едноставното, се разбира, не значи лесно).

  Она што навистина безбедните луѓе успеале да го постигнат е нешто што на површината звучи прилично скромно, но има неверојатно силно влијание...

  Тие знајте дека се доволни.

  Тие не се стремат да бидат совршени и не треба да бидат апсолутно најдобри во сè. Тие сфатија дека ова е невозможна задача.

  Наместо тоа, тие се фокусираа на растот над егото.

  Кога ќе успееме да се ослободиме од желбата да имаме ригидна контрола над сè (вклучувајќи се и нас самите), можеме преграткацелиот спектар на животот - доброто, лошото, светлината и сенката.

  При прифаќањето на сето она што сте, учите да се сакате себеси на многу подлабоко ниво.

  Високо интелигентните луѓе всушност повеќе копнеат да бидат сами.

  Секако дека има некои добро документирани „негативни страни“ на да се биде сам - како болката од осаменоста или времето што останува да преживееме со нашиот внатрешен критичар.

  Но, можеби соочувањето со овие предизвици може само по себе да послужи за да ја поттикне вашата внатрешна сила и сигурност на долг рок.

  На овој начин, можете да најдете исполнување и мир на другата страна на осаменоста.

  Но, дали знаете што друго може да ви помогне да најдете исполнетост во животот?

  Силна и здрава врска со себе!

  Научив за ова од познатиот шаман Руда Ианде. Како што објаснува во ова бесплатно видео, да се има среќен и исполнет живот во голема мера зависи од разбирањето на основните причини за проблемите со кои се соочуваме во нашите љубовни животи.

  И ако забележите дека сте среќни што сте сами, сигурен сум дека неговото учење ќе ве поттикне уште повеќе.

  Погледнете го бесплатното видео овде.

  Исто така види: 15 знаци дека вашата поранешна девојка е мизерна без вас (и дефинитивно сака да се вратите!)

  2) Не треба да сте во право

  Всушност, не само што не треба да сте во право, туку не ви пречи особено да не сте во право.

  Тоа го гледате како можност за учење и растење и тоа е многу поважно за вас.

  Не чувствувате никаква потреба или желба да ги убедите луѓето во вашиот начин на размислување.

  0>Вашето чувство за идентитет не е толку тесно поврзано со чувството за супериорност во однос на друга личност.

  Едноставно не сте загрозени одразновидноста на идеи и преференции луѓето неизбежно ќе ги имаат во животот.

  Разликата во мислењето не е нешто од кое се навредувате и кога мислите дека не сте во право, ќе го поседувате наместо да се обидувате да се оправдате .

  Најверојатно точно знаете за кој духовен учител Ексчарт Толе зборува кога го поставува филозофското прашање дали е подобро да се биде во право или среќен:

  „Можете ли да почувствувате дека постои нешто во тебе што е во војна, нешто што се чувствува загрозено и сака да преживее по секоја цена, на кое му треба драмата за да го потврди својот идентитет како победнички лик во таа театарска продукција?

  „Можеш ли да се чувствуваш таму дали е нешто во тебе што повеќе би било исправно отколку мирно?“

  Сфаќате дека сте многу повеќе од само вашите мисли или дури и вашите верувања за одредени теми.

  Поради таа причина, учењето вредни лекции и растењето како личност е секогаш поважно за вас отколку да се обидувате да го зачувате лицето или другите да ве гледаат како „во право“.

  3) Вие велите не

  Сите разбираме дека дел од да се биде возрасен значи да мора да правиме одредени работи, без разлика дали сакаме или не.

  Не знам за вас, но имам слобода да се свртиме неселективно сè што чувствував дека не сум склон да правам одеднаш ќе ме остави со многу време на моите раце.

  Дали би се мачал да работам, да го извадам ѓубрето или дури и да ги мијам забите акоимаше апсолутно нула притисок да го стори тоа? Можеби не.

  Но, некои луѓе прават многу работи што не би сакале да ги прават и кои навистина не мора да ги прават.

  Тие секогаш се навлегуваат во „ помагање“, им се придружуваат на своите пријатели на пијалок кога сè што сакале е рана ноќ, и ја преземаат главоболката од тој дополнителен проект бидејќи не сакаат да го „изневери“ својот шеф.

  Вечење не може да се чувствува многу непријатно освен ако не сте неверојатно сигурна личност.

  Често е придружена со загриженост дека нема да бидеме прифатени или сакани ако одбиеме некого или не ги исполниме неговите очекувања од нас.

  Токму затоа учењето да кажете „не“ е толку голем знак дека вашата самодоверба расте.

  Бидејќи не сте подготвени да дозволите непријатноста или стравот од она што другите можеби мислат да ве поколебаат. правејќи го она што на крајот е најдобро за вас.

  Сфаќате дека да се каже не не е за да се биде себичен, туку да се воспостават и да се одржуваат граници - на кои авторката и холистички психолог Никол ЛеПера се однесува како:

  “ Јасни граници кои ве штитат од она што се чувствува несоодветно, неприфатливо и неавтентично.“

  Најсигурните луѓе во животот можат без срам да кажат не на работите што се чувствуваат неусогласени со нив.

  4) Вие покажете сочувство

  Вистинското сочувство е чин на сила, а никогаш на слабост.

  Однадвор, некои цинични луѓе може данабљудувајте го сочувството кај другите и гледајте го како „меко“ или „малку претерано“.

  За жал, многу луѓе сè уште се воспитуваат да веруваат дека е слабо или глупаво да се чувствувате емотивно.

  0>Но, постои голема разлика помеѓу луѓето што земаат од вас и вие избирате да дадете.

  Тоа давање може да биде едноставно како вашата љубезност, емпатија и разбирање.

  Друга причина зошто сочувството е не за слабо срце е тоа што значи негување чувствителност кон причините за страдање.

  Затоа всушност е потребна одредена доза храброст за да можеш да се свртиш кон болката на другите и себеси, наместо избегнувајте го со поглед настрана.

  Можеби една од најпредизвикувачките страни на сочувството за повеќето од нас е учењето да покажуваме самосочувство.

  Чудно, да си ја даваме истата љубов и благодат што можеме Се чини дека слободното споделување со другите претставува поголеми пречки за нас.

  Но, како што рече Буда:

  „Ако вашето сочувство не се вклучува себеси, тоа е нецелосно.“

  Навистина безбедните луѓе ги создадоа цврстите внатрешни темели потребни за да бидат сочувствителни и кон другите и кон самите себе.

  5) Ќе се ослободите

  Ако барате знаци на ниска самодоверба и несигурност, тогаш разбирањето е веројатно прилично високо на листата.

  Во својата суштина, оваа потреба да се држиме до работите од кои се бара да се откажеме доаѓа од страв, кој може да се појави како потреба илиочај.

  Доживувањето загуба е разбирливо тешко за сите нас.

  Неприврзаноста е популарен духовен и психолошки концепт. Во номинална вредност, самиот звук на одвојување може да изгледа малку ладен.

  Но, не се работи за обидот да се биде невнимателен, како што вели веб-страницата за советување Regain, во суштина неприврзаност значи:

  „Движете низ животот без да дозволите работите, луѓето или местата да ве држат толку многу што правите погрешни избори. Не дозволувајте работите да ве поседуваат. Тоа што мора да се откажете од нешто обично носи со себе одредена доза на тага.

  Но, без разлика дали се работи за расправии, болни искуства, луѓе, можности, имот. или работи кои не биле наменети за вас - има неверојатна моќ во ослободувањето.

  Опуштањето е едно од однесувањата на самоуверените луѓе бидејќи веруваат дека нешто друго ќе следи.

  Тие се чувствуваат сигурни во себе за да знаат дека секогаш ќе бидат добро.

  6) Не се грижиш што мислат другите за тебе

  Не е толку сигурно Луѓето не се грижат за мислењата на другите, повеќе им е важно тоа што мислат и чувствуваат за себе.

  Тие се чувствуваат самоуверени дека можат да им веруваат на сопственото проценување и вредности.

  Тоа значи дека ако Џенет во сметководството мисли дека е страшно што не сте се потрудиле да отидете напоследен состанок во канцеларија, о, добро, вие ги знаете причините и не мора да се правдате.

  Обезбедените луѓе го знаат тоа, како што рече Џон Лидгејт:

  „Можете да задоволите некои на луѓето цело време, можеш да ги задоволиш сите луѓе некое време, но не можеш да ги задоволиш сите луѓе цело време.“

  Затоа тие не се подготвени да губат нивната скапоцена енергија се обидува да.

  Кога имате цврсти внатрешни темели на тивка самодоверба, разбирате дека премногу се грижите за тоа како ве перцепираат другите е суптилен начин да ја дадете сопствената моќ.

  Вие си кажувате дека вашите сопствени мисли, чувства и верувања треба да стојат зад оние на другите.

  Премногу грижа за тоа што другите мислат за вас, ве зафаќа толку многу во туѓите работи, наместо да останете во сопствената лента.

  Да не зборуваме дека постојаното обид за импресионирање на луѓето е целосно исцрпувачко)

  Реалноста е дека не секој може да се справи со самоуверена или силна личност, а со тоа да се биде сигурен во себе можеби не секогаш те освојуваат натпревари за популарност.

  Но, кога си сигурен во себе, премногу си зафатен со живеење на твојот најдобар живот за да се вовлечеш во драмата.

  7) Не копнеете се во центарот на вниманието

  Барањето внимание во голема мера е одраз на несигурноста.

  Но, кога веќе се чувствувате среќни и сигурни со тоа што сте, не ви требаат сите погледи кон вас за да се надополните твоето јас-почит.

  Тоа не значи дека никогаш нема да се најдете во центарот на вниманието, туку повеќе дека не се потпирате на него за да се чувствувате ценети и ценети од другите.

  Фалењето или фалењето не е тактика на која чувствувате потреба да се вратите за да сите во собата точно знаат колку сте навистина паметни, смешни, талентирани и сеопфатно одлични.

  Бидејќи вие не барате очајно признание од другите на секој чекор, шансите се дека сте среќни да слушате колку или повеќе отколку што зборувате.

  Како што веќе знаете што мислите, искрено сте заинтересирани да дознаете што мислат другите наместо тоа.

  Затоа поставувате прашања за да ги разберете перспективите, идеите и мислите на другите.

  Накратко: сигурните луѓе можат да си дозволат да бидат пољубопитни во нивните разговори затоа што не Немам задни намери да претворат сè во „Јас, јас, јас шоу“.

  8) Барате помош

  Сигурен знак за емоционална сила е да можете да побарајте помош кога ви треба.

  Многу од нас веројатно пораснале со чувство дека потпирањето на другите е знак на слабост и потенцијален товар за кого и да се обратиме.

  Но, значителен дел на самосвест е всушност разбирање на сопствените јаки и слаби страни.

  Кога сте доволно сигурни за да знаете дека не сте Супермен или Супержена, сфаќате дека да се биде најдобар што можеш значи понекогаш да се свртишдо другите за помош.

  Снаодливоста е вистинска сила во животот, а тоа вклучува мудрост да ги знаете сопствените способности и доверба да барате поддршка за вашите ограничувања.

  Во култури каде независноста и самодовербата е ставена на пиедестал, потребно е навистина безбедна личност да биде доволно ранлива за самоуверено да побара помош.

  9) Подготвени сте да се обидете и да не успеете

  Никогаш во целиот мој живот не сум сретнал некој кој сака да пропадне.

  Чувството на неуспех е непријатно и има потенцијал да троши речиси нечија доверба.

  Сите мрази да не успее, но некои луѓе признаваат дека неуспехот е суштински за успехот.

  Разликата е во тоа што кога си сигурен со себе си доволно силен да се соочиш со потенцијалниот удар, со знаење дека ќе се опоравиш... на крајот .

  Или како што вели старата јапонска поговорка:

  „Падни 7 пати стани 8.“

  Уверените луѓе негувале навика за пресметан ризик затоа што знаат дека тие ќе преживеат, а поразот нема да им ја одземе сета самодоверба.

  Подготвеноста за неуспех се покажува одново и одново како една од основните карактеристики на успешните луѓе - многу повеќе од фактори како талентот, генијалноста или среќата.

  Сакам да слушам за борбите на познатите луѓе кои не успеале затоа што тоа е толку добар потсетник дека:

  • Никој не е совршен (без разлика колку многу ние  Billy Crawford
  Billy Crawford
  Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.