Како да одите со тек во врска: 12 совети како да го прифатите моментот

Како да одите со тек во врска: 12 совети како да го прифатите моментот
Billy Crawford

„Само опуштете се и одете со текот на времето.“

Колку пати ви било кажано да го направите ова во врска, но немавте идеја како да го постигнете тоа?

Не е лесно , особено ако сте некој кој се бори да се откаже од контролата или нема доверба во својот партнер.

Но, како и со сè, може да се научат нови вештини, па дури и најтврдоглавата личност може да научи да ги прилагодува своите начини.

Земи го од мене, јас сум еден од нив.

Но, почнав да тргнувам на патување на самосвест и учење да ги пуштам работите (и двете се под терминот „одење со тек“), а влијанието што го имаше врз мојата врска беше феноменално.

Прочитајте за да дознаете 12 начини на кои можете да постигнете да продолжите со текот на вашата врска, како и како да внесете ја состојбата на проток.

Што се случува со протокот?

Дали одењето со протокот значи откажување од контрола и откажување од вашите одговорности?

За мене, тоа е начин да научам да го прифаќам моментот, да живеам без страв и да го искористам максимумот од мојот живот и врски.

Да одам со тек ми овозможува:

 • Се концентрирам на работите кои важно во мојата врска
 • Потроши помалку време обидувајќи се да контролирам работи над кои немам контрола
 • Биди отворена за нови и возбудливи искуства
 • Остави го непотребниот стрес и притисок во себе односот

Со тоа што одам со тек, јас сум поприлагодлив на промените. се прегрнувамза голем напредок и нови искуства.

Некои промени ќе бидат во ваша контрола, а други не. Знам колку може да биде страшно, но за да постигнете здрав тек во вашата врска, треба да научите да се тркалате со удари.

Важно е да престанете да ја гледате промената како нешто од кое треба да се плашите, а наместо тоа, да ја гледате како нешто суштинско за човечкиот живот.

Треба да бидеме приспособливи за да преживееме во животот и врските, а кога светот нè тестира, тоа е одличен начин да изградиме издржливост и упорност.

Применете ги овие два квалитети на вашата врска и ќе откриете дека ја поздравувате промената наместо да бегате од неа бидејќи знаете дека имате сила да се соочите со што и да ви се фрли.

Еве како можете да научите да ја прифаќате промената:

 • Прифатете дека не можете да контролирате сè – животот има начин да не предизвикува и да не држи во движење
 • Фрлете се во нови и непознати ситуации. Колку повеќе сте изложени на промени, толку полесно ќе управувате со вашите стравови и несигурности
 • Продолжете да ја гледате пошироката слика. Промената може да биде страшна, но ако ве приближи до целите во врската, тогаш вреди да се прифатите
 • Признајте ги вашите стравови и тргнете од нив. Нема смисла да се задржиме на вашите несигурности бидејќи тоа само ќе го отежне процесот

Некои луѓе лесно се справуваат со промените, други се спротивставуваат и прават се што е во нивна моќ даизбегнувај го.

Но, едно е сигурно ако сакате вашата врска да тече, треба да ги прифатите промените со кои се соочувате.

Без нив, вие и вашиот партнер би останале во неизвесност, никогаш не се движите напред и никогаш вистински не го реализирате вашиот потенцијал како двојка.

Погледнете ја поголемата слика

Една од најважните работи за да продолжите со текот е да знаете дека сте правејќи го тоа за да постигнете нешто одлично со вашиот партнер.

Запрашајте се, зошто сакам да одам со тек? Има причина зошто одлучивте да продолжите со текот на вашата врска, па што сакате да го промените или подобрите?

Дали е за себе да бидете помирна личност со поголема доверба? Или тоа е за доброто на вашата врска и за да го задоволите вашиот партнер?

Да се ​​оди со тек не мора да биде само ослободување од сите ваши одговорности.

Тоа е за поставување цели и приспособување на вашиот начин на размислување за да ги постигнете тие цели.

Еве неколку начини како да ја имате на ум пошироката слика:

 • Запишете ги вашите намери да продолжите со текот и кои цели ги имате сакате да постигнете од тоа
 • Потсетувајте се секојдневно на овие цели, особено кога сте во ситуација кога би можеле да се вратите на старите однесувања како што се контролирање или задржување на минатото
 • Избегнувајте гледање на конфликтот или расправиите како назадување - понекогаш нема да можете да одите со тек и тоа е во редсè додека и двајцата останете посветени на тоа врската да функционира

Да можете да се фокусирате на поголемата слика значи дека сите тие мали иритации почнуваат да стануваат помалку фрустрирачки и досадни.

Доверете се. вашиот партнер

Поврзан со сите овие точки е елемент на доверба.

Треба да си верувате себеси и вашиот партнер за да можете да одите со текот на времето. Без него, како можете некогаш да се откажете од контролата, да ја прифатите промената и да го прифатите непознатото?

Но довербата може да биде тешка, особено ако сте биле повредени или изневерени во минатото.

Затоа треба да бидете 100% сигурни зошто тргнувате на ова патување со проток.

Без доверба, ќе ви биде неверојатно тешко да ја препуштите контролата врз партнерот и да се отворите за вашите емоции и ранливостите ќе бидат предизвик.

Еве неколку начини како да му верувате на вашиот партнер за да можете вистински да одите со текот:

 • Бидете свесни за вашите ирационални мисли и несигурности, понекогаш нашите Чувствата на недоверба се валидни, а во други времиња тие се едноставно во нашата глава
 • Слушајте го вашето чувство во стомакот. Можеби вашиот ум дивее со сомнежите за вашиот партнер, но дали знаете длабоко во себе дека можете да му верувате?
 • Одржувајте отворена и јасна комуникација со вашиот партнер во секое време и секогаш поттикнувајте безбедно опкружување каде што може и двајцата да бидат искрени еден со друг

Да имате доверба во партнерот значи дека виеможе да се фрли во врската, минус сите стравови и грижи.

Штом ќе се ослободите од оние емоции што ве задржуваат, можете да ја прифатите љубовта и врската што и двајцата ги споделувате и вистински да ги прифатите моментите што ги трошете заедно.

Оставете ги стравовите и несигурноста

За да постигнете доверба, треба да размислите каде лежат вашите стравови и несигурности.

Само тогаш можете да се зафатите со промена на вашата перцепции и дозволување на протокот да се одвива во вашата врска.

Дали вашите стравови произлегуваат од претходната врска? Дали вашите несигурности се поврзани со трауми од детството?

Која и да е причината, тие само ве спречуваат да го прифатите вашето вистинско јас.

А ако не го прифатите своето вистинско јас, како може целосно ги прифаќате партнерот и врската?

Еве како можете да ги ослободите вашите стравови:

 • Разговарајте за нив со вашиот партнер - понекогаш перспективата на некој друг може да ве спречи да претерано реагирате
 • Напишете ги вашите стравови и несигурности, потоа вратете се кај нив и проценете колку се реални и дали можете да направите нешто околу нив
 • Соочете се со вашите стравови. Единствениот вистински начин да се надмине стравот е да се нурне со глава. Кога ќе излезете на другата страна, ќе видите колку сила имате и како можете да ги победите вашите прашања

Соочувањето со вашите стравови не е секогаш пријатно, но штом ќе станете навика да правејќи го тоа, ќе почнете давидете колку послободно се чувствувате како личност и во вашата врска.

Вежбајте да управувате со вашите емоции

Кога станува збор за врските, ние сме на постојан ролеркостер од емоции.

0>Ако не управуваме со нив правилно, лесно можеме да ги опфатиме нашите чувства и тоа многу брзо може да ве спречи да продолжите со текот.

Овде доаѓа на виделина емоционалната стабилност.

И уште полошо, ако не сме свесни за нашите мисли и емоции, на крајот реагираме на ситуации на начини кои не би ги имале доколку имавме поголема контрола над нашите чувства.

Тоа е не е лесно, но има неколку едноставни совети кои ќе ви помогнат да ја преземете одговорноста за вашите емоции за да можете да постигнете подобар, постабилен тек во вашата врска:

 • Однесете се од ситуација кога се чувствувате високо емоционална. Потребно ви е време да дишете и да се смирите пред да ја решите ситуацијата со партнерот
 • Запишете ги вашите фрустрации и тргнете ги од градите на начин што нема да ја влоши ситуацијата (наспроти викањето или врескањето кај вашиот партнер)
 • Размислете зошто ги чувствувате тие емоции, дали вашиот партнер е проблемот или затоа што не сте спиеле добро претходната ноќ?

Лично совет што го користам за управување со моите емоции е да чувам список со потсетници на почетниот екран на мојот телефон.

Кога ќе почувствувам дека емоциите ми се надополнуваат и ми го уништуваат протокот, јаспроверете го мојот список и искористете го како начин да се ресетирам и да си ја исчистам главата.

Уживајте во текот на животот околу вас

Да се ​​движите со тек во вашата врска треба да биде пријатно, да создадете поздрави врски со вашиот партнер и ќе ви овозможи да го прифатите моментот.

Ако погледнете внимателно, ќе го видите текот во кој се движи природата, како животните комуницираат едни со други и како луѓето истрајуваат низ предизвиците за да ги постигнат своите страсти.

Сето ова е форма на течење. Светот околу нас тече и продолжува да напредува без да се препушта на стравот.

Да се ​​биде присутен и да се види животот наоколу ќе ве приземји и ќе ви ги отвори очите за тоа колку може да биде остварливо да се оди со протокот.

Колку повеќе станувате свесни за овој тек, толку повеќе можете да почнете да го применувате во вашата врска.

Влегување во состојба на проток

Покрај мастеркласот на Ианд, сфатив дека ова видео е исклучително корисно во разбирањето како да се влезе во состојбата на проток.

Џастин Браун, основачот на Ideapod, објаснува каде се вообичаените заблуди кога станува збор за следење на протокот и три начини кои можат да ви помогнат да го постигнете протокот состојба.

Тука научив колку е важно да се прифатам протокот и да го користам продуктивно, без разлика дали во мојата врска или на работа.

Завршни мисли

Учење да одам со протокот е работа во тек, и не се кажува колку време ќе ви треба за да продолжитепротокот во вашата врска.

Исто така види: Се обидувам да го најдам моето место на овој свет: 8 работи што можете да ги направите

Можеби понекогаш се фрустрирате, па дури и размислувате да се откажете, но запомнете – ниту една од горенаведените точки не може да се постигне во едно попладне.

Ефективно сте менување на процесот на размислување и управување со емоциите поинаку, така што процесот може да потрае некое време.

Но, кога ќе успеете да продолжите со текот на вашата врска, целата напорна работа ќе вреди.

Ќе се отворите за бескрајни можности со вашиот партнер и ќе ја прифатите љубовта на начин како никогаш досега.

предизвици во мојата врска и имам појасна цел за тоа како сакам да биде мојата врска.

Тоа е сосема спротивно од откажувањето од секаква одговорност.

Како да одите со текот на вашата врска

Оставете ги вашите очекувања и идеи за совршенство

Учењето да се откажете од сите очекувања и визии за совршенство што сте ги изградиле може да биде тешко.

Но, она што е уште потешко е влијанието што овие очекувања можат да го имаат врз вашиот партнер.

Нашите идеи за тоа што очекуваме од врската често доаѓаат од нашето воспитување; многу се обликуваат гледајќи како нашите родители се однесуваа во нивната врска.

Само неколку години од мојата врска почнав да сфаќам колку гледам на мојот партнер на начинот на кој мајка ми го гледаше татко ми. И тоа не беше реално ниту фер.

Но, додека не почнав активно да го сменам мојот начин на размислување, ќе бев несвесен за овие перцепции и стандарди за тоа како гледам на мојата врска.

И тоа е не само родители кои влијаат на нас; општеството, врсниците и медиумите имаат огромно влијание врз начинот на кој пристапуваме кон врските.

Па, како можете да ги оставите таквите вградени очекувања и навистина да продолжите со текот во вашата врска?

 • Прво, признајте и идентификувајте дека некои од вашите очекувања можеби потекнуваат од вашето воспитување, а тие можеби не ја претставуваат личноста што сте денес
 • Вежбајте да влегувате во ситуации соотворен ум - колку помалку очекувате, толку повеќе шанси ќе бидете подготвени да прифатите нови искуства со вашиот партнер
 • Ако има некои очекувања кои навистина не можете да ги оставите, разговарајте со вашиот партнер, и изгответе начин за здраво управување со овие очекувања.

Како и со сè, ова доаѓа со пракса. Нереално е да мислите дека ќе можете да го промените вашиот начин на размислување преку ноќ, затоа направете го тоа чекор по чекор.

Сфатив дека само тоа што сум свесен за моите очекувања ми помогна кога се соочив со одредени ситуации.

Ми овозможи да видам каде сум нереален, а за возврат, можев да вежбам да оставам мојата идеја за совршенство полека да избледува.

Прифатете дека не можете да ги контролирате другите

Вие и вашиот партнер неизбежно ќе имате различни начини да ги правите работите.

Тоа е класична причина за тензија во врската; мислите дека машината за миење садови треба да се наполни на еден начин, а тој/таа претпочита да го прави тоа на спротивен начин.

Колку и да е голем или мал проблемот, факт е дека не можеме да го контролираме нашиот партнер.

0>Обидувањето да го запрете или промените вашиот партнер да прави нешто што е природно за него или неа обично ќе заврши со незадоволство и несреќа.

Кога ќе продолжите со текот во вашата врска, важно е да се откажете од некои од вашите контрола.

Тоа не значи да се откажете од вашата моќ, наместо тоа, сè е да прифатите дека имате контрола над себе - но ненад кој било друг.

Па, како можете да се откажете од потребата да го контролирате вашиот партнер?

Исто така види: 10 работи што треба да ги правите кога повеќе не уживате во вашата работа
 • Започнете со разбирање од каде доаѓа вашата потреба за контрола. Доста често, тоа се купува од страв, несигурност и недостаток на доверба
 • Научете да имате доверба во себе и во партнерот, особено кога се во прашање малите нешта (светот нема да заврши ако машината за миење садови не е не го направивте вашиот пат)
 • Прифатете дека нема да го добиете веднаш, но вежбањето со текот на времето ќе ви помогне да стане полесно
 • Дишете. Кога ќе се соочите со ситуација кога вашата контрола е предизвикана, направете чекор назад и потсетете се дека контролирате само себеси.

Може да се чувствувате страшно и вознемирувачки да се откажете од контролата. особено ако сте некој кој е навикнат да ги прави работите на ваш начин.

Но, исто така е исцрпувачки да ги контролирате другите, особено вашиот партнер. Ќе се изненадите колку е подобар протокот во вашата врска штом ќе и се предадете.

Научете да се ослободите од минатото

Полесно е да се каже отколку да се направи, а веројатно сте претходно ми било кажано само „пушти го“, но без да знаеш како да го направиш тоа.

Некои работи полесно се отпуштаат од другите, но ако сакате да доживеете вистински тек во вашата врска, вие мора да вежбате да се откажете од секое искуство што го задржувате.

Не само што ве спречува да ја прифатите вашата иднина, туку и се казнувате себесиза работи кои се случиле и кои не можат да се променат.

Ќе се направат грешки во односите, но оставањето на минатото зад себе и движењето напред е единствениот начин да се создаде силна, љубовна врска.

Тоа е напорна работа, но не е невозможно да се постигне.

Еве неколку начини да се ослободите од минатото:

 • Соочете се со вашата болна меморија директно . Наместо да се препуштате на болни спомени одново и одново и да го преживувате на различни начини, дајте си последна шанса да размислите за ситуацијата пред да прифатите дека таа се случила и дека е завршена.
 • Научете да си простувате себеси и на кој и да е повреден ти во минатото. Без прошка, ќе останете заглавени во овие спомени без начин да се движите напред.
 • Вратете ја својата моќ. Признајте ги вашите тешкотии и наместо да се чувствувате како жртва, фокусирајте се на тоа како тие ве направија личноста што сте денес.
 • Престанете да барате затворање. Толку често ни беше кажано дека штом ќе добиете затворање за некоја ситуација, можете да продолжите понатаму. Но, во некои случаи нема никакво затворање, па мора да научите да продолжите без разлика.
 • Ако сè друго не успее, побарајте стручна помош. Советникот или терапевтот може да ви помогне да видите дека она што го држите ве оптоварува вас и вашата врска и да предложи вежби што треба да ги правите дома и со вашиот партнер.

Откако ќе научите да пуштете го минатото, ќе ослободите многу повеќе од вашетовреме, енергија и емоции за вашата иднина.

Сепак, отпуштањето од минатото може да биде тешко ако не ги знаете конкретните стратегии на кои можете да се потпрете.

Ова е нешто што ми објасни тренерот за професионални односи. Всушност, сертифицираните тренери во Relationship Hero всушност даваат решенија наместо само да зборуваат.

Во мојот случај, добив многу продлабочени, конкретни и практични совети како да научам да го пуштам партнерот и да продолжам понатаму.

Ако сакате и вие да станете посигурни во вашите постапки и да научите како да се ослободите од некој што не ве заслужува, можеби треба да контактирате и со него.

Кликнете овде за да добиете почна .

Прегрнете ги моментите кога сте во „зоната“

Во мојата врска, има моменти кога течеме подобро отколку во други времиња.

Дали некогаш сте имале тие денови кога сè оди како што треба, а вие и вашиот партнер изгледавте синхронизирано и поврзано?

Што мислите дека ве натера и двајцата да течете?

Тоа е прашање што си го поставував многу пати. Зошто се сложувавме толку добро минатиот викенд, но сепак овој викенд продолжуваме да се триеме на погрешен начин?

Сфатив дека додека и двајцата ја учиме уметноста на течење, сè уште има икајте на патот.

И, постојаното течење нема секогаш да биде остварливо. На крајот на краиштата, ние сме луѓе, а факторите како уморот, стресот и надворешните влијанија сè уште ќе имаат својствовлијание врз нас.

Но, едно нешто што научив да правам е да уживам во времето во кое тече.

Без разлика дали стануваме креативни и работиме како тим, или едноставно поминуваме повеќе време заедно интимно работејќи на нашата емоционална и физичка поврзаност, јас ги искористувам предностите од тоа колку непречено се чувствуваме едни со други.

Еве како да го извлечете максимумот од тоа:

 • Бидете свесни за времињата во вашата врска кога работите течат. Не можете да го прифатите вашиот тек ако на прво место не сте свесни за тоа
 • Бидете активни и продуктивни во текот на вашата врска. Потоа, ќе имате чувство на достигнување со вашиот партнер за тоа колку можете да направите кога ќе ги здружите силите
 • Обидете се да избегнете нарушување на протокот. Само со тоа што бев свесен за протокот, можев да ги потиснам моите вообичаени безначајни грижи и само да прифатам како јас и мојот партнер се поврзавме на подлабоко ниво

Некои парови природно ќе течат полесно од другите, но со малку упорност и трпение, и вие можете да го доживеете ова со вашиот партнер се додека и двајцата сте спремни да го искусите протокот на љубовта.

Како последна за оваа точка – нема смисла да се обидувате да лажно создаваат проток. Подобро е да дозволите тоа да се случи природно и да продолжите да ја надоградувате енергијата што тече помеѓу вас и вашиот партнер.

Бидете отворени за вашите чувства

Да бидете отворени за вашите чувства кон партнерот и себе ќе ви помогне Вие двајцатапостигнете го вашиот тек.

Понекогаш може да направиме грешка да мислиме дека нашиот партнер само знае како се чувствуваме, но тие не читаат мисли.

И ако не сме јасни со себе за тоа како се чувствуваме, како може тие да знаат?

Стекнете навика да му давате на вашиот партнер да знае како се чувствувате, доброто, лошото и грдото.

Ако се чувствувате фрустрирано поради работата и се влијае на текот во вашата врска, брз разговор за вашата фрустрација со партнерот може да го намали вашиот стрес.

Еве што можете да направите за да бидете поотворени во врска со вашите чувства:

 • Водете дневник за себе и запишете ги вашите чувства во текот на денот
 • Погрижете се вие ​​и вашиот партнер да имате време да ги слушате чувствата на едни со други - правејќи го тоа како што тие „Итакувањето надвор од вратата веројатно нема да ви ги даде резултатите што ги барате
 • Споделете ги вашите стравови, грижи и стрес, но не се воздржувајте да ги споделите и добрите работи
 • 5>Споделувањето на вашите чувства не треба да биде тричасовен разговор, тоа може да биде само брз разговор за да објасните зошто се чувствувате како што се чувствувате за вашиот партнер да ве разбере подобро

Без разлика дали тоа е од срам, страв од осудување или едноставно од тоа што не сте навикнати да бидете отворени за вашите чувства, мора да научите да комуницирате и да му верувате на вашиот партнер за да може правилно да тече.

Ако сакате малку инспирација за тоа како да бидешотворете се со вашите чувства, погледнете го видеото на Џастин Браун подолу. Тој објаснува како да ја направите комуникацијата сила во вашите односи.

Водете дневник

Како што беше споменато во точката погоре, чувањето дневник може да биде одличен начин да го следите вашето патување со текот на времето> додека, треба да почнете да гледате како се појавуваат обрасци.

Како луѓе, ние имаме тенденција да ги повторуваме нашите реакции, емоции и чувства кон ситуациите.

Само со реализација на овие навики можеме да почнеме да се менуваме нив.

Еве неколку совети за водење дневник:

 • Забележете ги времињата кога течете и кога вие и вашиот партнер не сте. Наведете детали за тоа каква е ситуацијата, како се чувствувате двајцата во тие моменти и кои фактори го започнале/прекинале протокот
 • Бидете искрени во вашиот дневник. Тоа е за вас, затоа заборавете да пишувате што треба да чувствувате и концентрирајте се на тоа како всушност се чувствувате, без разлика колку тоа може да изгледа ирационално или глупаво за другите

Дневното разгледување на вашиот дневник може да помогне гледате како вие или вашиот партнер реагирате во различни ситуации и со текот на времето ќе научите да знаете што работи за вашиот тек и што го попречува.

Научете да ја прифатите промената

Промената, како страшно како што е, исто така може да донесе
Billy Crawford
Billy Crawford
Били Крафорд е искусен писател и блогер со повеќе од една деценија искуство во оваа област. Тој има страст да бара и споделува иновативни и практични идеи кои можат да им помогнат на поединците и бизнисите да ги подобрат своите животи и операции. Неговото пишување се карактеризира со уникатен спој на креативност, увид и хумор, што го прави неговиот блог привлечно и просветлувачко читање. Експертизата на Били опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи бизнис, технологија, начин на живот и личен развој. Тој е исто така посветен патник, откако посетил над 20 земји и се повеќе. Кога не пишува или не глобтротира, Били ужива да спортува, да слуша музика и да поминува време со семејството и пријателите.